Teollisuus, työpaikat, geopolitiikka ja teknologia: sopimuksen avainkohdat Rafale Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa

Ilmoitus poikkeuksellinen 80 taistelukoneen tilaus Rafale Emin toimestaYhdistyneet arabirotat otettiin Ranskassa vastaan ​​ristiriitaisella tavalla. Kuten nyt on tullut sääntö jokaisen suuren puolustussopimuksen ilmoituksen yhteydessä, huomattava määrä poliittisia johtajia, mutta myös kansalaisjärjestöjä ja toimittajia ja toimittajia on kyseenalaistanut tämän sopimuksen merkityksen. On totta, että aina ei esitetä samoja perusteita. Näin ollen Kreikan tai Kroatian tapauksessa esitetyt varaukset koskivat maan maksukykyä, mutta myös vaikutusta ilmavoimien laivastoon, joka näki itsensä kymmenellä koneella. Rafale jokaiselle näistä tilauksista, vaikka sen jälkeen tiedämme, että nämä 24 Rafale korvataan uusilla uusimman standardin mukaisilla laitteilla.

Egyptin tapauksessa, kuten nykyään Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tapauksessa, moraaliset kriteerit asettavat erityisesti tietyt poliittiset johtajat, erityisesti Ranskan vasemmisto, joskus kanssa Diatribe tuskin sopii yhteen korkeimmalle tuomarille esittäytyvien persoonallisuuksien kanssa. Sen vuoksi näyttää aiheelliselta esittää selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla tällaisiin sopimuksiin liittyvät kysymykset sekä taloudellisesta ja teollisesta näkökulmasta että julkisen talouden talousarvion näkökulmasta tai teknologisesta ja geopoliittisesta näkökulmasta. Todellakin, kun kaikki Abu Dabin kanssa tehdyn sopimuksen kaltaisen sopimuksen näkökohdat on vahvistettu ja tasapainotettu, voidaan tehdä tehokas ja valistunut tuomio.

Lähes 40.000 10 työpaikkaa XNUMX vuoden aikana

Yhdistyneet arabiemiirikunnat käyttivät siksi kiinteä tilaus Ranskasta 80 eurolla Rafale standardiin F4, joka sisältää erilaisia ​​palveluja ja laitteita, jotka mahdollistavat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ilmavoimien ilma-alusten käyttöönoton 16 miljardin euron arvosta, mukaan lukien 2 miljardia euroa ilma-ilma-ohjusten MICA NG:n ja Black Shaheenin ainoan hankintaan. risteilyohjuksia. Toimitukset ajoittuvat vuosille 2026-2031, eli keskimäärin 1,6 miljardin euron investointi vuodessa 10 vuoden ajan. Hyvin poikkeuksellisesti tämän laajuiseen sopimukseen ei liity paikallisen tuotannon velvoitetta tai teollista korvausta. Toisin sanoen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tämän sopimuksen perusteella investoimat 1,6 miljardia euroa vuodessa 10 vuoden ajan suunnataan kokonaisuudessaan Ranskan puolustusteollisuudelle ja myös sen alihankintaverkostolle.

työpaja Rafale 1 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Uuden Arabiemiirikuntien sopimuksen myötä tuotantoketju Rafale lisääntyy kahteen ja sitten kolmeen lentokoneeseen joka kuukausi, mikä johtaa kestävyyteen ja 2 3 suoran, epäsuoran ja synnynnäisen työpaikan luomiseen 40.000 vuoden aikana.

Kuitenkin jokainen käytetty miljoona euroarafale tässä Ranskan puolustusteollisuuden ekosysteemissä, luo tai säilyttää 25 työpaikkaa vuoden ajan, joista 10 itse puolustusteollisuudessa, 8 alihankintaverkostossa ja 7 syntyneen toiminnan synnyttämässä taloudessa. Vuosittain 1,6 vuoden aikana investoitu 10 miljardia euroa siis yhteensä luo tai säilyttää 40.000 16.000 työpaikkaa kansallisella maaperällä, joista XNUMX XNUMX itse puolustusteollisuudessa. Dassault Aviation on jo ilmoittanut lisäävänsä kuukausittain tuotantoaan nopeasti alkaen Rafale 1-2 laitetta ja sitten 3 tulevina vuosina kysynnän tyydyttämiseksi. Muista, että 40.000 XNUMX työpaikkaa edustaa 40 % kilpailukyvyn ja työllisyyden verohyvityksen tai CICE:n havaitusta tehokkuudesta, vuoden 2015 lippulaivatoimenpide, ja joka maksoi valtiolle pelkästään vuodelle 18 2016 miljardia euroa! Se on myös koko Clermont-Ferrandin kaltaisen 140.000 XNUMX asukkaan kaupungin yksityinen palkkatyö.

Tähän sopimukseen liittyvien työpaikkojen luomisella tai säilyttämisellä on myös suora vaikutus valtion julkiseen talouteen. Itse asiassa kyseiset 40.000 24.000 työpaikkaa tuottavat maassa keskimäärin 960 960 euroa vero- ja sosiaalituloja, eli yhteensä 18.000 miljoonaa euroa vuodessa (vero)lisätuloja ja sosiaalivajeen pienentymistä ja siten budjettipalkkioita. valtiolle, joka nykyään korvaa kaikki sosiaaliset alijäämät vuosittain. Näihin 720 miljoonaan euroon lisätään sosiaaliset säästöt, jotka liittyvät suuren osan asianomaisesta henkilöstöstä palaamiseen työelämään, joista kukin säästää valtiota keskimäärin 1,6 1,680 euroa vuodessa, eli yhteensä XNUMX miljoonaa euroa sosiaalisäästöjä, jotka taas veloitetaan suoraan valtion talousarvioon sosiaalisten alijäämien vuosittaisen selvityksen kautta. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalliseen puolustusteollisuuteen investoimat XNUMX miljardia euroa vuodessa tuovat siis yhteensä XNUMX miljardin euron tulo- ja budjettisäästöt valtiolle jatkuvasti, ja tämä ilman "On välttämätöntä investoida mitään taloudellisesti tai sosiaalisesti.

Puolustusilmailualan kestävyys


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit