Boeingin Super Hornet jättää Kanadan kilpailun takaoven kautta

Kymmenen vuoden ajan Lockheed-Martinin F-35 Lighting II on voittanut kaikki kilpailut, joihin se on osallistunut. Jos näiden voittojen ehdoista keskustellaan usein, on kuitenkin totta, että amerikkalainen koneisto on heikkouksistaan ​​ja lukuisista virheistään huolimatta aina onnistunut vakuuttamaan virkamiehet, jotka ovat vastuussa valitessaan mailleen lentokoneen, joka ovat ilmavoimiensa keihäänkärki seuraavat 50 vuotta. Kanada ei todennäköisesti ole poikkeus säännöstä, koska Dassault Aviationin ja sen vetäytymisen jälkeen RafaleSitten Airbus DS:n Eurofighterin kanssa Typhoon, koska molemmat uskovat, että Ottawan esittämä kilpailu oli puolueellinen Yhdysvaltoihin, on Boeingin ja sen F / A 18 E / F Super Hornetin vuoro jättää kilpailu, tällä kertaa kanadalaisen päätöksellä. ( tarvitaan pieni selitys Super Hornetista ja merkinnästä F / A-18 E / F: F / A tarkoittaa hävittäjä- ja hyökkäyslentokoneita, kuten E / F, ne tarkoittavat yksipaikkaista (E) ja lentokoneen kaksipaikkaiset (F) versiot).

Itse asiassa, epävirallisten tietojen mukaan, mutta useiden lähteiden vahvistamana, Ottawa olisi arvioinut, että Boeingin tarjous ei vastannut eritelmien vaatimuksia ja Kanadan vaatimuksia ilman, että olisi tiedetty, eikö Yhdysvaltain laivaston lippulaivahävittäjä täyttänyt teknisiä tai toiminnallisia vaatimuksia tai onko kyseessä kaupallinen ongelma. Boeingin tarjous. Kilpailussa on siis jäljellä Lockheed-Martinin supersuosikki F-35A ja Saabin superhaastaja JAS 39 Gripen E/F, (E yksipaikkainen, F kaksipaikkainen), jolla vain harvat uskovat, että sillä olisi minkäänlaisia ​​mahdollisuuksia amerikkalaista hävittäjää vastaan, koska Kanada on luonteeltaan läheisesti sidoksissa ainoan naapurinsa toiminnallisiin ja teknisiin vaatimuksiin Pohjois-Amerikan ilmapuolustuksessa. ja erityisesti Kanadan arktisen rajan.

F35A USAF Defense News | Hävittäjäkoneet | Kanada
F-35A toimii jälleen kerran suurena suosikkina kilpailussa kanadalaisten CF-18-koneiden korvaamisesta.

Se, että Boeing sai kiitosta, ei Saabia, viittaa siihen, että Gripenit olisivat täyttäneet Kanadan toimintavaatimukset ja että Saabin tarjous olisi tehnyt samoin. Toistaiseksi yksikään kilpailevista valmistajista ei ole saanut virallista ilmoitusta Ottawasta, ja siksi kaikki pidättäytyvät pienimmästäkin ilmoituksesta. Mutta se olisi epäilemättä kova isku Boeingille ja sen Super Hornetin tulevaisuudelle, kun taas Yhdysvaltain laivasto haluaa lopettaa hankinnat vuodesta 2023 alkaen, ja mahdollisia vientisopimuksia Suomessa, Intiassa, Espanjassa tai Saksassa uhkaavat kilpailua F-35:stä tai Rafale M Intian tapauksessa. On totta, että tavallaan Boeing löytää kolikkonsa täältä suoritettuaan intensiivisiä lobbaustoimia kanadalaisen valmistajan Bombardierin alueellisia kuljetuskoneita vastaan ​​Yhdysvalloissa, vaikka asia suljettiinkin Bombardierin hyväksi vuonna 2018. .


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Kanada

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit