Mitä seurauksia on Ranskalle, jos FCAS- ja Tempest-ohjelmat yhdistetään?

jälkeen hänen saksalainen vastineensa kenraaliluutnantti Ingo Gerhartz, on Italian ilmavoimien esikuntapäällikön kenraali Luca Gorettin vuoro ilmoittaa, että hänen mukaansa 6. sukupolven FCAS:n (for Air Combat System of the Future) eurooppalaiset taistelulentokoneohjelmat yhdistävät Saksa, Espanja ja Ranska sekä FCAS (sama lyhenne Futur Combat Air Systemistä), joka yhdistää Iso-Britannian, Italian ja Ruotsin, kutsutaan sulautumaan enemmän tai vähemmän lähitulevaisuudessa. Italian ylijohtajan mukaan teollisuus- ja budjettikysymykset sekä ohjelmien, teollisuuden toimijoiden ja maiden läheisyys huomioon ottaen niiden yhdistäminen ei ole vain toivottavaa, vaan se olisi myös takaaja tämän eurooppalaisen tavoitteen toteuttamiselle, ja ottaa huomioon, että Italia, jolla on samanaikaisesti jalansija EU:ssa, Natossa ja EU:ssa Tempest-ohjelma, voisi toimia siltana juuri näiden tavoitteiden lähentämiseksi.

Toistaiseksi nämä kaksi ohjelmaa ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Tämä ei kuitenkaan estänyt merkittävien jännitteiden syntymistä varsinkaan FCAS-ohjelman sisällä Saksan ja Espanjan vaatimuksia on vaikea sovittaa yhteen ranskalaisten tavoitteiden kanssa, joka johti enemmän kuin kiihkeisiin keskusteluihin vuoden 2021 alussa, kun pelättiin, että ohjelma hylätään tai hidastuu merkittävästi, kuten toisessa ranskalais-saksalaisessa yhteistyöohjelmassa, MGCS-ohjelmassa, jonka on voitava korvata Leclerc-tankit ja Leopard 2 molemmista armeijoista. Lopulta, kevään lopulla päästiin kovaan neuvotteluun, ajoissa liittopäiville valtuuttamaan rahoituksen prototyypin suunnitteluvaiheisiin, ilman joitain Saksan parlamentaarikkojen uhmaavia kantoja. On kuitenkin selvää, että nämä kaksi ohjelmaa noudattavat todellakin samanlaista aikataulua ja teknisiä ja toiminnallisia tavoitteita, mikä mahdollistaa sulautumisen tai jopa sulautumisen. Mutta mitä seurauksia tällaisella hypoteesilla olisi itse kehitykselle, vaadittavalle toimintakyvylle ja Ranskan puolustusteollisuudelle?

Ihanteellisessa maailmassa...


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit