FCAS, MGCS… Tulevatko uudet eurooppalaiset sotilasvarusteet liian myöhään?

sisään lesecho.fr-verkkosivustolle annettu haastattelu, Franck Haun, saksalaisen Krauss Maffei Wegmanin ja ranskalaisen Nexterin yhdistävän KNDS-ryhmän toimitusjohtaja, kehotti Ranskan ja Saksan hallituksia nopeuttamaan ohjelmaa. Main Ground Combat System tai MGCS, jonka hänen mukaansa ei pitäisi nykyisellä vauhdilla saavuttaa toimitusta ennen vuotta 2040 ja jopa 2045. Jos Franck Haunin näkökulmat ovat ennen kaikkea teollisia, vaativat erityisesti laajentaa ohjelmaa Euroopan näyttämölle, on kuitenkin totta, että objektiivinen analyysi nykyisten ohjelmien kalentereista, kuten MGCS FCASRanskan, Saksan ja Espanjan yhdistävä uuden sukupolven taistelulentokoneohjelma, joka ei myöskään ennakoi operatiivista käyttöönottoa ennen vuotta 2040, osoittaa, että ne eivät enää vastaa armeijoiden tulevia tarpeita eivätkä maailman teollista ja teknologista rytmiä. Venäjä ja Kiina ovat olleet voimakkaasti järkyttyneenä viime vuosina.

Itse asiassa, vaikka kansainväliset jännitteet kasvavat edelleen ja mahdollisille konflikteille on asetettu määräaikoja keskipitkällä ja jopa lyhyellä aikavälillä, sekä Moskova että Peking ovat muuttaneet perusteellisesti meneillään olevien sotilasohjelmien tempoa, mutta myös tarkoitusta. Joten Moskovalle Su-57 hävittäjälentokone, S70 Ohnotnik B raskas taisteludroni tai uuden sukupolven panssaroituja ajoneuvoja, jotka tuovat yhteen Armata-suvun raskaat tela-ajoneuvot, Les keskikokoiset telaketjuiset panssaroidut Kurganet-perheen ajoneuvot ja les keskikokoisia panssaroituja ajoneuvoja Bumerang-perheen pyörillä, kaikki on suunniteltu ottamaan käyttöön lähivuosina, vaikka uuden sukupolven taistelulentokoneiden ja panssaroitujen ajoneuvojen kehittäminen vuoteen 2040 mennessä on jo käynnissä. Sama pätee Kiinassa, jossa viidennen sukupolven J-20 ja J-35 hävittäjäkoneet ja panssaroidut ajoneuvot, kuten Type-5A tai Type-99, korvataan myös uuden sukupolven laitteilla. 15.

T14 Armata sisällä 1 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
T-14 Armata -panssarivaunu on määrä ottaa käyttöön Venäjän asevoimissa vuonna 2023, ja sen ominaisuudet ovat vähintään vastaavat ja usein huomattavasti parempia kuin parhaiden käytössä olevien länsimaisten panssarivaunujen ominaisuudet.

Ei kuitenkaan hävittäjiä Rafale et Typhooneivätkä raskaat tankit Leclerc tai Leopard 2, riippumatta niiden suunnitellusta modernisointiasteesta, eivät pysty tai tule saavuttamaan teknologista valtaa Su-57:stä, J-35:stä ja muista Armatoista, mikä jättää täysin ennustettavasti eurooppalaiset armeijat vakavaan toiminnalliseen huonompaan asemaan verrattuna Seuraavan kahden vuosikymmenen aikana, numeerisesti parempia ja ilman merkittäviä teknologisia etuja, jotka kohtaavat Venäjän ja Kiinan joukot, mutta myös ne, jotka ne voisivat varustaa välityspalvelinten muodossa. Näissä olosuhteissa otsikossa esitetty kysymys, eli tulevatko MGCS- ja FCAS-ohjelmat, mutta myös kaikki eurooppalaiset puolustusohjelmat, liian myöhään, näyttää löytävän ilmeisen vastauksen.

Mutta tämän viivästyksen vaikutukset ulottuvat todennäköisesti paljon pidemmälle kuin kymmenen tai viidentoista vuoden haavoittuvuus. Todellakin, Peking, Moskova, mutta myös Washington näyttävät yhdistäneen puolustustarvikkeiden teknologisen tempon syvällisen muutoksen kylmän sodan uuteen muotoon, jota Euroopan johtajat eivät selvästikään ole vielä omaksuneet. Kaikilla näiden maiden nykyisillä ohjelmilla on todellakin suhteellisen lyhyen aikavälin tavoitteet, mutta keskipitkällä aikavälillä ennakoidaan uuden sukupolven materiaalia. Tämä tarkoittaa, että näiden uusien laitteiden sukupolvien käyttöikä on käsitteellisesti pidentynyt 30 vuodesta 40 vuoteen, mikä oli normaalia kylmän sodan jälkeisenä aikana. 15-20 vuoden ajaksi, sama kuin se, joka vallitsi kylmän sodan lopussa.

Rafale Alpit Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Le Rafale suunniteltu saamaan yliotteen Flanker-perheen lentokoneista, mutta se pystyy parhaimmillaan kilpailemaan Su-57:n ja uusien kiinalaisten lentokoneiden kanssa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit