Mitkä ovat Ranskan puolustusteollisuuden vahvuudet ja heikkoudet?

Ranskan puolustusteollisuus tunnustetaan nykyään kansainvälisellä näyttämöllä yhdeksi planeetan tehokkaimmista ja kattavimmista. Ydinkäyttöisistä sukellusveneistä taistelulentokoneisiin, mukaan lukien tiedustelusatelliitit, panssaroidut ajoneuvot ja ohjukset, suuret ranskalaiset puolustusyhtiöt ovat läsnä kaikilla markkinaraoilla ja ovat sellaisenaan puolustusteknologiaa vievillä mailla kolmanneksi suurimmalla sijalla Yhdysvaltojen ja Venäjän jälkeen, mutta edellä. Kiinasta, Saksasta ja Isosta-Britanniasta. Sellaisenaan se ei edusta vain Ranskan strategisen autonomian pilaria, vaan se on yksi maan tärkeimmistä vientiteollisuudesta sekä ulkomaankaupan että kansainvälisten suhteiden alalla, ja se työllistää tällä hetkellä lähes 3 200.000 henkilöä. Keskimääräinen vuosiliikevaihto on 20 dollaria. miljardia, josta 40 % tulee vientisopimuksista.

Ranskan puolustusteollisuus on kuitenkin mennyt pitkälle. Saksan miehityksen aikana toisen maailmansodan aikana lähes hävitettynä se pystyi rakentamaan itsensä uudelleen 50- ja 60-luvuilla suurella kansainvälisellä menestyksellä, kuten Dassault Aviationin Mirage-koneet, mutta myös DCN:n Daphne- ja Agosta-sukellusveneet sekä AMX. panssaroituja ajoneuvoja. Myöhemmin tuli muita tärkeitä laitteita ohjusten (Magic, Exocet, Milan), helikopterien (Alouette, Gazelle, Dauphin ...) sekä monien muiden puolustustekniikoiden alalla. Ja itse asiassa 80-luvun lopulla sillä oli erittäin kehittyneitä teknisiä taitoja, joskus jopa Yhdysvaltoja vastaan, kun Stealth Light Fregatit, ballistinen Hades-ohjus, Tiikerihelikopterit, Du Rafale tai Char Leclerc. Kylmän sodan jälkeisten vaikeiden vuosien jälkeen sen on jälleen osoitettava kykynsä ja suorituskykynsä vastatakseen nopeasti kehittyviin turvallisuushaasteisiin globaaleilla markkinoilla, joilla on käynnissä rakennemuutos. Mitkä ovat näissä olosuhteissa tämän strategisen teollisuuden vahvuudet, mutta myös heikkoudet maan, sen puolustuksen, talouden ja kansainvälisen aseman kannalta?

Innovatiivisuus ja suorituskyky/hinta suhde

Jos meidän pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen Ranskan puolustusteollisuuden ensisijainen laatu, se olisi epäilemättä "tehdä paljon pienellä". Vastatakseen Ranskan armeijoiden tarpeisiin ja poliittiseen tahtoon olla riippumatta puolustusasioissa amerikkalaisista liittolaisista, Ranskan puolustusteollisuuden on aina täytynyt saavuttaa saavutus tehdä vähintään yhtä paljon, vaikka kilpailijansa, resurssit ovat usein paljon heikompia. Tämä näkökohta löytyy monista nykyaikaisista ohjelmista, kuten Rafale jonka kehittäminen on maksanut 45 miljardia euroa eli puolet siitä Typhoon, ja 10 kertaa halvempi kuin F-35-ohjelma. Samoin uusi Suffren-luokan ydinsukellusveneet Naval Group myy niitä 1,2 miljardilla eurolla Ranskan laivastolle, 40 % halvemmalla kuin British Astutes ja 65 % halvemmalla kuin American Virginia. Panssaroitujen ajoneuvojen alalla VBMR Griffon on sillä välin suunniteltu niin, että sen yksikköhinta ei ylitä miljoonaa euroa, missä amerikkalainen Stryker, jolla on sama toiminto, myydään 4,9 miljoonalla dollarilla.

Suffren Submarine SSN SSN Marine Nationale 1 Defense Analysis | Hävittäjäkoneet | Liikenneilmailu
Suffren-luokan ANS:t ovat 35–65 % edullisempia ostaa kuin British Astute-luokan tai amerikkalaiset Virginia-luokan vastineet

Lisäksi nämä varusteet, jotka on ennen kaikkea tarkoitettu varustamaan kolmea Ranskan armeijaa, jotka käyttävät sitä intensiivisesti eri operaatioalueilla, joissa ne on sijoitettu, osoittautuvat erityisen tehokkaiksi ja inspiroivat Ranskan liittolaisia. Näin oli erityisesti Nexterin CAESAR-järjestelmä, joka on tunnustettu yhdeksi lännen tarkimmista ja tehokkaimmista liikkuvista tykistöjärjestelmistä ja joka on suurelta osin inspiroinut vastaavien mallien suunnittelua monissa maissa, mukaan lukien Yhdysvalloissa, Kiinassa tai Intiassa. Jopa tietyillä USA:n teollisuuden suosituimmilla aloilla ranskalaisten insinöörien kapasiteetit tekivät mahdolliseksi kehittää järjestelmiä, jotka olivat yhtä tehokkaita ja joskus jopa enemmän kuin Atlantin toiselta puolelta tuleva materiaali, kuten ilmaohjuksen tapauksessa. air Magic Sidewinder AIM-9B:hen nähden, sitten Magic 2 IAM-9J/L:ään nähden ja lopuksi MICA AIM120 AMRAAM:iin nähden.

Tämän saavuttamiseksi Ranskan puolustusteollisuus on tehnyt aktiivisen innovaation erikoisuuden, jolla on todellinen kyky saada tietyillä alueilla vauhtia kaikille planeetan teollisuusmiehille. Näin oli erityisesti 80-luvun lopulla, kun Leclerc-panssarivaunu saapui samanaikaisesti, ensimmäinen panssarivaunu, joka pystyi ampumaan liikkeessä kaikkialla maastossa säilyttäen samalla tarkkuutensa ja tulinopeudensa, tai varkain kevyt fregatti, niin innovatiivinen, että hän oli yksi. James Bondin päähenkilöistä. Tämä innovointikyky jatkuu tänäänkin sellaisilla ohjelmilla kuin Neuron-stealth-taisteludrone, Suffren-ydinsukellusvene tai SCORPION-ohjelman panssaroituja ajoneuvoja.

Kaoottinen ohjelmanhallinta


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Liikenneilmailu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit