Lisätietoja tulevasta eurooppalaisesta Tiger III -taisteluhelikopterista

- Mainonta -

Vaikka emme vieläkään tiedä aikooko Berliini säilyttää ja kehittää Tiger-taisteluhelikopterilaivastoaan vai varustaa itsensä amerikkalaisella AH-64 Apachella, Airbus Helicopters on yksityiskohtaisesti suunnitellut parannuksiaTuleva Tiger III -standardi, jonka pitäisi antaa lentokoneen olla käytössä vuoteen 2035 asti, ja mahdollisen uuden eurooppalaisen taisteluhelikopterin saapumiseen. Siten tämä uusi versio integroi lentokoneen tehtävänhallinnan, viestintä- ja yhteistyökykyjen edistyneen kehityksen, jossa on uusittu ohjaamo, joka lähestyy uuden sukupolven lentokoneiden lasiohjaamoa, redundanttiset GPS-satelliittipaikannusjärjestelmät ja Galileo, seuraavan sukupolven salattu viestintäjärjestelmä. , luultavasti CONTACT yhteensopiva Ranskan kanssa, sekä taktisen taistelukentän tiedonhallintajärjestelmän, joka mahdollistaa erityisesti tulevan lentokoneen integroinnin armeijan SCORPION-kuplaan.

Mutta merkittävin kehitys armeijan kevytilmailuhelikopterien osalta on epäilemättä pääroottorin yli ulottuvan optisen maston saapuminen, jonka avulla lentokone voi tarkkailla taistelukenttiä tai jopa ohjata ammuksiaan säilyttäen samalla suojan helpotuksen tai ihmiselementtien tarjoama suoja. Tämä on uuden sukupolven masto, ei UnterstützungsHubschrauber-versiossa käytetty masto Tiikeri (tiikeritukihelikopteri) tai UHT. Lisäksi laitteessa on uusi itsepuolustuspaketti, joka sisältää tutka- ja laserilmaisimen, ohjuspaloilmaisimen sekä MBDA modernisoidun Sapphire-syöttilaukaisimen, mikä mahdollistaa laitteen toiminnan jopa kiistanalaisessa ilmatilassa ja siten korkeassa ilmatilassa. Intensiteettitilanne. Lopuksi Tiger III mahdollistaa droonien hallinnan, mikä on nyt välttämätöntä nykyaikaiselle toiminnalle.

Tiger UHT Saksa | Konflikti Malissa | Sotilashelikopterien rakentaminen
Bundeswehrin palveluksessa olevalla Tigerin UHT-versiolla on jo optroninen masto, koska se on suunniteltu ensisijaisesti toimimaan Euroopan teatterissa.

Toisaalta monet Pariisin, Madridin ja Berliinin välillä jäljellä olevat eroavaisuudet tulevat jälleen esille Airbus Helicoptersin esityksessä. uuden laitteensa suhteen. Siten uusien ohjusten integrointi mainitaan yksityiskohtaisesti. Ranskan mielestä uuden panssarintorjuntaohjuksen pitäisi olla eurooppalaisen yhteistyön tulos ja mahdollisesti perustua siihen laajennettu versio MBDA:n uudesta MMP:stä, palveluksessa Ranskan armeijassa. Berliini puolestaan ​​suosii israelilaisen EuroSpike-ohjuksen uutta versiota, joka on koottu Saksassa. Jos Saksan viranomaiset todella päättävät jatkaa Tigerin kehitystä, on erittäin todennäköistä, että kuten aikaisemmissakin versioissa, lopulliset toimitukset eriytetään asiakkaiden mukaan eivätkä standardoituja.

- Mainonta -

Nähtäväksi jää tästä eteenpäin, mihin suuntaan tuuli puhaltaa Reinin yli. Uusi kolmikantakoalitio pääsi yhteisymmärrykseen, Saksan uusi liittokansleri Olaf Sholz ja hänen hallitusnsa ovat tänään ottaneet maan ohjat käsiinsä. Siksi meidän on odotettava vielä useita viikkoja tai jopa kuukausia, ennen kuin uusi hallitus päättää näistä välimiesmenettelyistä, varsinkin kun uusi puolustusministeri Christine Lambrecht on tosin kokenut lakimies, mutta hän ei ole koskaan ennen täällä hoitanut asiaan liittyvää tehtävää. puolustuskysymyksiä. Toisaalta Ranskan puolella armeijan kevyen ilmailun 67 Tigersin modernisointia odotetaan innolla, varsinkin kun laitteita käytetään intensiivisesti Sahelissa ja myös ensimmäiset SCORPION-ohjelman panssaroiduilla ajoneuvoilla varustetut osastot ovat tulossa. sijoitettu sinne.

ALAT 2018 1 MALI Tiger NH90 Cougar Saksa | Konflikti Malissa | Sotilashelikopterien rakentaminen
ALAT Tiger -helikopterilaivastolla on suuri kysyntä osana Ranskan väliintuloa Malissa ilma- ja maajoukkojen saatto- ja tulitukitehtävissä.
- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit