Intian sukellusveneet: Naval Groupin kilpailua ei kannata jättää väliin

Kun Kockums ja sen A26 Oceanic -sukellusvene vetäytyivät vuoden 2020 alussa, on nyt saksalaisen TKMS: n ja sen tyypin 214 vuoro heittää pyyhe sisään Intialainen kilpailu P75i, jonka tavoitteena on rakentaa kuusi valtameren sukellusvenettä, joissa on anaerobinen propulsio AIP maan telakoilla, joilla on tärkeä ulottuvuus teknologian siirrossa. Hän jää Kilpailuun osallistui 4 valmistajaa : Espanja Navantia ja S-80 Plus, Etelä-Korean Huyndai DSME-3000: lla Dosan Ahn Changho luokka, Venäjän Rubin kanssa Amur -luokka, ja SMX 3.0 Ranskan Naval Groupilta, johdettu ydinhyökkäys sukellusvene Suffren ja Shortfin Barracuda -ohjelma, joka nousi otsikoihin viime viikkoina yhä kiistanalainen asennonmuutos Australiasta amerikkalaisten tai brittiläisten ydinkäyttöisten sukellusveneiden hyväksi.

Ranskalaiselle laivanrakentajalle tämä intialainen ohjelma on siksi strategisesti tärkeä paitsi kaupalliselta kannalta myös teknologiselta kannalta, jotta se pysyisi tärkeänä toimijana yhä perinteisempien sukellusveneiden markkinoilla. Kiistelty viime vuosina, uusia pelaajia, kuten Kiina (tyyppi 039), Japani (Taïgei-luokka) sekä Espanja (S-80 plus) ja Etelä-Korea (Dosan Ahn Changho -luokka). Kaksi viimeksi mainittua osallistuvat myös tähän kilpailuun, kun taas aikamerkkinä kaksi perinteistä toimijaa näillä markkinoilla, Ruotsi ja Saksa, ovat mieluummin vetäytyneet. Intialaiset kommentaattorit näyttävät useiden kuukausien ajan, että päätös tehdään tässä kilpailussa Intian meriteollisuuden kahden perinteisen kumppanin, Venäjän ja Ranskan, välillä. Ja kuten näemme, ranskalaisella tarjouksella on monia vahvuuksia korostaa haasteisiin asti.

Barracuda SMX 3.0: n edut

Ranskan tapauksessa tärkein voimavara tulee sukellusveneestä itsestään. Ehdolla toistaiseksi SMX3.0, se on johdannaisversio Lyhyeväinen Barracuda, joka sisältää uusimmat tekniset edistysaskeleet, jotka on kehitetty Ranskan laivaston Suffren -luokan ANS -ohjelmaa varten, joka on tänään epäilemättä yksi tämän tyyppisistä parhaista sukellusveneistä, erityisesti "Hunter tappaja" -tehtäviin, eli vihollisten sukellusveneiden metsästykseen. Itse asiassa SMX 3.0 on vaikuttavin sukellusvene neljän tarjotun aluksen joukosta. Sen pituus on lähes 4 metriä ja halkaisija 85 metriä ja vedenpaisumus yli 8,5 tonnia veden alla. Alus on suunniteltu tarjoamaan lähin suorituskyky ANS: n suorituskykyyn samalla kun se säilyttää tavanomaisen AIP -käyttövoiman. Siten Suffrenin tavoin se pystyy navigoimaan suurella nopeudella hiljaisella tavalla Pump-Jetin ansiosta, joka on kanavoitu potkuri, joka vähentää äänen leviämistä ja ponnekaasupotkurin kavitaatiota. Laivan energia toimitetaan Naval Groupin kehittämä uusi FC2G AIP -moduuli, samoin kuin uudet ION-litium-akut, jotka on kehitetty yhteistyössä SAFTin kanssa, tarjotakseen usean viikon sukellusautonomia ja siirtymänopeudet lähellä ANS: n nopeutta.

SMX 3.0 P75i Intian laivasto Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
SMX 3.0 on johdettu SMX 0cean -konseptista, joka jo sisälsi VLS: n integroinnin

Lisäksi SMX 3.0: ssa saatavilla oleva pituus ja tilavuus tarjoavat merkittäviä ominaisuuksia pystysuorien laukaisujärjestelmien eli VLS: n integroimiseksi ja siten Brahmosin raskas yliääninen ohjus. Alun perin New Delhin toivomana vaihtoehtona tämä tarve on nyt tullut ehdottoman välttämättömäksi, mikä ehkä selittää TKMS: n vetäytymisen, kun taas 8 m40 pitkä Brahmos -ohjus olisi edellyttänyt ehdotetun tyypin 214 perusteellista uudelleensuunnittelua. Viimeinen merkittävä voimavara SMX 3.0: lle, Suffren -luokan ANS, jotka alkavat ottaa käyttöön palvelua Ranskan laivastossa ja jotka jakavat monia tekniikoita New Delhissä ehdotetun mallin kanssa, jotta voidaan osoittaa erityisesti tiettyjen avainteknologiat, kuten Pump-Jet, Saint-André-ristikytkin tai kaiuttamaton pinnoite, joka peittää aluksen ääniaaltojen absorboimiseksi erityisesti aktiivisen luotaimen edessä.

Naval Groupin vahvuudet Intiassa


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit