Turkki haluaa Yhdysvalloilta 40 uutta F-16-konetta ja 80 modernisointisarjaa

Turkin ilmavoimat ovat maailman kolmanneksi suurin Fighting Falconin käyttäjä Yhdysvaltojen ja Israelin jälkeen ja ovat siten olennainen osa Turkin puolustusjärjestelmää. liiton eteläsivu. Jotkut näistä laitteista alkavat kuitenkin näyttää vuosien painoa, ja vaikka suurin osa laivastosta on saatettu Block 245+ -standardin mukaiseksi, on nyt aika merkkinä uusien, tehokkaampien tulojen edessä. laitteet, kuten venäläiset Su-16 ja Su-50, mutta myös, ja ennen kaikkea, päin Rafale ja kreikkalainen F-16 Block 70/72 toimitetaan. Samaan aikaan Turkki syrjäytettiin F-35-ohjelmasta, josta se oli tilannut 100 esimerkkiä tilattuaan ja otettuaan käyttöön kaksi venäläisten S-400-ilmatorjuntajärjestelmien akkua.

Laivastonsa nykyaikaistamiseksi Ankara julkisti vuonna 2019 laajan ohjelman, jota paikallisen Aselsan-elektronisten järjestelmien asiantuntija pilotoi ja jonka tarkoituksena on erityisesti varustaa turkkilaiset F-16-koneet nykyaikaistetulla ilmailutekniikalla, AESA-tutkalla sekä puolustus- ja sähköisellä sodankäynnillä. sviitti, "päivittää" ne kreikkalaiseen Block 70 Vipersiin vuodesta 2021 lähtien. Turkin viranomaisten Amerikan ulkomaan sotilasmyynnille tai FMS: lle lähettämä pyyntö, joka koskee 40 uuden F-16-koneen ja 80 sarjan tuomitsemista vapauttamaan laitteet tämän standardin saavuttamiseksi, voi vaikuttaa yllättävältä, ja varsinkin kun presidentti RT Erdogan julisti, vain muutama päivä sitten tapaamisen jälkeen Vladimir Putinin kanssa Sotšissa, että nämä kaksi maata tekisivät yhteistyötä sukellusveneiden, lentokoneiden moottoreiden ja ohjusten alalla ja lisäisivät tämän Turkki tilasi toisen erän S-400 ja että kukaan, mukaan lukien Yhdysvallat, ei voinut vaikuttaa asiaan.

RAfale Kreikan puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ensimmäisen nopea käyttöönotto Rafale Kreikan joukot muuttavat perusteellisesti Kreikan ja Turkin välistä voimatasapainoa, paljon enemmän kuin turkkilaisten S-400-koneiden saapuminen kykeni.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit