Miten Naval Groupin uusi vedenalainen drone määrittelee uudelleen meritaistelun?

Sen jälkeen, kun Australian sopimus 12 tavanomaisella moottorilla toimivan Attack-luokan sukellusveneen suunnittelusta ja valmistuksesta purettiin Shortfin Barracudasta, ranskalainen laivanrakentaja Naval Group oli kadehdittavassa asemassa, koska sen mielikuva kansainvälinen yhteisö oli muuttanut tämän päätöksen myötä. Jotkut anglosaksiset kommentaattorit pitivät sitä jopa mahdollisuutena siirtyä kohti eurooppalaisen laivastotuotannon konsolidointia, toisin sanoen Ranskan poistamista tältä perinteisten sukellusveneiden markkinoilta, joista neljä eurooppalaista valmistajaa taistelee ja jotka edustavat enemmän kuin puolet viennistä viimeisten 4 vuoden aikana Intiassa, Brasiliassa ja Malesiassa.

Jos Ateenasta saatu vahvistus kolmen FDI Belharra -fregatin tilauksesta antoi ryhmälle uutta väriä ja huolimatta siitä mahdollisuudesta, joka sille avautuu ydinkäyttöisten sukellusveneiden viennissä sen jälkeen kun Washington ja Lontoo avasivat tämän Pandoran lippaan, ranskalainen teollisuusmies silti tarvitsi suuren ilmoituksen vedenalaisella alalla palauttaakseen sen kuvan kansainvälisellä näyttämöllä.

Tämä tapahtui Naval Group Innovation Days -tapahtumassa, kesäkuun 2021 alussa, ranskalaisen laivanrakentajan innovaatioiden edistämiseksi, pitkäkestoisen vedenalaisen taisteludroonin muodossa, ei digitaalisena mallina tai kaukaisena lupauksena. vaan demonstraattorina, joka on jo koottu ja jopa testattu telakassa ja joka alkaa lähipäivinä kahden kuukauden mittaisen testivaiheen arvioimiseksi suorituskyvyn arvioimiseksi ja suunnittelussa käytettyjen vaihtoehtotekniikoiden validoimiseksi.

Naval Groupin suuressa salassa ja omilla varoillaan kehittämä projekti tekee paljon muutakin kuin nostaa teollisuusmiehen takaisin satulaan sukellusvenesodan alalla, koska se avaa ennennäkemättömiä toiminnallisia, teollisia ja kaupallisia näkökulmia erityisesti kasvoille. uusia haasteita valtamerissä.

Vedenalainen drone, joka on rakennettu taistelua varten

Naval Groupin testaama demonstraattori on 10 metriä pitkä ja syrjäytynyt 10 tonnia, ja se saa biomimeettisen hydrodynaamisen muodon, joka on saanut inspiraationsa suurista valaista, kuten kaskelotista. Naval Groupin mukaan, se pystyy nykyisessä muodossaan navigoimaan useita päiviä itsenäisessä sukelluksessa, matkalentonopeudella 6 solmua ja maksiminopeudella 15 solmua.

Siinä on runkoluotain vedenalaista havaitsemista varten sekä tutka ja sähkö-optinen järjestelmä mastossa, kun se toimii lähellä pintaa. Siinä on useita viestintäjärjestelmiä, mukaan lukien satelliittilinkki, radiolinkki ja matalataajuinen linkki, joiden avulla se voi kommunikoida aluksen tai valvonta-aseman kanssa pakattujen salattujen viestien muodossa aluksen varkain lisäämiseksi. . Lopuksi siinä on tekoälyyn perustuva navigointi-, anturianalyysi- ja tehtävänhallintajärjestelmä, jossa koneoppiminen ja deterministiset analyysit yhdistyvät dronin toiminnan tarkan hallinnan varmistamiseksi.

Ranska NG XLUUV Demonstraattori Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi
Naval Groupin mielenosoittaja saatettiin merelle ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Lähipäivinä sen pitäisi alkaa kahden kuukauden testausvaihe.

Mutta nämä tiedot koskevat vain testattavana olevaa demonstraatiota. Naval Groupin mukaan tämä vedenalaisten taisteludroneiden perhe pystyy todellakin ylittämään nykyisen demonstraattorinsa ominaisuudet sekä suorituskyvyn että tehtäväprofiilien osalta. Siten tuotantoversio, jonka parissa Naval Groupin insinöörit työskentelevät, on pidempi, 13 metriä 20 tonnin uppoumalla, ja sillä on autonomiaa merellä, harkintavaltaa ja nopeus suurempi kuin demonstraattorilla.

Tältä osin on huomioitava, että tilaisuudessa esitellyt pienoismallit oli varustettu pumppusuihkulla, kanavapotkurilla, mikä mahdollisti melun ja kavitaatioriskin vähentämisen suuremmilla nopeuksilla. Ennen kaikkea ISR-tiedustelutehtävien lisäksi, joita varten perusmalli on suunniteltu, vaikuttavampi, 20 metriä pitkä malli on varustettu AIP-propulsiojärjestelmällä, joka antaa sille useiden viikkojen itsenäisen sukelluksen ja potentiaalisen kapasiteetin kantaa merkittäviä kuormia, mm. sukellusveneiden tai laivojen vastaiset torpedot ja merimiinat, jotka avaavat valtavan valikoiman mahdollisuuksia operatiivisella tasolla.

Pakota kerroin ja pääsyn epääminen

Itse asiassa Naval Groupin uusi vedenalainen drone on sijoitettu mahtavaksi taistelijaksi, joka toimii armeijan kutsumana "joukkojen kerrannaisena", eli mahdollistaa muiden yksiköiden toimintakyvyn lisäämisen. Ilmataisteludroneiden tavoin tämä mahdollistaa esimerkiksi tiedustelutehtävien suorittamisen vastakkaisilla rannikoilla tai mahdollisimman lähellä vihollisen laivaston resursseja ilman, että joudutaan vaarantamaan sukellusvenettä ja sen miehistöä tässä vaarallisessa tehtävässä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit