Mitkä ovat Ranskan armeijan vahvuudet ja heikkoudet?

Kun hänen kuulemisensa senaatin ulko- ja puolustusvaliokunnassaMaa-armeijan (CEMAT) esikuntapäällikkö kenraali Schill julisti, että olisi ensisijaista palauttaa hänen armeijaansa lisääntyneet tykistö- ja ilmapuolustuskapasiteetit seuraavan sotilaallisen ohjelmoinnin lain yhteydessä. Se on totta, ja olemme niin useaan otteeseen käsitteli aihetta riveissämme, että nämä kaksi aluetta ovat nykyään osa armeijan heikkoja kohtia, erityisesti osallistuakseen voimakkaaseen konfliktiin. Mutta ranskalaisen kenraalin julistusten ja läsnä olevien joukkojen todellisuuden havainnoinnin kautta, erityisesti voimakkaan vihollisen, armeijan, edessä, jos sillä on erityisen merkittäviä ominaisuuksia ja sisäisiä voimia, kärsii samalla merkittävistä heikkouksista. Tässä artikkelissa käsittelemme molempia aiheita ymmärtääksemme ohjelmallisia haasteita erityisen kireässä kansainvälisessä kontekstissa.

Kehittyneet ja joskus ainutlaatuiset toimintaominaisuudet

On yleistä, että Ranskan armeijoita ja erityisesti armeijaa halvennetaan systemaattisesti, varsinkin kun sitä halutaan verrata muihin voimiin, kuten Venäjän armeijaan. Sillä on kuitenkin monia erityisiä ominaisuuksia, jotka muodostavat merkittävää toiminnallista lisäarvoa taistelukentällä. Ajattelemme luonnollisesti niiden miesten erinomaista operatiivista tasoa, jotka muodostavat armeijan aseellisen siiven Land Task Force -joukon, jolla on kokemusta taisteluista lukuisissa Lähi-idässä ja Afrikassa. Ison-Britannian armeijaa ja Venäjän armeijoita lukuun ottamatta mikään asevoima Euroopassa ei osoita sellaista henkilöstönsä kovettumista ja taistelutaitoa, mikä on kriittinen tekijä erityisen intensiivisessä toiminnassa.

VBMR Griffon Mali Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Tykistö
Kunnianarvoisen VAB:n, VBMR Griffonin, korvaaminen on hiljattain otettu käyttöön ulkoisessa operaatiossa Malissa osana Operaatio Barkhanea. Armeija on yksi armeijoista, joilla on suurin panssariliikkuvuus maailmassa.

Lisäksi Ranskan armeijalla on eniten panssaroituja ajoneuvoja Euroopassa ja Natossa Yhdysvaltoja lukuun ottamatta. Armeijalla on yli 3000 1200 panssaroitua miehistönkuljetusalusta ja jalkaväen taisteluajoneuvoa, joita tukee yli XNUMX XNUMX kevyttä panssaroitua ajoneuvoa, joten armeijalla on suurin panssaroitujen kuljetusten määrä joukkoihinsa, mikä mahdollistaa sen liikkuvuuden tulessa ilman minkäänlaista vastaavuutta Euroopassa. Jopa venäläiset joukot, joissa on yli kaksinkertainen APC (Armored Troop Transport) ja VCI (jalkaväen taisteluajoneuvo) jonossa, eivät saavuta puolta tästä Ranskan tasosta. Lisäksi pidemmälle sen raskaat tankit Leclerc Armeijalla on pulaa myös monia itseliikkuvia kevyitä taisteluajoneuvoja, kuten AMX-10RC kevyet panssarit ja sen seuraaja EBRC Jaguar, mikä lisää tätä komponenttia, joka tarjoaa vertaansa vailla olevan panssaroidun ohjailukyvyn.

Lentoliikenteen alalla armeijalla on myös yli 100 ohjailuhelikopterilaivasto NH-90, Puma ja Cougar sekä todistettu asiantuntemus tällä alalla, aina puoltaa ohjailua, joka haluaa olla häikäisevä ja päättäväinen. . Lopuksi se linjaa useita erittäin erikoistuneita rykmenttejä amfibiohyökkäyksessä, vuoristoisissa ympäristöissä, ilmahyökkäyksessä ja tiedustelupalveluissa, mikä antaa sille erityisiä erittäin korkean tason reagointivalmiuksia, joita voimakkaimmat liittolaisemme joskus jopa kadehtivat. Näissä olosuhteissa voidaan ajatella, että armeija on nykyään pitkälti tasolla, joka tukee vertailua Euroopan ja Välimeren teatterin armeijoihin. Valitettavasti se kärsii myös merkittävistä heikkouksista, jotka ovat periytyneet 25 vuoden talousarvion ja kapasiteetin laiminlyönnistä.

Merkittäviä kapasiteetin heikkouksia


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit