Onko Saksa valmis mihinkään säilyttääkseen Venäjän kaasun?

Viime viikkoina Moskovan ja Kiovan väliset jännitteet ovat jälleen ylittäneet yhden, vaan usean tason. Sen lisäksi, että Venäjän armeijat jatkavat merkittävien joukkojen kokoamista Ukrainan rajoilla Donbassia tai Krimiä vastapäätä, Venäjän sisäinen propaganda on tullut erittäin aktiiviseksi esittelemään Ukrainaa Venäjän yleiselle mielipiteelle, mutta myös Natoa hyökkääjinä ja jopa yllyttäjänä. nykyiset jännitteet. Lisäksi Moskova on nyt instrumentalisoinut diktaattori Lukašenkon Valko-Venäjää paitsi hyödyntämällä Irakin ja Syyrian siirtolaisaaltoja Puolaa ja Baltian maita vastaan, myös lisäämällä keinotekoisesti jännitteitä Minskin ja Kiovan välillä sekä käynnistämällä yhteisiä sotilasharjoituksia mm. mahdollisimman lähellä Ukrainan pohjoisrajaa, mikä viittaa Venäjän merkittävään sotilaalliseen läsnäoloon maassa. Lopuksi Venäjän viranomaiset ovat siirtäneet omien punaisten viivojensa kohdistimen Ukrainan suhteen ja uskovat nyt, että pelkkä aseiden siirto Kiovaan olisi sietämätön hyökkäys Venäjää vastaan.

Vaikka kukaan ei voi täysin taata, että Moskova aloittaa hyökkäyksen Ukrainaa vastaan ​​tulevina viikkoina, on nyt itsestään selvää, että Venäjän puolella kaikki on paikallaan, jotta tämä hyökkäys voidaan toteuttaa lyhyellä aikavälillä. Näissä olosuhteissa sen lisäksi, että Kiova valmistautuu sotilaallisesti kestämään yhden planeetan tehokkaimmista asevoimista aiheutuvan shokin, se voi nyt vain luottaa länsi- ja eurooppalaisten kumppaneidensa tukeen saadakseen Moskovan luopumaan sellaisista toimista. Yksi asia on nyt varma, tämä tuki ei tule Saksasta! Tässä tilanteessa miljoonille ukrainalaisille eurooppalaisille on todellakin enemmän kuin jännittynyt ja dramaattinen, että Berliini on päättänyt ottaa johtoaseman lähettämällä useita lähettiläitä Washingtoniin vakuuttaakseen Yhdysvaltain kongressin olla sisällyttämättä uutta NordStream 2 -kaasuputkea Yhdysvaltain Moskovan vastaisten pakotteiden luetteloon, jos jälkimmäinen aloittaisi hyökkäyksen Ukrainaa vastaan. Näyttää myös siltä, ​​että tämä on ainoa Saksan viranomaisten huolenaihe viime kuukausina, sillä tämä prosessi käynnistettiin heti Joe Bidenin saapuessa Valkoiseen taloon, nimenomaan NordStream 2:n sulkemiseksi pois kaikista amerikkalaisista vastatoimista Venäjää vastaan.

Yhdysvaltain kongressin uutispuolustus | Saksa | Valko-Venäjä
Suurin huolenaihe Ukrainan kriisissä Berliinille ovat Yhdysvaltain kongressin mahdolliset pakotteet NordStream 2 -putkilinjaa vastaan

Saksan lähettiläät saapuivat Washingtoniin mukanaan luettelon pakotteista, joita Berliini asettaisi Venäjän hyökkäyksen yhteydessä Ukrainaan, mikä perustuu ensisijaisesti julkiseen kampanjaan Venäjän toimien tuomitsemiseksi. On totta, että huolimatta tämänhetkisistä jännitteistä, tartuntavaaroista ja tällaisen kriisin seurauksista Euroopassa, eurooppalaiset tiedotusvälineet ovat tähän asti olleet erityisen varovaisia ​​tässä asiassa. Ei ole epäilystäkään siitä, että suurimmalle osalle eurooppalaisista Ukrainan kriisi, jos se leviäisi, olisi yllätys, sillä tiedotusvälineiden pimennys on niin voimakas tästä aiheesta. Lisäksi Berliini lupaa USA:n kongressille ryhtyä mahdollisiin toimenpiteisiin koskien Saksan energian tuontia Venäjältä, mutta ei Nord Stream 2 -spektristä. Lopuksi Berliini lupaa osallistua aktiivisesti eurooppalaiseen prosessiin, jonka tavoitteena on uusien Venäjän vastaisten pakotteiden täytäntöönpano tarvittaessa. . Ei ole epäilystäkään siitä, että tällaisten uhkausten jälkeen Moskovan päättäväisyys toimia on täysin muuttumaton, jopa rohkaiseva, sillä Euroopan suurin talous ja Euroopan toimielinten vaikutusvaltaisin maa ilmoittaa jo nyt, ettei se toimi taloudellisesti eikä sotilaallisesti Venäjää vastaan, jos jälkimmäisten oli määrä hyökätä Ukrainaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Valko-Venäjä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit