Cruiser Type 055, LHD Type 075: Kiinan laivaston kiihkeä laajentuminen jatkuu

- Mainonta -

Kiinan viranomaisten asettaman sähkökatkon jälkeen kansan vapautusarmeijaa ja Kiinan puolustusteollisuutta koskevan tiedon levittämiselle Kiinan laivaston laajenemista koskevien tietojen kerääminen on muuttunut hyväksi, siviilialalla vaikeammaksi. Merivoimien alalla kerätyt tiedot perustuvat pääasiassa kuviin, joita kiinalaiset harrastajat ovat ottaneet siviililennolla lähellä maan suuria telakoita, muutamaan yleiseen tietoon pääseviin satelliittikuviin sekä Kiinan lehdistön itsensä julkaisemiin harvinaisiin virallisiin ilmoituksiin. . Näin opimme tänään artikkeli CCP-sivustolta Globaltimes.cn, että luokan kolmas yksikkö Tyypin 075 hyökkäyshelikopteritukialus, oli poistunut Hudong Zhonghuan telakalta tällä viikolla suorittaakseen ensimmäiset merikokeilunsa, mikä noudatti vauhtia, jota noudatettiin kolmen vuoden ajan ensimmäisen yksikön kanssa, ja jokainen seuraava alusta edelsi sitä noin 300 päivää kehityksessään.

Tyypin 075 rynnäkköhelikopteritukialukset, joita Yhdysvaltain laivaston taksonomiassa usein kutsutaan nimellä LHD for Landing Helicopter Dock, ovat Kiinan telakoilla rakenteilla olevia suurimpia sotilasaluksia lukuun ottamatta lentotukialus Tyyppi 003 joka uusimpien kuvien mukaan olisi vastaanottamassa sähkömagneettisia katapulttejaan ja sen pitäisi laukaista lähikuukausina. Tyyppi 237 on 075 metriä pitkä, ja sen arvioitu lastattu vetoisuus on 40.000 30 tonnia, mikä vastaa American Wasp- ja America-luokan hyökkäysaluksia ja lähes kaksi kertaa ranskalaisten Mistralien kokoa. Tarkoituksena on antaa kiinalaisille amfibiohyökkäysvoimille samanlaisia ​​kykyjä kuin Yhdysvaltain merijalkaväen amfibiohyökkäysryhmille, ja jokainen alus voi lähettää jopa 8 helikopteria ja projisoida koko Kiinan merijalkaväen pataljoonan varusteineen käyttämällä aluksella olevia helikoptereita sekä proomuja ja ilmatyynyalus. Kaiken kaikkiaan Kiinan laivaston suunnitelmissa on 8 näitä aluksia, jotka vahvistavat jo käytössä olevia 071 LHD Type XNUMX -hyökkäysalusta ja joita todennäköisesti tuetaan yhtä monta. Tyypin 076 hyökkäysdroonituki johdettu itse tyypistä 075.

Tyyppi 055 Anshan Amphibious Assault | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Flash Defense
Renhai-luokan Type 055 -risteilijät ovat tehokkaimpia nykyaikaisia ​​taistelupintayksiköitä 112 pystysiilolla ja uusimman sukupolven AESA-levytutkallaan.

Samalla opimme sen4. Type 055 raskas hävittäjä, jonka NATO on nimennyt Renhai-luokan risteilijäksi, oli otettu käyttöön, ja oli saanut kasteen nimen Anshan, vaikka luokan 5. yksikkö, risteilijä Yan'an, on myös määrä ottaa palvelukseen ennen vuoden 2021 loppua, jolloin tämän luokan laivoja otetaan käyttöön vuonna 4. Pelkästään vuonna 2021 Lhasan saapumisen jälkeen maaliskuussa ja Dalianin saapumisen jälkeen huhtikuussa. Kahta muuta alusta odotetaan vuonna 2022, kun taas luokan viimeinen yksikkö otetaan käyttöön vuonna 2023. Nämä 180 metriä pitkät ja 13.000 XNUMX tonnia lastatut alukset ovat vastaa suurimpia länsimaisia ​​taistelijoiden pintayksiköitä, kuten amerikkalaiset hävittäjät Arleigh Burke Flight III tai eteläkorealainen Sejong the Great. Erittäin raskaasti aseistetuissa niillä on 112 pystysuoraa siiloa erityyppisille laivan-, ilma- ja sukellusveneiden torjuntaohjuksille sekä tehokkaille ilmaisinjärjestelmille, mikä tekee länsimaisista laivastoista, mukaan lukien Yhdysvallat, valtavia ja pelättyjä vihollisia. On todennäköistä, että uuden luokan risteilijät lanseerataan pian, kun kahdeksan Type 8 -yksikön rakentaminen on valmis.

- Mainonta -

Pienempien vetoisuusyksiköiden tuotantoa on vaikeampi seurata. Kiinalaisilla telakoilla tehtyjen havaintojen mukaan ainakin 4 tai jopa 5 uutta ilmatorjuntahävittäjät Tyyppi 052DL on myös lanseerattu tänä vuonna, samoin kuin ainakin 3 tyypin 54A fregattia. Uusi sukellusveneiden luokka, jota kutsutaan tällä hetkellä nimellä 039C, ja uusien ruotsalaisten A26-koneisiin verrattavissa oleva varkainen koppi, mikä viittaa siihen, että ainakin yhtä tällaista yksikköä testataan, ellei useampia. On selvää, että kiinalaiset telakat jatkavat suurten laivastoyksiköiden tuotantoa tasaisella nopeudella keskimäärin 7 risteilijää ja hävittäjää, vähintään 3 fregattia, 2 sukellusvenettä ja 1 suuri alus (LHD tai PA) vuodessa, mikä on korkeampi kuin Yhdysvaltain laivastoteollisuudella ja sen liittolaisilla Tyynenmeren alueella, paitsi sukellusveneiden alalla.

Tyyppi 052DL Zibo Amphibious Assault | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Flash Defense
Tyypin 052DL ilmatorjuntahävittäjissä on laajennettu lentohalli uusille Z-20-sukellusveneiden vastaisille sodankäyntihelikoptereille ja matalataajuuksinen tutka (keskellä) salaavien lentokoneiden havaitsemiseen.
- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit