Ovatko Ranskan armeijat valmiita "korkeaan intensiteettiin"?

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tarve saada sotilaallisia joukkoja, jotka oli suunniteltu suuriin hankkeisiin samoilla kehittyneillä sotilaallisilla valmiuksilla varustettua vastustajaa vastaan, kuihtui vähitellen, ja käsitys suurten kansakuntien armeijan välisestä konfliktista oli suurelta osin vähentynyt. Ranskassa, kuten monissa Euroopan maissa, ilmestyi sitten "rauhan etujen" periaate, joka mahdollisti armeijoiden koon pienentämisen suhteessa uhan vähenemiseen. Vähitellen Ranskan armeijat kehittyivät sotilaaksi, joka perustuu kahteen periaatteeseen: ydinpelote suurten uhkien neutraloimiseksi, ja maailmanlaajuiset retkikuntajoukot, jotka suorittavat ulkoisia operaatioita, myös itsenäisesti, mahdollisia vastustajia vastaan, joilla ei ole kykyä osallistua "korkean intensiteetin" konfliktiin, toisin sanoen vaativat kaikkia aseita.

2010-luvun alusta lähtien useat maailman maat, kuten Venäjä ja Kiina, ovat kuitenkin vähitellen hankkineet suuren sotilaallisen voiman, joka kykenee juuri tällaiseen toimintaan. Siten Venäjän asevoimat kasvoivat 15 taisteluprikaatista yli 65:een alle 10 vuodessa, ja ne saivat samalla yli 1500 450 modernisoitua raskasta taistelukonetta ja 800 modernia taistelukonetta. Kiina puolestaan ​​on hankkinut vahvan ilmavoiman yli 350 modernilla hävittäjällä ja 140 sota-aluksen laivaston, mukaan lukien XNUMX suurta taistelualusta. Lisäksi, olipa kyse Ukrainasta, Syyriasta, Taiwanista tai Etelä-Kiinan merestä, jännityksen kohteet näiden maiden kanssa kasvavat edelleen ja märäilevät, mikä aiheuttaa "korkean intensiteetin" aaveen ilmaantumisen uudelleen läntisten armeijoiden, mukaan lukien Ranskan, armeijalle. armeijat, olivatpa ne koalitiossa ja itsenäisesti.

Venäläinen panssarivaunu analysoi puolustusta | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuslaitoksen viestintä
Venäjän asevoimat linjaavat nyt lähes 3000 1800 raskasta panssarivaunua, joista yli 72 80 on modernisoituja versioita T90:sta, TXNUMX:sta ja TXNUMX:stä, joilla on merkittävästi lisääntynyt hyökkäyskyky.

Itse asiassa viimeisten kahden vuoden aikana High Intensity on tullut kommunikaatiokieleksi Ranskan armeijassa, ja nyt on tuskin viikkoa ilman pätevää "korkean intensiteetin" harjoitusta. Jopa sotilasparaati 14. heinäkuuta 2021 oli tämän teeman alla osoittaakseen, että Ranskan armeijat olivat kauniita ja hyvin valmistautuneita tähän mahdollisuuteen. Mutta onko tämä todella näin? Monien analyytikoiden mukaan Ranskan armeijat kärsivätkin lukuisista puutteista, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi niiden kykyyn tukea tällaista sitoumusta joko kapasiteetin ja tekniikan puutteen vuoksi tai liian rajoitettu muoto, joka ei salli tämän tyyppisen ristiriidan vaikutusten imeytymistä. Kuten usein, todellisuus on paljon vivahteikkaampi, ja selkeä vastaus tällaiseen kysymykseen olisi epätäydellinen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit