Washington on valmis myymään uusia F-16-koneita Turkille RT Erdoganin mukaan

Yhdysvaltojen ja Turkin väliset suhteet ovat olleet viime vuosina kireämpiä, ja niitä on valettu valehtelevalla pokeripelillä, jossa presidentti Erdogan näyttää pelaavan tietyllä nautinnolla kansainvälisellä näyttämöllä. Mutta Venäjältä hankittujen pitkän kantaman S-400-ilmatorjuntajärjestelmien käyttöönoton jälkeen Turkin presidentin asema on muuttunut huomattavasti monimutkaisemmaksi, kun Washington on rangaissut sitä, mitä joskus esitetään, niin kyseenalaista, kuten "Naton toinen armeija ”, riistää Ankaralta tietyt avainteknologiat omille puolustusohjelmilleen, kuten Altay -säiliö ja T129 -helikopteri. Mikä vielä pahempaa, tämä johti maan jättämiseen F-35-ohjelman ulkopuolelle ja 100 lentokoneen tilauksen peruuttamiseen, joiden oli määrä olla ratkaiseva tekijä Turkin sotilaallisen työkalun etenemisessä. Siitä lähtien maan viranomaiset ovat turhaan yrittäneet pelata lohko -oppositiota, joskus sisään lähestymässä Moskovaa vihjaamaan Su-35-hävittäjien tulevasta tilauksesta ja jopa Su-57 ja yhteistyö Venäjän puolustusteollisuuden kanssa, muina aikoina yrittämällä enemmän tai vähemmän voimakkaita alkusoittoja Washingtonia kohtaan, erityisesti silloin, kun Donald Trump oli vielä Valkoisessa talossa.

Tilanne ei ole paljon selvempi Yhdysvalloilta, jotka ovat käyttäneet porkkanaa ja keppiä Turkkia vastaan ​​satunnaisella ja tehottomalla tavalla ja uhkaavat lisääntyvillä pakotteilla. jos Ankara tilaisi esimerkiksi uudet S-400-paristot, riippumatta edelleen Turkin teollisuudesta tietyissä F-35-ohjelman osissa, joista se on virallisesti suljettu pois, ja myöntämällä poikkeuksia tietyille puolustustarvikkeiden viennille, jotta Ankara voi säilyttää omat vientisopimuksensa. Lisäksi Yhdysvallat ei ole vieläkään päättänyt 1,4 miljardista dollarista, jonka Turkki on jo maksanut F-35-ohjelman puitteissa, lentokoneista, joita se ei ole saanut ja joita se ei todennäköisesti koskaan saa.

Ensimmäinen sadasta turkkilaisvärisestä F100A:sta ei todennäköisesti siirry Turkin puolustusministeriöön Uutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ensimmäiset esimerkit Turkista valmistetusta F-35A: sta lahjoitettiin Yhdysvaltain ilmavoimille

Tässä enemmän kuin läpinäkymättömässä yhteydessä presidentti Erdogan ilmoitti sunnuntaina antamassaan haastattelussa, että Yhdysvallat oli luvannut myydä uusia F-16-koneita Turkille korvauksena jo maksetusta 1,4 miljardista dollarista Ankara, tarkentamatta kuitenkaan mahdollista aikataulua tai asianomaisten ilma -alusten määrää ja tyyppiä. Muutama päivä aikaisemmin Turkin viranomaiset olivat ilmoittaneet pyytäneensä Pentagonin standardoitujen aseiden myyntiohjelmaa varten osana ulkomaista sotilasmyyntiä 40 uuden F-16-koneen hankkimista Block 70/72 Viper -standardilla. sekä 80 modernisointisarjaa, joilla päivitetään osa omasta F-16-kalustostaan ​​tähän standardiin. Meidän on kuitenkin oltava hyvin varovaisia ​​näille lausunnoille annettavan hyvityksen suhteen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit