Kreikka, Belgia .. Nämä maat, jotka näyttävät tietä Euroopan puolustusvoimille

Sen jälkeen kun eurooppalaisen puolustuksen käsite nousi uudelleen esiin presidentti Macronin valinnan jälkeen vuonna 2017 ja aktiivisen mutta ö kuinka kaoottisen yhteistyön alkamisesta Berliinin kanssa, alalla on edistytty vaihtelevasti. Euroopan tasolla ei ole enää epäilystäkään siitä, että Strukturoitu Pysyvä Yhteistyö eli PESCO edustaa tehokasta muotoa tukea tätä eurooppalaista yhteistyötä. uusin versio projekteista esiteltiin 16, merkitsee tältä osin selkeää siirtymää kohti toiminnallisiin tavoitteisiin keskittyvää teknologista ja teollista yhteistyötä ja lyhennettyjä aikatauluja puolustusvoimien tarpeiden mukaisesti. Suurten teollisuusohjelmien osalta tulokset ovat paljon vähemmän imartelevia, koska vuonna 6 ilmoitetusta kuudesta suuresta ranskalais-saksalaisesta yhteistyöohjelmasta vain 2017 on edelleen aktiivinen (Euromale, FCAS ja MGCS), muut 3 (MAWS, Tigre 3 ja CIFS), joiden näkymät ovat heikentyneet merkittävästi viime kuukausina.

endo-ilmakehän ohjus twister Sotilaalliset liittoutumat | Puolustusanalyysi | Belgia
Uusien ballististen ja yliäänisten uhkien torjuntaan tarkoitettu TWISTER-ohjelma on yksi kunnianhimoisimmista European Structured Permanent Cooperation eli PESCO:n toteuttamista hankkeista.

Mutta juuri operatiivisen yhteistyön ja ilmoitetun tavoitteen saavuttaa Euroopan strateginen autonomia, rakas Ranskan presidentille, joka on tehnyt hänestä puolustuspolitiikkansa alfan ja omegan, alalla, tulokset olivat suurin pettymys. Näin ollen Emmanuel Macronin toivoma dynamiikka, joka perustui eurooppalaisten maailmanlaajuiseen pyrkimykseen ottaa oma puolustus ja strategiset intressinsä, liittoutumista luopumatta mutta riippumatta niistä, kohtasi voimakasta vastustusta kaikilta johtajilta. Saksa, joka on joskus jopa vihamielisin ranskalaisten ehdotusten edessä, kuten tapahtui Ranskan ydinpelotteen laajentamisen yhteydessä joihinkin sen naapureihin. Näistä äkillisistä takaiskuista huolimatta ranskalainen johto ei ole muuttanut kurssiaan ja jatkaa saarnaamista toivoen eurooppalaisten itsensä hyvin epätodennäköistä tietoisuutta.

Ranskalais-Belgia-yhteistyö CaMo-ohjelman ympärillä

Ranska on kuitenkin edistynyt merkittävästi sotilaallisessa yhteistyössä kahden Euroopan maan kanssa viime vuosina. Ensinnäkin Belgia aloitti teknologisen yhteistyön Ranskan kanssa, kun se päätti korvata F-16-koneensa amerikkalaisilla F-35A-koneilla, mikä herätti näin monien ranskalaisten kommentaattorien vihan, joilta usein puuttui objektiivisuus aiheesta. armeija osana CAMO-ohjelmaa moottoroidun kapasiteetin hyväksi. 382 Griffon-monitoimipanssarivaunun ja 60 Jaguarin tiedustelu- ja taistelupanssaroitujen ajoneuvojen tilauksen lisäksi tämän ohjelman tavoitteena on jakaa Belgian maajoukkojen kanssa operatiivinen rakenne, mutta myös viestintä- ja ohjausjärjestelmät. SCORPION järjestelmäsekä opit ja koulutus armeijan yksiköiden kanssa, jotta saavutetaan optimaalinen yhteentoimivuus näiden kahden armeijan välillä.

VBMR Griffon Mali Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Belgia
Armeija on alkanut lähettää uusia VBMR-griffonejaan Maliin osana Barkhane-operaatiota.

Tämä vuonna 2019 alkanut yhteistyö löytää pian ensimmäisen operatiivisen sovelluksensa, koska Belgian armeija suunnittelee lähettävänsä toimintaansa Malissa operaatio Barkhanen ranskalaisten joukkojen rinnalla, täydellinen aseiden välinen taktinen alaryhmä, armeijan palveluksessa oleva perusyksikkö, joka kokoaa yhteen yrityksen ympärille maailmanlaajuiset voimavarat yhdistämällä muiden yksiköiden (insinöörit, voimansiirto, tykistö jne.) tarjoamat operatiiviset valmiudet. Belgian viranomaiset ilmoittivat kaksi viikkoa sitten vahvistaakseen tätä operatiivista symbioosia Ranskan asevoimien kanssa 9 CAESAR-tykistöjärjestelmän hankintaDGA puolestaan ​​vahvisti, että VBAE-ohjelma, jonka tarkoituksena oli korvata VBL:n kevyitä panssaroituja ajoneuvoja, Ranskan ja Belgian teollisuus johtaa yhdessä.

Ranskan ja Kreikan yhteistyö Turkin suhteen


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Belgia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit