Ranskan armeijat osallistuvat sosiaaliseen sodankäyntiin, mutta yksi käsi selkänsä takana

Puolustusvoimien ministeri Florence Parly ja asevoimien päällikkö kenraali Thierry Burkhard esittivät yhdessä eilen uusi oppi tietokoneen vaikutustaistelusta eli L2I koska tämä on virallisessa tiedonannossa pyhitetty lyhenne, jotta voidaan tarkentaa Ranskan armeijoiden tulevia toimia tällä niin kriittisellä alueella ja josta toistimme useita kertoja meta-puolustuksessa. Puolustusvoimien pääesikunnan uuden perusviivan "Sota ennen sotaa" mukaisesti on kyse asemasta ja toimimisesta digitaaliseen tietoalueeseen ja erityisesti sosiaalisiin verkostoihin vihamielisten toimien torjumiseksi. tällä alueella joko armeijoiden suorien vastustajien, kuten terroristiryhmien, tai valtion kilpailijoiden, jotka ovat sitoutuneet heikentämään tai neutraloimaan armeijoiden toimintaa, kuten vaikka niitä ei ole koskaan nimetty, Venäjä ja Kiina.

Konkreettisesti, vuonna 2017 perustetun uuden kyberpuolustuskomennon suojeluksessa sosiaalisten verkostojen asiantuntijoista, tietojenkäsittelytieteilijöistä, mutta myös kielitieteilijöistä, psykologeista ja sosiologeista koostuvat tiimit varmistavat aktiivisen valvonnan tietoalueella toteutettujen toimien tunnistamiseksi. erityisesti ulkoisten toimien puitteissa ja aktivoida toimia niiden torjumiseksi. Tämän upotuksen epäsymmetriseen konfliktiin ovat pääesikunta ja Hotel de Brienne täysin omaksuneet, mutta pidättyvät kaikista toimista, jotka olisivat kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön vastaisia, kuten puuttuminen prosesseihin. Vaalikampanja, ja erottamalla toisistaan vapaasti ilmaistut yksittäiset mielipiteet ja terroristiryhmän tai kilpailijan järjestämät julkisen mielipiteen manipulointitoimet, olivatpa ne sitten valtioita tai eivät.

VBCI Mali -puolustusanalyysi | Viestintä- ja puolustusverkot | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu
Ulkomaiset tiedotusvälineet kohtelevat säännöllisesti Sahelin alueelle lähetettyjä ranskalaisia ​​joukkoja saadakseen Malin yleisen mielipiteen tätä väliintuloa vastaan, vaikka se toteutetaankin Malian viranomaisten pyynnöstä.

Tämän saavuttamiseksi käynnistetään tulevina vuosina rekrytointeja, joiden kohteena ovat korkeasti koulutetut profiilit, joilla vahvistetaan noin 4000 XNUMX kyberpuolustajaa, jotka työskentelevät kyberpuolustuskomennossa. Kuitenkaan ei ole vielä julkistettu mitään erityistä suunnitelmaa, joka koskisi näitä rekrytointeja, eikä sitä paitsi menetelmää, jolla toimitaan näiden vaikutusvaltaisten ryhmien edessä, jotka ovat usein erittäin kokeneita ja joilla on huomattavia resursseja erityisesti tiedotusvälineissä. Mutta tämän asian ottaminen huomioon armeijoiden korkeimmissa huippukokouksissa on epäilemättä erinomainen aloite, koska kävi ilmeiseksi, että armeijamme toiminta varsinkin ulkoisissa operaatioissa ja Yhdysvaltain liittolaisten osalta, kärsi tästä poissaolosta ja Ranskan kilpailijoiden toistuvista hyökkäyksistä, kuten voimme nähdä tänään Malissa ja aiemmin Keski -Afrikan tasavallassa. Toisaalta puolustusvoimien ministeri julisti julistuksessaan tiettyjä rajoituksia, jotka, jos on mahdollista ymmärtää ne eettiseltä kannalta, heikentävät huomattavasti näiden ryhmien toiminnan tehokkuutta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Viestintä- ja puolustusverkot | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit