Metavers, puolustus- ja turvallisuuskysymys keskipitkällä aikavälillä

Lokakuun 28. päivänä Facebookin presidentti Mark Zuckerberg ilmoitti käynnistävänsä valtavan ohjelman, jonka tarkoituksena on tehdä hänen yrityksestään, joka nimettiin tässä yhteydessä "Meta", maailman pilari metaversien alalla. Vaikka tarkalleen ottaen tässä lehdistötilaisuudessa ei annettu erityisiä ilmoituksia hankkeen tai aikataulun osalta, tämä kunnianhimo merkitsee selvästi alkua seuraavalle askeleelle sen linkin kehityksessä, jonka jokainen voi saada digitaaliteknologiaan. . Metaversit tuovat sellaisenaan puolustuksen kannalta monia mahdollisuuksia niille, jotka osaavat tarttua niihin, mutta myös uusia uhkia, paljon merkittävämpiä kuin ne, joille armeijat ja uhilta suojaamiseen omistautuneet palvelut. tänään.

Mikä on Metavers?

Jos sanan Metaverse käyttö on suhteellisen uutta, sillä termi itsessään ilmestyi vuonna 1992 Neal Stephensonin romaanissa, sen käsite ei ole sitä. Se on itse asiassa täysin digitaalinen globaali sosiaalinen universumi, jossa yksilöt ovat vuorovaikutuksessa erilaisten rajapintojen kautta. Tässä mielessä sosiaaliset verkostot, mutta myös treffisivustot tai jopa moninpelit ja erityisesti jatkuvat universumit täyttävät tämän määritelmän. Nykyaikainen termi kuitenkin olettaa itse rajapintojen kehitystä virtuaalitodellisuuden kuulokkeiden tai lisätyn todellisuuden lasien käytön avulla, jotta näiden universumien mukaansatempaava puoli kasvaisi.

meta 2 lisätty todellisuus 1 analyysi puolustus | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu | Social Engineering
Lisätyn todellisuuden lasit mahdollistavat digitaalisten kuvien asettamisen näkyvän ympäristön päälle "sisällön rikastamiseksi".

Metan (Aka Facebook) kaltaiselle yritykselle panokset ovat luonnollisesti korkeat, koska näiden virtuaaliuniversumien uskollisuus ja kognitiivinen tehokkuus niitä tutkiville on kaikkien ennusteiden mukaan paljon korkeampi kuin nykyisten järjestelmien. digitaalisen ja todellisuuden välinen raja on yhä heikentynyt, erityisesti havainnoissa. Todellakin, vaihtamalla näytöstä virtuaalitodellisuuskuulokkeisiin, aivojen käyttämien aistien määrä lisääntyy huomattavasti, jotta syntyy uudelleen havainto, joka on yhdenmukainen sen kanssa, johon niitä on harjoitettu syntymästä lähtien. Itse asiassa Metaversea tutkivan henkilön kognitiivinen kuormitus on suhteeton sosiaaliseen verkostoon tai moninpeliin osallistuvaan henkilöön.

Aivojen kognitiivinen kuormitus ja sen vaikutukset

Jo nykyään nykyiset järjestelmät, vaikka ne ovatkin kognitiivisesta näkökulmasta paljon rajallisempia, luovat vaikutuksia, jotka eivät voisi olla herkempiä nyky-yhteiskunnassa. Niinpä amerikkalainen tutkimus päätteli, että lähes 40 % vuonna 2019 muodostuneista pariskunnista oli löytänyt alkuperänsä sosiaalisista verkostoista tai treffisivustoista. Samoin sosiaalisten verkostojen vaikutukset yksilöiden radikalisoitumiseen, olivatpa ne sitten poliittisia tai uskonnollisia, ovat myös synnyttäneet lukuisia tutkimuksia. Ja näimme tästä räikeän esimerkin 6. tammikuuta 2021 Donald Trumpin kannattajien johtaman hyökkäyksen aikana Capitolissa. Äskettäinen amerikkalainen tutkimus päätteli, että lähes kolmasosa amerikkalaisista hyväksyi ainakin yhden Qanon-liikkeen perustavanlaatuisista uskomuksista, kun taas vain kolmasosa amerikkalaisista hylkäsi tämän uskomusjärjestelmän suoraan. Ilmiö synnyttää jopa äärimmäisiä tilanteita, kuten kyberriippuvuudesta kärsivä Nolife, erityisesti videopelien sitkeisiin universumeihin, tai jopa japanilaiset otakut, jotka vapaaehtoisesti sulkeutuvat todellisesta yhteiskunnasta elääkseen vain kyberuniversumeissa.

WOW2.0 puolustusanalyysi | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu | Social Engineering
Pelit, kuten World of Warcraft, ovat lisänneet no-life-ilmiötä, näitä ihmisiä, jotka antavat virtuaalisen olemassaolonsa etuoikeutetuksi todelliseen fyysiseen olemassaoloonsa, ja niillä on joskus hyvin voimakkaita sosiaalisia vaikutuksia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu | Social Engineering

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit