Ukrainan ja lännen tiedustelupalvelu pelkää Venäjän talvihyökkäystä Ukrainaan

- Mainonta -

Skenaario on nyt tuttu. Venäjä todellakin hieroisi, satelliittihavaintojen sekä Ukrainan ja lännen tiedustelupalvelujen mukaan, huomattavat, lähes 100.000 XNUMX miehen asevoimat ja sata taistelupataljoonaa Ukrainan rajalla vastapäätä Donbassia ja Krimiä. Ja vielä kerran, kuten maaliskuussa 2021mutta myös en 2019 ja 2020, pelko Moskovan hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan ​​ilmaantuu jälleen melko loogisesti. Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen mukaan Venäjän asevoimat ovat todellakin jo paikan päällä yli kuusikymmentä BTG:tä (Battalion Tactical group), venäläistä vastinetta armeijan aseiden väliselle taktiselle ryhmälle, kerääntymässä "pataljoonan (Rykkmentti Ranskassa") ympärille. ), kaikki taistelussa tarvittavat ominaisuudet, erityisen korkea intensiteetti, kuten tykistö, ilmatorjunta, insinöörielementit ja voimansiirrot jne.

Washingtonin pelkäämä skenaario perustuisi talvihyökkäykseen, joka tapahtuisi tammi-helmikuussa, jolloin Ukrainan maaperä jäätyy, mikä mahdollistaisi panssaroitujen yksiköiden paremman liikkuvuuden. Tavoitteena olisi luoda käytävä, joka mahdollistaisi Krimin yhdistämisen Venäjään maateitse, luultavasti Dneprin suulle ja Zaporizhian kaupunkiin, joka on myös tärkeä teollisuus- ja siviili- ja sotilasilmailun keskus. myös satamakaupunki Mariopol, joka on myös infrastruktuurin kannalta kriittinen. Krimin yhdistämisen lisäksi tämä antaisi Moskovan mahdollisuuden muuttaa Azovinmeren "sisämereksi", joka rajautuu kokonaan Venäjän rannikolle.

T84 Oplot Military Alliances | Puolustusanalyysi | Valko-Venäjä
T84 Oplot on Ukrainan arsenaalin tehokkain panssarivaunu

Mahdollisen idästä Donbassin ja etelästä Krimin hyökkäyksen lisäksi tiedustelupalvelut ennakoivat myös mahdollista liikettä Valko-Venäjän rajalla, mikä luultavasti saa Ukrainan armeijat jakamaan joukkonsa ja siten vastustamaan vähemmän. päähyökkäys etelässä. Tällainen sotilaallinen toiminta olisi tärkein Euroopassa toisen maailmansodan päättymisen jälkeen, ja sillä olisi epäilemättä valtavat seuraukset molemmissa leireissä tapahtuneiden inhimillisten ja aineellisten menetysten lisäksi vanhan mantereen turvallisuudelle, oli tilanne mikä tahansa. eurooppalaiset, Yhdysvallat ja NATO ovat valinneet tässä hypoteesissa.

- Mainonta -

Yhdysvaltain tiedusteluraportti kuitenkin väittää, että tämä on mahdollinen hypoteesi, ei varma. Heidän mukaansa Vladimir Putin itse ei ole tähän mennessä tehnyt lujaa päätöstä tästä aiheesta. Mutta monet tekijät osoittavat, että odottaessaan Venäjän armeijat omalta osaltaan todella valmistautuvat sellaiseen toimintaan. Näin ollen samanaikaisesti venäläisten taistelupataljoonien, erityisesti 41. yhdistetyn taisteludivisioonan kokeneimpien, käyttöönoton kanssa Moskova ilmoitti tänä viikonloppuna, kymmenien tuhansien reserviläisten kotiuttaminen, jonka ansiosta se voisi perustaa tukijoukkojaan ammattimaisten taisteluyksiköiden ympärille. Toisaalta ja toisin kuin maaliskuussa, Mustanmeren laivastolaitteistoa ei näytä vahvistuneen merkittävästi tähän mennessä, samoin kuin Krimillä ja Donbassin lähellä olevia ilmayksiköitä.

Venäjän panssarivaunuliitot | Puolustusanalyysi | Valko-Venäjä
Kuten ranskalainen GTIA, venäläiset taisteluyksiköt luottavat pataljoonan taktiseen ryhmään, joka kokoaa pataljoonan ympärille elementit, jotka mahdollistavat sen itsenäisen toiminnan (tykistö, AA-puolustus, insinöörit jne.)

LOGO meta Defense 70 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Valko-Venäjä

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit