Florence Parly vahvistaa 12:n korvaamisen Rafale käytettynä Kroatiaan

Tämä lopettaa pitkän jännityksen ja tietyt huolenaiheet. Todellakin, Ranskan asevoimien ministeri Florence Parly matkustaa Zagrebiin allekirjoittamaan 12. Rafale käytetty Kroatiaan, vahvisti twiitillä, että laitteet, jotka otetaan ilma- ja avaruusvoimien laivastosta, korvataan käytännössä tilauksella, joka käynnistetään vuonna 2023. Todennäköisesti uusia hävittäjiä tilataan samanaikaisesti ensimmäisen 30 erän kanssa Rafale standardiin F 4.2, jonka on myös tapahduttava tällä hetkellä sotilaallisen ohjelmointilain 2019.2025 suunnittelun mukaan. Ilma- ja avaruusvoimissa pitäisi siis olla yhteensä 159 Rafale vuodeksi 2028, lopulliseksi tavoitteeksi 185 lentokonetta seuraavan vuosikymmenen alussa.

Tätä päätöstä ei ole vielä tehty sen jälkeen, kun Zagreb ilmoitti valittavansa ranskalaisen lentokoneen amerikkalaisen F-16V:n ja ruotsalaisen JAS 39 Gripen C:n sijaan. Itse asiassa, sen jälkeen kun oli alun perin taattu, että ilmavoimien laivastosta otetut 12 lentokonetta korvaavat täydellisesti, kuten tapahtui 12 lentokoneen tapauksessa. Rafale Ateenan muutama kuukausi aiemmin hankkimat käytetyt laitteet, Ranskan viranomaiset ja erityisesti puolustusvoimien ministeriö näytti olevan matkalla kohti tähän myyntiin liittyvä luottojen kohdentaminen 14 Rafale F3 joka nykyään toimi osavarastona ilmavoimille odottaessaan mahdollisuutta rahoittaa niiden modernisointi.

RAfale kreikka Hävittäjälento | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
12 Rafale Kreikan hankkimat käytetyt lentokoneet 12 muun uuden lentokoneen ohella johtivat vaihtotilaukseen, josta ilmoitettiin muutama viikko sen jälkeen, kun Ateenan sitoumus oli virallistettu.

Le Rafale F4, evoluution toisen vaiheen ensimmäinen standardi Rafale, ei koostu yhdestä vaan kahdesta standardista. Ensi vuoden lopulla saatavilla oleva F 4.1 on uusi standardi myöhemmästä standardista ja erityisesti nykyisestä F3R-standardista tuleville laitteille. Se antaa ranskalaisille taistelukoneille uusia ominaisuuksia, erityisesti modernisoituja antureita, uuden version SPECTRA-itsesuojajärjestelmästä ja uusien aseiden, kuten MICA NG ilma-ilma-ohjuksen, integroinnin. F 4.2 -standardi tulee saataville vuonna 2024 ja se on varattu yksinomaan uusille laitteille, koska se integroi laitteen tietyt rakenteelliset kehitystyöt. Tämä kehitys mahdollistaa sen, että se voi merkittävästi lisätä tietojenkäsittely- ja fuusiokapasiteettiaan, jolloin se pääsee mahdollisimman lähelle ns. 5. sukupolven lentokoneiden tarjoamia ominaisuuksia tällä alueella. Nämä kaksi linjaa kehittyvät myöhemmin rinnakkain kohti myöhempiä standardeja. F 4.2 tarjoaa luonnollisesti laajemmat integrointiominaisuudet verrattuna F4.1:een.

Itse asiassa vaihtamalla Rafale Laivastossa suoraan F4.2-standardin mukaisesti toimitettavien uusien lentokoneiden käyttö tarjoaa luonnollisesti mahdollisuuden ilma- ja avaruusvoimille, koska sen uusilla koneilla ei ole vain laajennetut ominaisuudet ja lentopotentiaali, vaan myös parannettu skaalautuvuus. lähentymistä kohti eurooppalaista FCAS:a. Tämä on myös erinomainen budjettioperaatio, sillä 12 käytetyn laitteen myynnistä valtiolle kertyvät tulot yhdistettynä 12 uuden laitteen tuotantoon ylittävät epäilemättä näiden uusien laitteiden hankkimiseen tarvittavat investoinnit, samalla kun säästetään. modernisointikustannukset.

macron parly Hävittäjälentokone | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Florence Parlyn tänään antama ilmoitus on viime kädessä otettava ehdollisena, koska se sitoo todellisuudessa vain Emmanuel Macronin itsensä, ja tämä vain, jos hän selviää voittajaksi tulevissa presidentin- ja parlamenttivaaleissa.

Silti Florence Parlyn ilmoitus on vain osittain sitova, sillä se sitoo lopulta vain Emmanuel Macronin, ja tämä vain, jos hänet todella valitaan uudelleen vuonna 2022. Toistaiseksi puolustuskysymyksiä kuitenkin näyttävät lähestyvän. Kaikki korkeimman tuomarin ehdokkaat ovat pinnallisesti, elleivät jättäneet niitä täysin huomiotta, riippumatta siitä, onko heidät todella julistettu vai ei, ja siksi voidaan pelätä, että tämän tyyppiset ilmoitukset eivät millään tavalla merkitse valtion lujaa sitoumusta armeijoidensa suosiosta. Voidaan pohtia, että näissä olosuhteissa ei olisi ollut parempi tehdä tämä tilaus lyhyellä aikavälillä ennen presidentinvaaleja ja olla siirtämättä sitä vuoteen 2023, jolloin toimitukset tapahtuisi vuonna 2026 tai 2027, kuten valtioneuvoston ministeri varmasti kuvitteli. Puolustusvoimat, jotta voidaan taata sen täydellinen toteutus tulevien vaalien tuloksesta riippumatta.

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit