Mitkä ovat Ranskan laivaston vahvuudet ja heikkoudet?

Käyttöönotto Ranskan laivaston sisällä uusi fregatti Alsace, joka tarjoaa parannetut ilmatorjunta-ominaisuudet säilyttäen samalla FREMM:ien sukellusveneiden ja laivojen vastaiset sodankäyntiominaisuudet. Aquitaine-luokka, pidettiin oikeutetusti tärkeänä askeleena Ranskan laivaston nykyaikaistamisessa.

Monia muita ohjelmia on meneillään tämän ponnistelun tukemiseksi, mukaan lukien FDI-puolustus- ja interventiofregatteja, Les Suffren-luokan ydinsukellusveneet, Les Jacques Chevallier -luokan öljytankkerit, tulevaisuus Valtameren partioalukset tai SLAM-F miinasodankäyntiohjelma, joiden kaikkien odotetaan tulevan palvelukseen kuluvan vuosikymmenen aikana.

Seuraavalla vuosikymmenellä nähdään omalta osaltaan Charles de Gaullen ydinlentokoneen korvaajan saapuminen, sekä uuden ydinsukellusveneiden ohjusten laukaisulaite, joka on tällä hetkellä nimetty lyhenteellä SSBN-3G, molemmat osallistuvat ranskalaisen pelotteen asentoon.

Siksi on kiistatonta, että useiden vuosien ajan ja erityisesti tämän sotilaallisen ohjelmointilain 2019-2025 aikana on tehty merkittäviä ponnisteluja Ranskan laivaston muuttamiseen ja sen tehtävien suorittamiseen tarvittavien laivojen ja lentokoneiden antamiseksi. tulevina vuosina.

Jos sillä on kuitenkin huomattavia etuja monilla aloilla, kuten armeija, se kärsii myös tietyistä puutteista, jotka voivat vakavasti haitata sen toimintakykyäkorkean intensiteetin sitoutuminené, ja tämä samalla kun se edustaa monilta osin Ranskan ensimmäistä puolustuslinjaa ja vallan projektiota maailmassa.

Tässä artikkelissa analysoimme näitä kahta näkökohtaa määrittääksemme puolustusohjelmoinnin painopisteet tulevina kuukausina ja vuosina.

Supistetut laivastovoimat, mutta globaalit kyvyt

Ranskan laivastolla on monilla alueilla valmiuksia, joita tällä hetkellä toteuttaa vain kourallinen maailman suurista sotilaslaivastoista, ja se tarjoaa näin ollen Ranskalle joukon poikkeuksellisia toimintatapoja.

Siten se rivittää 10 ydinkäyttöistä sukellusvenettä, mukaan lukien 4 pelotteeseen osallistuvaa SSBN:ää, ja teoriassa 6 SSN:ta (Nuclear Attack Submarines), jotka varmistavat edellisen suojelun, sekä suuria pintayksiköitä. Maailmassa vain neljällä laivastolla on Ranskaa lukuun ottamatta vastaavat valmiudet, neljällä muulla Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston jäsenellä.

Tähän on lisätty ydinkäyttöinen lentotukialus, Charles de Gaulle, joka on ainoa toistaiseksi käytössä ollut ei-amerikkalainen ydinlentokoneiden tukialusta, sekä ainoa katapulteilla varustettu lentotukialus, joka ei kuulu Yhdysvaltoihin. Laivasto, kunnes ensimmäinen kiinalainen tyyppi 003 otettiin käyttöön.

Tämä ominaisuus mahdollistaa Charles de Gaullen toteuttamisen taistelulentokoneiden lisäksi Rafale jotka tarjoavat samat ominaisuudet kuin maalla sijaitsevilla lentokoneilla, E2 Hawkeye-ilmantunnistuskoneja antaa sen sisäisille laitteille lisälaajennusta, kun se ei kuluta 20 % polttoainestaan ​​pelkästään lentoonlähtövaiheeseen.

Ranskan laivastolla on PAN Charles de Gaullen kanssa ainutlaatuinen sotilastyökalu Euroopassa
Charles de Gaulle on ainoa toistaiseksi käytössä ollut ydinlentokoneiden tukialusta ja ainoa katapulteilla varustettu lentotukialus, joka ei kuulu Yhdysvaltain laivastolle

Sukellusvene- ja laivaston ilmailukykynsä lisäksi Ranskan laivastolla on myös kolme Mistral-luokan hyökkäyshelikopteritukialusta, jotka ovat tämän tyyppisiä tehokkaimpia ja tarjoavat merkittävän heijastuksen, voiman ja amfibiohyökkäyksen Ranskan armeijoille, joissa on vain vähän merijalkaväkeä maailmassa. on todella varustettu.

PHA Mistralia, kuten PAN Charles de Gaullea, saattoi fregattilaivue täydessä mutaatiossa, ja ne yhdistävät nykyään 2 Forbin-luokan ilmapuolustusfregattia, jotka on aseistettu 48 Aster 15:llä ja 30 ilmatorjuntaohjuksella, sekä 2 ilmatorjuntafregattia. -Alsace-luokan lentokoneet (Alsacen sisaralus Lorraine otetaan käyttöön vuonna 2022) ja kuusi Aquitaine-luokan FREMM-monikäyttöfregattia.

Erittäin tehokkaita sukellusveneiden torjunnassa ranskalaisilla FREMMillä on myös 16 MdCN-risteilyohjusta, joiden kantama on yli 1200 XNUMX km, mikä taas on tähän mennessä jaettu hyvin pienelle määrälle maailman laivastoja.

Tähän lisätään 5 Lafayette-luokan kevyttä salaperäistä fregattia, 4 Type 70 -fregattia, jotka korvataan IDF:llä vuodesta 2025 alkaen, noin kymmenen A69-offshore-partioalusta sekä 6 Floréal-luokan valvontafregattia, jotka varmistavat tilojen merivoimien suojelun. Ranskan merentakaisista alueista.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Forces | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit