Ei ole yllättävää, että F-35A palkitaan HX-kilpailun voittajaksi Suomessa

Suomalaiset F-18:t tällä vuosikymmenellä korvaava HX-kilpailu on päättymässä, ja valitut lentokoneet julkistetaan lähipäivinä tai -viikkoina. Toisin kuin monet muut viimeaikaiset kilpailut, viisi kilpailevaa lentokonevalmistajaa, Boeing F/A 5 E/F Super Hornetilla, Dassault Aviation Rafale, Eurofighter kanssa Typhoon, Lockheed-Martin F-35A:lla ja Saab Gripen E/F:llä, jatkoivat ponnistelujaan kilpailun loppuun asti heittämättä pyyhkeeseen F-35A:ta suosivan katkaistun tarjouspyynnön edessä, kuten Belgiassa tai Kanadassa. Tästä huolimatta näyttää siltä, ​​että tämän tarjouspyynnön lopputulos on sama kuin kaikissa muissa viimeaikaisissa länsiblokin kilpailuissa ja että F-35A:ta pyydetään jälleen asettumaan Euroopan maaperälle.

Joka tapauksessa ihmiset luulevat tietävänsä sen iltalehti.fi -sivustolla, useiden lähteiden perusteella, tosin nimettömänä, mutta kaikki antavat saman tiedon. Näin ollen F-35A olisi näiden tietojen mukaan noussut käytännössä voittajaksi kilpailusta, ja Suomen viranomaisille lähetettiin suositus amerikkalaisen lentokoneen hyväksi, jotta he voivat tehdä välimiesmenettelyn ennen joulua. Näyttää siltä, ​​että F-35A:n suorituskyky vakuutti suomalaiset tuomarit, samoin kuin takuu siitä, että laite pysyy käytössä ja päivitetään säännöllisesti vuoteen 2060 asti, koska tämä lentokone on suhteellisen nuori kilpailijoihinsa verrattuna. Lisäksi näyttää siltä, ​​että Helsinki piti F-35A:n käyttökustannuksia kestävinä, sillä alle 4 miljoonaa euroa vuodessa ja lentokonetta kohden eli Suomen tarjouskilpailun asettama raja, joka ei halunnut kuluttaa yli 10 %. rauhanajan puolustusbudjetistaan ​​eli 260 miljoonaa euroa laivastonsa toimintaan.

F18 suomi Uutiset Puolustus | Saksa | Hävittäjäkoneet
Suomalaiset F-18 Hornetit ovat olleet täysin tyytyväisiä maan ilmavoimiin niiden käyttöönoton jälkeen vuonna 1998.

Jos vielä on hyvin pieni mahdollisuus ja pieni mahdollisuus nähdä Suomen viranomaisten kääntyvän kohti eurooppalaista ratkaisua, kaikki viittaa siihen, että nyt puhutaan massaa kaukaa pohjoisessa ja että Suomi kasvattaa F -35:n käyttäjien rivejä. Tämä on epäilemättä uusi menestys Lockheed-Martinille, joka voittaa edelleen kaikki kilpailut, joihin lentokone osallistuu, eikä jätä amerikkalaisille ja eurooppalaisille kilpailijoilleen mahdollisuutta voittaa, kun se astuu lavalle. Mutta tämä uusi epäonnistuminen Typhoon, Gripen, Super Hornet ja Rafale, sillä on hyvin erilaisia ​​seurauksia valmistajasta riippuen…


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit