Kiinan ilmavoimilla on laajennettuja valmiuksia ympäri Taiwania

Kiinan ilmavoimien hyökkäykset Taiwanin ilmailualueelle ovat olleet jokapäiväistä useiden kuukausien ajan. Mutta koska show voima 10. huhtikuuta kanssa 52 lentokonetta lennossa samanaikaisesti, nämä tehtävät ovat tähän asti olleet rajoitettuja volyymiltaan ja kunnianhimoltaan. Marraskuun 28. päivän tehtävä oli huomattava monella tapaa. Hän ei todellakaan vain tarkoittanut 27 laitetta samanaikaisesti, suurin määrä laitteita sitten viime huhtikuun, mutta ensimmäistä kertaa yksi uusista Y-20U tankkerilentokone Kiinan ilmavoimat seurasivat viittä H-6 pommikoneet ja hänen neljän hengen saattajansa J-10C hävittäjät ja kaksi raskaat hävittäjät J-16 reilusti kiinalaisten metsästäjien tavanomaisen käännekohdan ulkopuolella saaren eteläosassa, lento jatkui 200 merimailia pitkin saaren länsirannikkoa ennen kuin lentokone kääntyi takaisin.

Tällä tehtävällä Kiinan ilmavoimat osoittivat, että heillä oli nyt kyky toimia Kiinanmerta ympäröivän ensimmäisen saariympyrän ulkopuolella, ja siksi he pystyivät paitsi iskemään Taiwaniin eri vektorilähestymistapojen avulla, myös vastustamaan tukea. jotka voivat olla peräisin amerikkalaisista lentotukialuksista tai Japanissa sijaitsevista lentokoneista, ja tämä reilusti ylävirtaan itse saaresta. Toisin sanoen Peking halusi osoittaa, että sillä on nyt teoreettinen kyky toteuttaa ilmasaarto, joka pystyy tukemaan mahdollista merisaartoa estääkseen Yhdysvaltojen toimet Taiwanin tukemiseksi.

Lentokone J10C Fighters | Lentokonesäiliöalukset | Voimien käyttöönotto – jälleenvakuutus
Yksimoottorisessa J-10C-hävittäjässä on tankkaustanko, jonka avulla se voi laajentaa huomattavasti lentomatkaansa tankkerikoneen mukana.

On selvää, että tämä toiminta tänään on ennen kaikkea symbolinen. Itse asiassa Kiinan ilmavoimilla on toistaiseksi vain muutama Y-20U-tankkaus lennon aikana, mikä on riittämätön laivasto tukemaan ilmasaartoa. Lisäksi noin 2000 Pekingin linjaamasta hävittäjäkoneesta vain osa 450 J-10 B/C:stä ja todennäköisestä sadasta tällä hetkellä käytössä olevista J-16:sta on varustettu tankkauspylväillä. Lisäksi itse lentokoneen kykyjen lisäksi lentäjien itsensä pitäisi olla päteviä tähän herkkään liikkeeseen, varsinkin kun tämä kyky oli siihen asti suhteellisen luottamuksellinen Kiinan ilmavoimissa. Se ei kuitenkaan osoita vain kunnianhimoaan lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä, vaan myös dynaamisuutta, jolla se integroi nämä uudet kapasiteetit operatiiviseen kokonaisuuteensa.

Tällaisen liikkeen tavoite on myös poliittinen. Peking todellakin toivoo edelleen, että Taipei antautuu "ilman taistelua" ja liittyy Kiinan joukkoon ilman, että sotilaallisia toimia tarvitaan. Koska nykyään ei ole enää kysymystä mahdollisesta viettelystä, kuten Hongkongin tapauksessa, Kiinan viranomaisten ainoana vaihtoehtona, perustuu taiwanilaisten moraalin tuhoamiseen, mikä liittyy läheisesti toisiinsa, Pekingin mukaan. , lupauksiin saada tukea Yhdysvalloista. Ehdottamalla, että PLA voi pitää Yhdysvaltain ilmavoimat ja Yhdysvaltain laivaston loitolla, Kiinan viranomaiset toivovat siksi, että Taiwanin väestö menettäisi vastustustahtonsa ja alistuisi kuuliaisesti Pekingin auktoriteetille. Tehtävä tulee kuitenkin olemaan erittäin vaikea Pekingille, koskaäskettäin saarella tehty tutkimus osoitti, että 85 % taiwanilaisista kannatti "status quoa", toisin sanoen saaresta, jossa on demokraattinen itsehallinto ja joka on kukistettu mantereen hallinnasta.

F 16 Taiwan Fighters | Lentokonesäiliöalukset | Voimien käyttöönotto – jälleenvakuutus
Taiwanilainen hävittäjä lähti kiireesti lentoon seuratakseen Kiinan koulutusta pidennetyn matkansa aikana

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit