Voivatko ranskalaiset sukellusveneet vietellä Kanadan?

Sen jälkeen, kun Australian sopimus purkautui 12 hyökkäysluokan sukellusveneen rakentamisesta Shortfin Barracudasta, Ranskan viranomaiset ja valmistaja Naval-konserni säästävät ponnistelujaan yrittääkseen kompensoida tämän päätöksen taloudellisia ja teollisia vaikutuksia. tehostamalla poliittisia ja kaupallisia toimia muiden mahdollisten kansainvälisten kumppaneiden vakuuttamiseksi hankkimaan ranskalaisia ​​sukellusveneitä. Tässä yhteydessä presidentti Emmanuel Macronin halu tavata "nopeasti" Kanadan pääministeri Justin Trudeau "keskustellakseen uuden AUKUS -liittouman seurauksista" avasi tien monille spekulaatioille, jotka koskivat Ranskan tarjousta korvata neljä Victoria -luokan sukellusvenettä hankittu käytettynä Yhdistyneestä kuningaskunnasta 4-luvun alussa, ja ne kärsivät merkittävästä vanhentumisesta ja vakavista teknisistä ongelmista, mikä tekee niiden käytöstä erittäin vaikeaa ja epävarmaa.

Jotkut ranskalaiset tiedotusvälineet ovat korostaneet tämän Kanadan hätätilanteen perusteella sukellusveneiden korvaamista ja sitä, että Washington, Lontoo ja Canberra ovat jättäneet huomiotta Ottawan osana AUKUS -allianssia. tavalla tai toisella, oletettu erinomainen asema ranskalaisessa tarjouksessa, joka perustuu samoihin sukellusveneisiin kuin Australialle kehitetyt, ja pääasiallinen argumentti on ajan ja luottojen säästäminen, jota Australian keskeytetty kehitys tarjoaa. Näiden lausuntojen antamisessa on kuitenkin oltava hyvin varovainen. Jos on todennäköistä, että Emmanuel Macron ottaa asian esille kokouksessaan Justin Trudeaun kanssa, huomautamme ohimennen, että tästä aiheesta ei ole vielä ilmoitettu päivämäärää, jotta Kanadan pääministeri ja hänen kanssaan maan parlamentti saisivat vakuuttuneiksi hänellä on suuri sananvalta aiheesta, se ei varmasti ole helppo tehtävä, eikä sitä todennäköisesti ratkaista kahden miehen välisessä yksinkertaisessa keskustelussa.

HMCS Corner Brook Victoria Class Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Kanada
Kanadan kuninkaallisella laivastolla oli monia vaikeuksia toteuttaa ja ylläpitää 4 Victoria -luokan sukellusvenettä, jotka oli hankittu Isosta -Britanniasta 2000 -luvun alussa.

Vaikka onkin totta, että Yhdysvallat tai Yhdistynyt kuningaskunta, jotka ovat perinteisiä kumppaneita Kanadan puolustuspyrkimyksissä useiden vuosikymmenten ajan, eivät todellakaan pysty tarjoamaan Ottawalle lyhytaikaista ratkaisua, mukaan lukien mahdollisesti ydinvoima, pysäytettyjen alusten korvaamiseksi. Kanadan kuninkaallisen laivaston ranskalainen ehdotus ei ole kaukana ainoasta Justin Trudeaun pöydällä. Siten, Japani ja sen Taïgeï-luokan AIP-sukellusvene, on jo sitoutunut pääsemään lähemmäksi Ottawaa tästä aiheesta aluksella, jonka kaksi yksikköä on jo vesille laskettu ja jonka ensimmäinen yksikkö on testattavana ja joka on tarkoitus ottaa käyttöön maaliskuussa 2022. Muut länsimaiset valmistajat, kuten TKMS, tyyppi 212 NG, Navantia ja S80 pluss, Hyundai Dosan Ahn Changon kanssaTai Kockums A26: n kanssa, ovat myös käynnissä, ja alukset ovat suurimman osan ajasta jo rakenteilla tai jopa käytössä, ja tulevaisuus on paljon vähemmän epävarma kuin ranskalaisen mallin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Kanada

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit