Pariisi ja Lontoo käynnistävät uudelleen yhteistyönsä taktisten ohjusten alalla

Ranskalais-brittiläinen yhteistyö sotilaallisten järjestelmien kehittämisessä on usein ollut vaikeaa, ja sitä on leimannut katkerat epäonnistumiset, kuten esimerkiksi maiden välisen lentotukialuksen hankkeessa. Mutta kun se onnistuu, se johtaa usein erittäin korkealaatuisiin laitteisiin. Näin oli Gazelle- ja Puma-helikopterien alalla, Jaguarin taistelulentokoneiden alalla ja viime aikoina tykistöaseiden alalla 40 mm:n teleskooppiammusjärjestelmällä. Mutta tämän yhteistyön suositeltu alue useiden vuosikymmenten ajan on ollut taktiset ohjukset, joissa on mm päänahka / myrskyvarjo ja uusi ANL / Sea Venom -ohjus jotka molemmat tarjoavat kehittyneitä valmiuksia kahden maan asevoimille sekä niiden vientiasiakkaille.

Miinasodankäynnin yhteistyön lisäksi Pariisi ja Lontoo ovat kehittäneet yhdessä useita vuosia uutta ohjusperhettä, joka on tarkoitettu korvaamaan sekä ranskalaisen Exocetin että American Harpoonin pitkän kantaman laivojen vastaisessa sodankäynnissä. sekä Scalp / Storm Shadow -risteilyohjus, joka varustaa Rafale, Typhoon ja Mirage 2000. Nimetty Future Anti-Ship Missile / Future Cruise Missile tai FMAN / FMCTämän yhteistyön pitäisi johtaa vuoteen 2030 mennessä siihen, että molempien maiden laivasto- ja ilmavoimille tarjotaan kehittyneitä operatiivisia valmiuksia, jotka pystyvät haastamaan parhaat käytössä olevat tai tulevaisuudessa olevat ohjustentorjunta- ja lähisuojajärjestelmät. Sellaisenaan sen viimeisessä kuulemisessa puolustusvaliokunnan palautti vain 4 edustajaa, tämän komission 26 muulla jäsenellä oli ilmeisesti parempaa tekemistä kuin kuunnella puolustusvoimien pääosaston raporttia, kenraalivaltuutettu Joël Barre ilmoitti, että FMC:llä olisi valmiudet tukahduttaa vihollisen ilmatorjunta. edistyy, tarjoten Ranskan ilmavoimille kauan kadoksissa ollutta kapasiteettia.

Rafale.SCALP EG AdlA 1068x710 puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
SCALP / Storm Shadow -risteilyohjus edustaa ratkaisevaa operatiivista kykyä Ranskan ja Ison-Britannian ilmavoimille.

Ranskan ja Ison-Britannian välisissä jännitteissä monissa kysymyksissä, mukaan lukien Brexit ja Lontoon osallistuminen Aukus-allianssiin, oli kuitenkin tullut vaikeaksi saada molempien maiden toimijoita yhteen edistämään tätä yhteistyötä, joka on kuitenkin välttämätöntä Ison-Britannian toimintakyvyn kannalta. maiden armeijat lähitulevaisuudessa. Useiden lykkäysten jälkeen työkokous MCM ITP -lyhenteellä nimetyn kumppanuuden ympärillä for Materials and Components for Missile Innovation and Technology Partnership, pidettiin 27. ja 28. lokakuuta, ja se kokosi yhteen puolustusministeriön ja brittiläisen DSTL:n (Defense and Science Technology Laboratory), ranskalaisen DGA:n sekä teollisuuden edustajia, kuten Thales, MBDA. ja Leonardo.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit