Meridroneet: amerikkalaiset ja turkkilaiset johtavat tietä

mukaan Noam Akhoun

Aikana, jolloin droonit vaihtavat sodan kortteja, laivastokenttä ei ole kaukana tästä kehityksestä. Toisin kuin ilma- ja/tai maatukidronit, joita näimme toiminnassa Azerbaidžanin ja Armenian välisen konfliktin aikana tai Syyriassa, laivoilla ilman ohjaajia tai merivoimien droneja, eivät ole vielä olleet taistelussa, mutta se voi tapahtua nopeammin kuin uskommekaan. Suunnatun energian aseilla, yliääniaseilla, tekoälyllä ja kyberominaisuuksilla, miehittämättömillä aluksilla (miehittämättömät alukset ou miehittämättömät pinta-alukset - usv) ovat yksi uusista valmiuksista, jotka ovat Yhdysvaltojen armeijan huolenaiheiden ytimessä. Nämä alukset tarjoavat täydellisen monipuolisuuden, sillä ne pystyvät vastaamaan yhtä paljon valvontatoimintoihin kuin hyökkäystoimintoihin. 

Näitä aluksia ajetaan etäkäytössä puoliautonomisesti ja pitkällä aikavälillä täysin autonomisesti. Yksi tällaisten alusten suorista eduista on niiden hinta. Kun ne ovat täysin itsenäisiä, niiden suunnittelu ei enää edellytä tilojen ja tukilaitteiden sisällyttämistä aluksella olevalle henkilökunnalle, mikä vähentää näiden alusten kustannuksia, mutta myös niiden tehtävien kustannuksia, joiden aikana tämäntyyppiset alukset mobilisoidaan. Lisäksi ihmisoperaattoreiden puuttuminen tekee näistä aluksista erityisen sopivia pitkäaikaisiin tehtäviin, kunhan luotettavuus täyttyy. Lyhyesti sanottuna niiden avulla on mahdollista vastata tylsiin, vaarallisiin ja fyysisesti vaativiin tehtäviin. Kuten marsalkka Foch huomautti laivastosta: "meillä maalaisilla on aseet miehimme varustamiseen, teillä merimiehillä on miehiä varustaa veneitänne". Laivaston kannalta nykyinen haaste näyttää poistavan viimeisetkin aluksella olevat miehet, ainakin joillakin sen aluksilla.

Amerikkalaiset edistyvät tällä alalla 

Vuoden 2021 Sea Air Space Symposiumissa kapteeni Pete Small, Yhdysvaltain laivaston miehittämättömien alusten ohjelman johtaja, keskusteli näiden ohjelmien kehittämisestä. Hän sanoi, että pienelle henkilökohtaiselle osastolle järjestetään isännöinti, mutta vain toimintoihin, joita ei vielä voida automatisoida, kuten tankkaus. Toiminnan käsitteitä ja ihmisen läsnäolon kysymyksiä pohditaan siksi edelleen. Kuten kuviteltiin, suuret miehittämättömät alukset on suunniteltu kantamaan pystysuora laukaisujärjestelmä, joka tarjoaa lisäohjusvalmiuksia laivaston ohjatuille ohjusristeilijöille, hävittäjille ja laivaston nouseville fregateille. Constellation-luokka (FFG-62). Lyhyesti sanottuna se on "lisälaturi", sanoi kapteeni Small. 

Seahunter analysoi puolustusta | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Sea Hunter oli ensimmäinen itsenäinen pinta-alus, jonka Yhdysvaltain laivasto testasi

Sen jälkeen, kun testannut kahta keskikokoista miehittämätöntä alusta, meri metsästäjä et merihaukka, Yhdysvaltain laivasto aloitti suurten alusten kehittämisen. Nämä ovat prototyyppejä Nomadi et Siisti.  He ovat tehneet koematkoja Persianlahden rannikolta nykyiseen kotiinsa Kaliforniaan. Alukset siirtyivät vain manuaaliseen tilaan kulkiessaan Panaman kanavan läpi. Matkan loppuosa ohjattiin siksi Kaliforniasta.[1]Tässä samassa konferenssissa esitettiin tiettyjä asioita miehittämättömien alusten nykyisestä toiminnasta. Näyttäisi siltä, ​​että aluksella oleva pieni miehistö on aina tarpeen satamaan saapumiseen ja sieltä poistumiseen sekä tiettyjen navigointitoimintojen aikana. Mutta aavalla merellä saavutettuaan siirtyminen autonomiseen tilaan saavutetaan, ja etätehtävien suunnittelua ja komento- ja valvontaoperaatioita jatketaan.[2] Lisäksi drone-ohjausta suoritettiin myös luokan keskusjohtoaluksesta. Zumwalt.[3]

Yhdysvaltain laivasto on siksi innovatiivinen ja avantgarde tällä alalla. Trumpin hallinnon viimeisinä viikkoina Pentagon julkaisi kunnianhimoisen, rahoittamattoman suunnitelman, vuoteen 2045 mennessä huomattavasti laajennetulle laivastolle, johon kuuluisi yli 200 miehittämätöntä alusta ja sukellusvenettä. Vaikka monia näistä laitteista todennäköisesti edelleen ohjattaisiin operaattoriryhmien etäohjauksella, laivasto pohtii yhä enemmän, kuinka käyttää koneoppimisen ja tekoälyn edistysaskeleita autonomisen ohjauksen aikaansaamiseksi. [4] Amerikkalaisen armeijan panoksena on ilmeisesti kompensoida sen viivästyminen Kiinan laivaston suhteen, joka nyt rivittää lisää aluksia.[5]

Nomad USV USN puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Ranger matkusti lokakuussa 2020 lähes 4500 98 mailia itsenäisesti yli XNUMX prosentilla

Vuonna 2020 laivasto allekirjoitti 42 miljoonan dollarin arvoiset sopimukset tutkimuksista suuria miehittämättömiä pinta-aluksia, Austal USA, Huntington Ingalls Industries, Fincantieri Marinette, Bollinger Shipyards, Lockheed Martin ja Gibbs & Cox keräävät kukin noin 7 miljoonaa dollaria. Jos amerikkalaisten edistyminen ilmenee suurten alusten voimaantumisena, hankkeet eivät unohda pienempiä aluksia. Metal Shark -yhtiön hankkeen esimerkki on tässä suhteessa merkittävä. Pienikokoinen (hieman yli kymmenen metriä),  pitkän kantaman miehittämätön pinta-alusjärjestelmä varustetaan Hero 120 kulkuriammuksilla.[6]

Turkin teollisuuden menestys 

Droonien alalla Turkki on osoittanut olevansa erityisen innovatiivinen. Kaikki viittaa siihen, että myös Turkin laivastoteollisuus on "dronisoitumassa". Helmikuussa 2021 Ares-telakka ja Meteksan Defense Industry käynnistivät ja aloittivat ensimmäisen miehittämättömän, aseistetun ja täysin tuotetun pinta-ajoneuvon merikokeet Turkissa.[7] Turkkilainen "ULAQ" on aseistettu pintadroni, ja se voidaan ottaa käyttöön suuremmasta aluksesta. Sen toimintasäde on 400 km ja nopeus 35 solmua. Toisaalta sen pienentyneet mitat rajoittavat sen käytön rannikkotehtäviin, koska alus ei joudu kohtaamaan kovaa merta. Siinä on neljä Roketsanin toimittamaa Cirit-ohjusta ja kaksi laserohjattua L-UMTAS-ohjusta. Kesäkuussa 2021 tehtyjen onnistuneiden ampumistokeiden jälkeen tämä alus saattaa hyvinkin olla yksi ensimmäisistä täysin toimivista merivoimien taisteludroneista.[8]

Turkki Ulaq 01 -puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
ULAQ on MALE TB2 Bayraktar -droonin vastine laivastosektorilla

Ymmärrettävästi maan teollisuus- ja sotilaseliitit pyrkivät toistamaan taisteludrooniensa hyökkäyksiä. Valmistaja pitää mahdollisena tuottaa noin viisikymmentä ULAQ:ta vuodessa.[9] Tällainen tuotantokapasiteetti ja erityisen alhaiset kustannukset tekevät laivaston korkean kulumisnopeuden hyväksyttäväksi. Kuuluisat Bayraktar TB-2:t ovat siksi inspiroineet koko Turkin droneteollisuutta. Turkin laivasto voisi helposti lähettää useita ULAQ-aluksia tyydyttämään vastakkaisten alusten puolustusta tai saattamaan suurempia turkkilaisia ​​aluksia, kuten kuuluisia paastopäällikkö. Lisäksi turkkilaiset valmistajat Arelsan ja Sefine ovat yhdistäneet voimansa tuottaakseen kaksi pintadronea NB57 ja RD09. Molemmat alukset pystyvät navigoimaan jopa 40 solmun nopeudella. Niiden toimintasäde on 600 merimailia, ja ne pystyvät pitämään merellä neljä päivää ilman lisätoimia. Yritykset eivät julkistaneet tietoja näiden laitteiden koosta ja tonnimäärästä. 

RD09 USV -puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
RD09 on keskirannikon drone, joka pystyy liikkumaan itsenäisesti yli 500 mailin päähän rannikoista suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä, kuten laivojen vastaista sodankäyntiä, tiedustelupalvelua tai kieltotoimia. NB07 on erikoistunut sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin

Nämä ajoneuvot voidaan kuljettaa rahtilentokoneella, sota-aluksella tai maalla tehtäväalueelle. Lisäksi RD09:n hyötykuormakapasiteettia voidaan lisätä, koska se on muunnettavissa trimaraaniksi, jossa on laajennettava alusta, jotta se kantaa tarvittaessa lisää aseita ja järjestelmiä. Se pystyy myös suorittamaan elektronista sodankäyntiä, sukellusveneiden vastaista taistelua ja miinojen vastatoimia. Uudet alukset varustetaan valmistajan mukaan vankilla automaatiotekniikoilla, jotka varmistavat mukautuvan navigoinnin aluksella olevien antureiden havaitsemisessa ja pystyvät navigoimaan itsenäisesti meriliikenteen sääntöjen mukaisesti. Molempiin laivoihin asennetun Aselsanin STAMP-automaattisen kanuunan lisäksi RD09 varustetaan kahdella Roketsanin kehittämällä taktisella ohjustenheittimellä, kun taas NB07 varustetaan kevyillä 2 × 2 torpedoilla.[10]Kaksi hanketta, Ares ja Arelsan-Sefine, kilpailevat ja hyödyttävät Turkin puolustusteollisuuden teollista ja teknologista perustaa. 

Kunnianhimoisia hankkeita on paljon, mutta riskikö Ranska jättää veneen? 

Jos turkkilainen ja amerikkalainen teollisuusdynamiikka näyttää olevan edistynein tässä asiassa, jotkin hankkeet ansaitsevat nostamisen esiin. Vuonna 2020 käynnistetty eteläkorealaisen Hanwhan drone-parviprojekti on erityisen avantgarde. Kun kehitystyö on valmis, joukko tekoälyyn (AI) perustuvia miehittämättömiä aluksia lähetetään Etelä-Korean rannikkoalueille. partioida ja torjua hyökkääviä joukkoja. Nämä langattomien verkkojen kautta yhdistetyt alukset voivat myös etsiä miinoja.[11] Israelin kokemus tällä alueella on myös huomattava, ja Seagull, autonominen kevyt alus vuodesta 2016, on myös varustettu Leonardo-torpedoilla, mikä vahvistaa sen toimintakykyä entisestään.[12]

Hanwa USV Swarm Defense analyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Etelä-Korean pullea Hanwha-ohjelma perustuu pienten USV-lajien parviin, jotka toimivat parvena

Euroopan teollisuuden kannalta hankkeet näyttävät olevan paljon vähemmän lukuisia ja tärkeitä. Ranskalaiset ovat kehittäneet kaksi laivaston dronea, nimittäin IXblue Drixin hydrografiseen ja valtameren tutkimukseen sekä ECA-yhtiön USV-tarkastajan 125.[13] Jälkimmäinen hanke soveltuu useisiin puolustus- ja turvallisuusoperaatioihin, kuten sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin, valtameritutkimukseen, tiedustelu-, valvonta- ja tiedustelutoimintaan tai miinantorjuntaan. Tällaisen aluksen monipuolisuus tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia, mutta muista, että tämä alusta on peräisin niin kutsutuista V2 NG -pelastusveneistä, jotka ovat olleet käytössä Société Nationale de Sauvetage en Merissä (SNSM) kymmenen vuoden ajan.[14] Toisin sanoen tämä alus ei ole suunnattu taisteluun ja joukkojen tukemiseen. the äskettäinen Naval Group -projekti valtameren vedenalaisesta dronesta on innovatiivinen ja voi erottaa ranskalaisen teollisuuden ja tukea Ranskan laivaston osaamisen lisäämistä. On myös muistettava, että miinasodankäynnin alalla Thales ja Naval Group ovat molemmat mukana laivaston droneja laajasti hyödyntävissä ohjelmissa, vastaavasti Ranskan laivastolle yhteistyössä Ison-Britannian kanssa sekä Belgian laivastolle ja Alankomaille yhteistyössä ECA-konsernin ja sen belgialaisen tytäryhtiön ECA Roboticsin kanssa,

laivastoryhmä valtameren sukellusvene drone Defense Analyys | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Naval Groupin vedenalainen drone-ohjelma tarjoaa tärkeitä operatiivisia ja kaupallisia näkökulmia

Toisaalta USV:n aseistaminen on trendi, joka näyttää vahvistuvan, kuten turkkilaiset, amerikkalaiset ja israelilaiset projektit ehdottavat. Varsinkin kun pidetään mielessä paluu korkeaan intensiteettiin, on välttämätöntä lisätä Ranskan laivaston tulivoimaa. Äskettäin Conflits-lehdessä julkaistussa artikkelissa Alexis Feertchak osallistui siten kaikkien kansallisen laivaston pystysuoraan laukaisujärjestelmien kirjanpitoon, jonka mukaan "kaikki ranskalaiset fregatit ovat tällä hetkellä yhteensä 320 siiloa, siellä tai Kiinassa on yli 3000 satamaa. ja Japanissa noin 1800.[15] Näin ollen amerikkalainen visio, joka koostuu USV:n käyttämisestä etäilmaisimina, mutta myös lisäasejärjestelmiä kantavina efektoreina, voi olla järkevä Ranskan kontekstissa ja laajemmin Euroopassa. On luultavasti tarpeen katsoa nöyrästi viimeaikaista ja yleisemmin eurooppalaista viivettä tietyissä teknologioissa, kuten MALE-taisteludroneissa, eikä toistaa samoja virheitä, jotka on tehty tällä alueella. Todennäköisesti miehittämättömillä aluksilla on ratkaiseva rooli tulevissa konflikteissa, ja jälleen kerran huomisen itsenäisyyttä pelataan nyt. 


[1] https://news.usni.org/2021/07/27/ghost-fleet-hulls-moving-toward-completely-unmanned-operations

[2] https://news.usni.org/2021/08/03/navy-large-usv-will-require-small-crews-for-the-next-several-years

[3]https://news.usni.org/2021/03/22/zumwalt-destroyer-will-control-unmanned-ships-aircraft-in-upcoming-fleet-battle-problem

[4] https://thediplomat.com/2021/07/us-navy-unveils-strategy-for-autonomous-vehicles/

[5] https://thediplomat.com/2021/07/us-navy-unveils-strategy-for-autonomous-vehicles/

[6] https://navalpost.com/usmc-metal-shark-boats-hero-120/

[7] https://www.navaltoday.com/2021/02/17/ares-meteksan-launch-turkeys-first-indigenous-ausv/

[8]http://www.opex360.com/2021/06/01/le-bateau-turc-sans-equipage-ulaq-a-effectue-avec-succes-son-premier-tir-de-missile/

[9]https://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-first-armed-unmanned-surface-vessel-ready-to-launch-missile-164573

[10]https://www.navalnews.com/naval-news/2021/07/turkish-companies-team-up-for-new-armed-usv-projects/

[11] https://navalpost.com/hanwha-systems-joins-south-koreas-cluster-usv-control-project/

[12]https://www.navaltoday.com/2018/12/06/elbit-leonardo-join-forces-to-equip-seagull-usv-with-mini-torpedoes/

[13] https://www.naval-technology.com/projects/inspector-125/

[14] https://www.ecagroup.com/en/solutions/unmanned-surface-vehicle-inspector-125

[15] https://www.revueconflits.com/sabords-feertchak/

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit