Kiinalaiset H-6J-pommittajat harjoittelevat pudottamaan merimiinoja

Vaikka Kiinan laivasto on nyt vankka pintalaivastonsa suhteen, laivasto koostuu 5 tyypin 055 risteilijää ja 25 tyypin 052D hävittäjää peräkkäin sekä sata fregattia ja korvettia, se on edelleen amerikkalaisten, mutta myös japanilaisten, eteläkorealaisten ja jopa australialaisten sukellusveneiden uhattuna (kaukaisessa, hyvin kaukaisessa tulevaisuudessa...), kuten näytettiin. USS Connecticutin turmassa Kiinan merellä kaksi kuukautta sitten. Vaikka keskipitkän aikavälin toimenpiteitä on toteutettu, kuten asteittainen saapuminen uusia Type 039C sukellusveneitä ou ensimmäisten 20 Type 056 -korvetin mahdollinen korvaaminen sukellusveneiden vastaisen tunnistuskyvyn parantavan mallin ansiosta tarve vahvistaa sukellusveneiden vastaista puolustusta Etelä-Kiinan merellä ja Taiwanin solassa on olemassa ja vaatii välittömiä toimenpiteitä.

Luultavasti tätä silmällä pitäen Kiinan merivoimien ilmavoimat suorittivat viime viikolla laivaston miinanpudotusharjoituksen uusilla H-6J pitkän kantaman pommikoneillaan yhdistetyn kaivosharjoituksen ja tavanomaisen pommituksen aikana, osavaltion sivuston GlobalTimes.cn mukaan viitaten 7. Kiinan televisiokanavan raporttiin, joka on omistettu asevoimille. Kaikista sukellusveneiden vastaisista sodankäyntimenetelmistä laivaston pääsyjen louhinta on epäilemättä se, joka voi aiheuttaa eniten ongelmia amerikkalaisille ja liittoutuneiden sukellusveneille. Luonteeltaan passiivisia, vedenalaisia ​​miinoja on erittäin vaikea paikantaa sukellusveneelle, joka yrittää pysyä mahdollisimman huomaamattomana. Toisaalta ne ovat tehokkaita vain suhteellisen kapeilla ja matalilla kulkualueilla, kuten salmissa.

PLAN Type 039C Amphibious Assault | Maritime Patrol Aviation | Strategiset pommittajat
Havaintojen mukaan merellä on tähän mennessä ainakin kaksi Tyypin 039C sukellusvenettä, joissa on tunnusomaisen muotoinen kioski.

Etelä-Kiinan meren ja Taiwanin Detroitin maantieteellinen sijainti huomioon ottaen tämä menetelmä, tosin hieman arkaainen, voi osoittautua erittäin tehokkaaksi läntisten sukellusveneiden pitämisessä loitolla sulkemalla tietyt salmien avaimet, erityisesti ne, jotka mahdollistavat pääsyn Sulunmerelle. Filippiinien rannikolla jopa estämällä tietyt käytävät Japanin Okinawan ja Amami-Oshiman saarten välillä, jolloin Kiinan laivasto voi keskittää pintaresurssinsa, sukellusveneet ja ilmasukellusveneiden vastaisen sodankäynnin jäljellä oleville alueille ilman, että sen tarvitsee hajota liikaa. Tällaista ratkaisua voidaan myös katsoa heikentävän nopeasti Taiwanin itärannikkoa, jos Kiinan joukot valtaavat saaren, jotta estetään liittoutuneiden amfibiovastahyökkäys.

Toisaalta tällaisen strategian toteuttaminen edellyttää, että on saavutettu aiemmin täydellinen ilmaylivoima kyseisestä ilmatilasta sekä kaikkien vastustajan ilmapuolustusten eliminointi. Itse asiassa vedenalaisten miinojen pudottaminen olettaa, että lentokone kehittyy lähellä pintaa, suhteellisen hitaasti, mikä tekee siitä valinnan kohteen metsästyksessä tai tarvittaessa ilmatorjuntaa vastustaessa. Kuitenkin se tosiasia, että merivoimien ilmavoimat harjoittelevat avoimesti tämäntyyppisiä liikkeitä ja jopa edistävät sitä julkisesti, näyttää epäilemättä viestinä, joka on osoitettu Yhdysvaltain laivastolle ja sen liittolaisille varoituksena tämän tyyppisten lentojen mahdollisesta esiintymisestä. minun nyt Etelä-Kiinan merellä. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä viesti on kuultu Washingtonissa, kiinalaisen sukellusvenemiinan tuhoaman lännen ydinsukellusveneen menetys muodostaa näinä jännityksen aikoina mahdollisen casus bellin kahden supervallan välillä.

120991355 uss conneticut Yhdysvaltain hallituksen amfibiohyökkäys | Maritime Patrol Aviation | Strategiset pommittajat
Kiinalaiset H-6J-pommittajat harjoittelevat merimiinojen pudottamista 3

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit