Australian kerrotaan harkitsevan uusien Collinsin perinteisten sukellusveneiden tilaamista "pidätysratkaisuna"

Kun Scott Morrison ilmoitti viime syyskuussa irtisanovansa sopimuksen Ranskan laivastoryhmän Attack-luokan tavanomaisten propulsiosukellusveneiden rakentamisesta. varustaa itsesi amerikkalaisilla tai brittiläisillä ydinkäyttöisillä sukellusveneillä, monet tarkkailijat huomauttivat, että tällaisen päätöksen ajoitus aiheuttaisi vakavia ongelmia Australian kuninkaalliselle laivastolle. Itse asiassa tällä hetkellä käytössä olevilla kuudella tavanomaisella Collins-luokan sukellusveneellä, jotka otettiin käyttöön vuosina 6-1996, olisi kaikki maailman vaikeuksia pitää aktiivisessa palveluksessa vuoteen 2003 asti, mikä on optimistinen päivämäärä viimeisen toimittamiselle. hyökkäyssukellusvene, jonka tarkoituksena on korvata ne. Sen jälkeen on levinnyt monia hypoteeseja, kuten amerikkalaisten ydinsukellusveneiden vuokraus tai Collinsien eliniän pidentämiseen, mutta kumpikaan ei todellakaan pysty vastaamaan Tyynenmeren nopeasti rappeutuvan geopoliittisen kontekstin operatiivisiin tarpeisiin.

Näyttää siltä, ​​​​että Australian viranomaisten tämän suunnanmuutoksen ilmoittamisen jälkeen osoittaman suurelta osin liiallisen innostuksen jälkeen tosiasiat alkavat valloittaa Canberrassa, ja nyt esille tulevat vaihtoehdot ovat ainakin kaukana. , niin sotilaallisesti kuin taloudellisestikin. Todellakin, Talousarvion verkkosivujen mukaan, Australian viranomaiset tutkivat vastedes väliratkaisua, joka perustuu uusien perinteisellä käyttövoimalla toimivien sukellusveneiden hankintaan, erityisesti uusien Collins-luokan sukellusveneiden modernisoituna versiona…. Todellakin, jotta tällä hetkellä käytössä olevat kuusi sukellusvenettä saataisiin vuoden 6 jälkeen, Australia oli jo ilmoittanut 2030 miljardin dollarin modernisointiohjelmasta, jonka tarkoituksena oli antaa näille 6-luvun tekniikoihin perustuville laivoille jatkaa tehtävänsä varmistamista seuraavien 80 vuoden ajan. Näin määritelty uusi standardi voisi näin ollen mahdollistaa uusien laivojen suunnittelun, joilla on pienempi budjettijalanjälki T&K:n osalta, jotta voidaan varmistaa väliaikaisesti nostamalla nykyisiä aluksia odotettaessa hypoteettisia ydinkäyttöisiä sukellusveneitä.

Shortfin Barracuda pumpjet News Defense | Sotilaalliset liitot | Australia
Shortfin barracudan tarjoamat suoritukset, olipa se nopeudessa tai harkinnassa, ovat verrattavissa tällä hetkellä Australian kuninkaallisen laivaston palveluksessa oleviin Collinsiin.

Tämä teoreettinen lähestymistapa ei kuitenkaan olisi läheskään relevantti, ja tämä monissa kohdin. Kuten aiemmin todettiin, Collinit ovat rakennuksia, jotka on suunniteltu 80-luvulla ruotsalaiseen Västergötlandin malliin, kaksi sukupolvea nykyaikaisten sukellusveneiden, kuten Ruotsalainen Blekinge, Japanilainen Taigei tai Ranskalainen Shortfin. Paljon alkuperäistä mallia suuremmat Australian Collins kohtasivat valtavia teknisiä ongelmia, kun ne otettiin käyttöön, ongelmat, jotka lopulta ratkesivat vasta viidentoista vuoden kuluttua miljardien dollarien avulla. Lisäksi alukset ovat aina kärsineet rajallisesta akustisesta harkintakyvystä, paljon vähemmän kuin muilla sen ajan aluksilla, kuten saksalaisilla 209-tyypeillä tai ranskalaisella Agostalla. Jos tämä vika on osittain korjattu suunnittelemalla uudelleen suuri osa aluksesta, mukaan lukien kaikuluotaimen kupoli, se jää kuitenkin nykyisten standardien taakse, joita käyttävät nykyaikaiset laivat, kuten japanilainen Soryu, saksalainen Type 212 ja ranskalainen Scorpene sekä, ja tämä on ongelmallinen, Kiinalainen 039A tyyppi, juuri niitä, joiden kanssa kiinalaiset sukellusveneiden vastaiset sodankäyntiyksiköt harjoittelevat.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit