Mikä on Venäjän tavanomainen sotilaallinen voima nykyään?

Vuonna 2015 presidentti B. Obama julisti Venäjän sotilaallisiin interventioihin Krimillä ja Syyriassa viitaten, että Venäjä on vain taantuva alueellinen voima. Tänään, vaikka Moskova on koonnut lähes 100.000 XNUMX miestä Ukrainan rajoilla, Venäjän presidentti Vladimir Poutine uskoo, että hänen maansa sotilaallinen voima on riittävä, jotta hän voi asettaa Euroopan maille tiukat ehdot naapurinsa tulevaisuuden suhteen. Kun otetaan huomioon kaikkien eurooppalaisten valtojen harkintavalta tässä asiassa, on selvää, että Venäjä ei ole kenellekään heistä nykyään mitätön sotilaallinen voima, ja vielä vähemmän heikkenevä.

Yleinen käsitys Kremlin käytössä olevasta todellisesta sotilaallisesta voimasta on kuitenkin useimmiten suurelta osin virheellinen ja hyvin pitkälti sen otteessa, mikä oli kylmän sodan Neuvostoliiton sotilaallista voimaa. Vaikka on totta, että strategisten aseiden alalla Moskova on edelleen Washingtonin tasolla, joko päiden tai vektorien lukumäärällä, sen tavanomainen sotilaallinen voima on puolestaan ​​kehittynyt suuresti viimeisten 15 vuoden aikana. Puolustusministeri Sergei Chouigoun ja puolustusvoimien esikuntapäällikön Valeri Gerasimovin toteuttamien uudistusten yhteistoiminta saapui molemmat virkoihinsa Vladimir Poutinen palaamisen yhteydessä Kremliin vuonna 2012. Ja tänään Venäjän asevoimilla on rakenne, mutta myös oppi ja operatiivisen tehokkuuden taso ilman yhteistä toimenpidettä Neuvostoliiton puna-armeijan kanssa.

Ammattimaiset ja nykyaikaiset asevoimat

Kun puna-armeija kokosi kylmän sodan huipulla 80-luvulla yli 6 miljoonaa miestä ja kymmeniä tuhansia panssarivaunuja ja panssaroituja ajoneuvoja, mutta nykyaikainen Venäjän armeija on samalla paljon kompaktimpi, vain 900.000 72 miehellä. ja lippua palvelevat naiset, ja paljon tehokkaampia, mikä johtuu erityisesti erittäin korkeasta ammattitaidosta, joka edustaa nykyään yli 250.000 prosenttia työvoimasta. Ne 650.000 300.000 varusmiestä, jotka suorittavat asepalvelusta tapauksesta riippuen yhdestä kahteen vuoteen, on itse asiassa osoitettu tuki-, logistiikka- ja sisäisen turvallisuuden tehtäviin, joissa 75.000 190.000 aktiivista sotilasta muodostavat heille operatiivisen lakon. tämän armeijan voima. Heistä vain 160.000 XNUMX miestä ja naista kuuluu Venäjän maavoimiin, joihin on lisättävä ilmavoimien noin XNUMX XNUMX laskuvarjovarjoa. Ilmavoimat, jotka yhdistävät ilmavoimia, mutta myös avaruus- ja ballistisia ohjuksia operoivia puolustusvoimia sekä maan ilma- ja ohjuspuolustusta, kokoavat yhteen XNUMX XNUMX miestä ja naista. Mitä tulee Venäjän laivastoon, siinä on täydessä elpymisessä XNUMX XNUMX merimiestä ja upseeria.

ZApad Venäjän joukot Analyysi Puolustus | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Vain 250.000 900.000 varusmiestä on integroitu niihin XNUMX XNUMX mieheen, jotka muodostavat Venäjän armeijan nykyään

Itse asiassa Venäjän armeijat eivät nykyään enää luota, kuten aiemmin Neuvostoliitossa, haluun ylittää vastustaja numeerisesti, vaan ammattisotilaisiin, joilla on korkea koulutustaso, mutta myös todellinen taistelukokemus. Joten Vladimir Putinin mukaan 85 prosentilla venäläisistä upseereista on ollut kokemusta taistelusta, erityisesti lukuisten joukkooperaatioiden kautta Syyrian teatterissa, mutta myös Libyassa, Donbasissa tai Kaukasuksella. Sama pätee asevoimissa käytössä oleviin tai melkeinpä varusteisiin, joista suurin osa on ollut käytössä ja kokenut taisteluissa näissä teattereissa erityisen tehokkaan palaute- ja jatkuvan parantamisen mekanismin avulla, jos julkisia kertomuksia voi uskoa.

Ennennäkemätön tulivoima


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit