Pekingin kerrottiin testaneen hypersonista murto -orbitaalipommitusjärjestelmää

Demetri Sevastopulon ja Kathrin Hillen artikkeli julkaistiin viikonloppuna Financial Timesin verkkosivustolla, on aiheuttanut länsimaisen puolustusyhteisön sekasortoa. Opimme siellä itse asiassa, että kahden toimittajan keräämien tietojen mukaan Kiina olisi tämän vuoden elokuun aikana testannut uutta strategista hypersonic -asejärjestelmää, joka todennäköisesti tuhoaa havaitsemisjärjestelmät ja länsimainen ohjuspuolustus, ja tarkemmin sanottuna amerikkalainen, käyttäen fraktioitua kiertoradan pommitusjärjestelmää tai englanninkielisen lyhenteen mukaista FOBS: ää. Näyttäisi todellakin siltä, ​​että tällainen järjestelmä saatettiin kiertoradalle Long March 77C -raketin 2. laukaisun yhteydessä ja että se noudatti suunniteltua kiertoradan lentosuunnitelmaansa ilmakehään palaamiseen ja sen vaikutukseen saakka Kiinan merellä. Ainoa haittapuoli on se, että näyttää siltä, ​​että tarkkuus ei ole vielä välttämätöntä, koska hypersonic -ajoneuvo olisi menettänyt tavoitteensa noin kaksikymmentä kilometriä.

Tiedot ovat huolestuttavia, varsinkin kun joidenkin Pentagonin virkamiesten ottaminen kukaan ei kuvitellut, että Peking olisi edistynyt niin merkittävästi FOBS: n erityisalueella, lisäksi yhdistämällä se ilmakehän paluun hypersooniseen purjelentokoneeseen. Ja hyvästä syystä! Jos tällainen tekniikka otettaisiin käyttöön, Pekingillä olisi mahdollisuus asettaa kiertoradalle strategisia järjestelmiä, jotka on varustettu ydinaseilla, jotka sitten pystyisivät kehittymään kiertoradalla planeetan ympäri, kunnes hyökkäyspäätös tai hyökkäyspäätös. '' että he ovat saavuttaneet optimaalisen aseman tämän toteuttamiseksi, esimerkiksi eivät kulkeneet pohjoisnavan läpi hyökätäkseen Yhdysvaltojen alueelle, jossa ballistiset havaitsemis- ja sieppausjärjestelmät on sijoitettu tarkasti, mutta eivät etelänavalle ilman Yhdysvaltain vastaista -ballistiset puolustukset voivat puuttua asiaan. Lisäksi, jos amerikkalaiset tai länsimaiset valvontajärjestelmät havaitsevat nopeasti ballistisen ohjuksen laukaisun, tällaisen järjestelmän kiertoradalle saattaminen voi jäädä huomaamatta, mikä on itse asiassa vertaansa vailla oleva ensimmäinen iskuase.

Pitkä maaliskuu 2C puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Ydinaseet
Kiinalainen FOBS laukaistiin kuulemma Long March 2C -raketilla

Osittaisen kiertoratapommituksen periaate ei ole tarkasti ottaen uusi. Neuvostoliitto oli siten sitoutunut kehittämään tällaisen järjestelmän 80 -luvulla Ronald Reaganin väärän ”strategisen puolustusaloitteen” torjumiseksi. Tuolloin kyse oli ajoneuvon sijoittamisesta kiertoradalle, joka kykenee kuljettamaan itsenäisiä ilmakehän paluujärjestelmiä MIRV, jotta ne voitaisiin ottaa käyttöön hyvin lyhyessä ajassa ja tarvittaessa ennakoimattomilla reiteillä. Kiinalaisen tekniikan tapauksessa MIRV, joka on edelleen yksinkertainen ja ei-ohjaava ballistinen ajoneuvo, olisi korvattu hypersonic-purjelentokoneella, joka kykenee ohjaamaan koko paluuvaiheen aikana ylläpitäen yliäänenopeutta ja siten välttämään ballistisia järjestelmiä perustuu kineettisiin iskulaitteisiin, mikä tekee laitteen havaitsemisesta entistä vaikeampaa ja lähes mahdotonta torjua nykyisten ballististen järjestelmien kanssa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit