Arabiemiirikuntien tilaukset 80 Rafale F4 Ranskaan 16 miljardilla eurolla

Si tilaus lentokoneille Rafale oli odotettu Emmanuel Macronin salamavierailun aikana Persianlahden maissa 2.–4. joulukuuta vain harvat toivoivat sen saavuttavan niin suuren määrän! Todellakin, Ranskan presidentti ja hänen emiraattien kollegansa, kruununprinssi Sheikh Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan, joka tunnetaan yleisesti nimellä MBZ, ovat allekirjoitti tänä aamuna kaksi sopimusta ennätyksellisen 16 miljardin euron arvosta liittyvät toisaalta 80 lentokoneen hankintaan Rafale F4-standardiin 14 miljardilla eurolla, joka sisältää laitteet, mutta myös huoltoinfrastruktuurin, varaosat ja henkilöstön koulutuksen sekä 2 miljardin euron sopimuksen ohjusvalmistajan MBDA:n kanssa MICA-ilma-ilma-ohjusten varastosta NG ja Black Shaheen -risteilyohjukset, Emilian nimitys SCALP EG:lle, jotka ovat jo käytössä Mirage 2000-9:ssä, jotka varustavat maan ilmavoimia. Taistelukoneiden toimitukset tapahtuvat vuosina 2026-2030 ja ohjuksia 2027-2031.

Tämä uusi tilaus ranskalaisille lentokoneille on poikkeuksellinen monella tapaa. Toisaalta tämä on suurin lentokonetilaus Rafale Dassault Aviation ei koskaan tallentanut, mukaan lukien Ranskasta. 80:n kanssa RafaleYhdistyneet arabiemiirikunnat tulee tämän lentokoneen ensimmäinen kansainvälinen operaattori Egyptiä ja sen 54 lentokonetta edellä. Lisäksi tämä on määrältään suurin Ranskan puolustusteollisuuden koskaan allekirjoittama tilaus, koska tässä ei ole kysymys toistuvista toistuvista sopimuksista, kuten Australiassa tehtiin alihankintasopimuksissa, vaan lujasta ja lopullisesta tilauksesta. allekirjoitettu yhtenä kappaleena. Tämä tilaus on myös neljäs tänä vuonna kirjattu tilaus sen jälkeen ne Kreikasta (18 + 6 laitetta), ja Kroatia (12 laitetta) et Egyptistä (30 uutta laitetta), mikä nostaa vuoden aikana vientiin myytyjen laitteiden kokonaismäärän 146 laitteeseen, mikä on lähes yhtä paljon kuin Rafale palvelee Ranskan ilmavoimissa tähän päivään asti.

RAfale Kreikan puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kreikka tilasi ensimmäisenä Rafale vuonna 2021, ja ensimmäiset koneet on jo toimitettu Helleenien ilmavoimille

Ennen kaikkea tällä komennolla Rafale, jota on pitkään kritisoitu liian kalliiksi ja liian monimutkaisiksi vietäväksi, on tullut luokassaan eniten vietyksi lentokoneeksi. Tähän mennessä on tilattu ja/tai toimitettu kansainvälisesti 242 lentokonetta verrattuna 150 Eurofighteriin. Typhoon, 105 Super Hornetsia ja Growleria, 92 JAS 39 Gripeniä, 48 Su-35:tä ja 82 F-16 Block 70/72+ tilattua tähän mennessä. Ainoastaan ​​F-35 pärjää paremmin kuin ranskalainen kone, jolla on tilattu yli 600 lentokonetta, ilman että se on saavuttanut Rafale Ranskan ilmavoimien tilaamaa (tai tilattavaa) lentokonetta kohden vietiin enemmän kuin yksi lentokone, verrattuna yhteen lentokoneeseen, joka vietiin 1 F-1:llä, jotka Yhdysvaltain ilmavoimat, Yhdysvaltain laivasto ja Yhdysvaltain merijalkaväki. Tällä komennolla Rafale on viety kuuteen maahan, mikä lähestyy edeltäjänsä Mirage 6:n menestystä, jota vietiin 2000 kappaletta 270 maahan. Ilmeisesti tämä määräys päättää lopullisesti keskustelun ja kiistan, joka liittyy tähän laitteeseen, joka on osoittautunut tekniseksi, teolliseksi ja kaupalliseksi menestykseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit