Venäjä haastaa F-35:n Arabiemiirikunnissa Su-75 Checkmatella

Uudesta venäläisestä 2021. sukupolven yksimoottorisesta Su-5 Checkmate -hävittäjästä on tämän kesän virallisen esittelynsä jälkeen Moskovassa ARMY-75:ssä ilmeisesti tullut Sukhoin, mutta myös Rostecin työhevonen voittoon tulevissa taistelulentokoneiden alan kansainvälisissä kilpailuissa. . Tällä viikolla Dubai Airshow'ssa uusi, edelleen vain staattisena prototyyppinä olemassa oleva lentokone otti ensimmäiset askeleensa kansainvälisellä näyttämöllä ja on selkeästi sijoittunut vaihtoehto amerikkalaiselle F-35A:lle, mutta myös Rafale, Typhoon ja Gripen-eurooppalaiset venäläisten viranomaisten puheissa erityisesti Lähi-idän markkinoilla.

Muista, että Su-75 Checkmate on yksimoottorinen hävittäjä, joka käyttää viidennen sukupolven koodeja ja tarjoaa ainakin Rostecin puheessa monia erittäin houkuttelevia etuja. Suurin lentoonlähtöpaino on 5 tonnia ja tyhjäpaino 18 tonnia, joten kone kuuluisi monikäyttöisten yksimoottoristen hävittäjien luokkaan, kuten Mirage 10 tai F-2000. Ilmoitetut suorituskyvyt, mukaan lukien yli 16 km:n toimintasäde ja merkittävä aseiden kantokyky, asettaisivat sen kuitenkin paremmin yhteen F-1000A:n, Super Hornetin tai Rafale, laitteet, jotka painavat 25 tonnia lentoonlähdössä, kalliimpia hankkia ja käyttää. Sen lisäksi, että se lupaa varkain, se tarjoaa myös erinomaisen työntövoima-painosuhteen jopa väliaikaisen AL-41F1-reaktorin kanssa, hyvän ohjattavuuden tämän moottorin tarjoaman kolmiulotteisen vektoroidun työntövoiman ansiosta sekä täydellisen modernin AESA-tutkan integroidun lentokoneen avioniikan. kuulokkeet, FLIR ja datafuusio.

su 57 su 75 2 960x602 1 Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Vaikka se on lähes 12 tonnia kevyempi kuin Su-57, Su-75 on edelleen vaikuttava laite, joka ei salli sitä luokitella "kevyiden" hävittäjien luokkaan.

Tämän näyttelyn yhteydessä venäläinen valmistaja vahvisti myös aikovansa kehittää miehittämätön versio hänen laitteestaan, antamatta lisätietoja tästä versiosta. Tämä ilmoitus saattaa viitata siihen, että S-70 Okhotnik B, joka on vaikuttavampi ja jolla on huomattavasti suurempi toiminta-alue ja huomattavasti suurempi hyötykuorma kuin Checkmate, varattaisiin puolestaan ​​Venäjän ilmavoimille. Su-75:n droneversio kattaisi tämän segmentin kansainvälisellä näyttämöllä. Tältä osin huomautetaan, että Venäjän ilmavoimat eivät ole vieläkään osoittaneet kiinnostuksensa uuteen lentokoneeseen, vaikka Rostecin johto on ilmoittanut, että tämän vientisopimusneuvottelut alkavat vasta sarjatuotannon alkaessa vuonna 2026, mikä viittaa siihen, että ensimmäiset valmistetut erät tulevat todellakin kotimaan käyttöön.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit