SMX31, Racer, Scarabée: Nämä erittäin innovatiiviset, rahoittamattomat ranskalaiset puolustusteollisuusohjelmat

Puolustusteollisuuden alalla Ranska on usein osoittanut kykynsä kehittää korkealaatuisia laitteita ja toisinaan useita vuosia edellä kansainvälisiä kilpailijoitaan. Mutta jos jotkin onnistumiset ovat kiistattomia, kuten Light Furtive Fregates tai VAB-panssaroidut ajoneuvot, jotka ovat molemmat ennen kuin tarve havaittiin, kun ne ilmestyivät, on myös usein tapahtunut, että erittäin tehokkaita ohjelmia on käynnissä. Ranskan viranomaiset ovat jättäneet huomioimatta ja luopuneet tärkeistä teknologisista eduista, joita jotkut kilpailijat eivät jääneet hyödyntämättä. Näin Ranska menetti ohjattavan suuttimen, jota käytetään kuuluisan British Harrier -pystysuoraan nousu- ja laskuhävittäjän kehittämiseen ja jonka on kehittänyt ranskalainen insinööri Michel Wibault, joka joutui tarjoamaan ratkaisuaan kanaalin yli. Ranskan viranomaiset hylkäsivät sen.

Kansainvälisten jännitteiden lisääntyessä ja nykyaikaisten, merkittävää operatiivista lisäarvoa tuottavien asejärjestelmien kysyntä on erittäin korkea, Ranskan puolustusteollisuudella on nyt useita erittäin innovatiivisia ohjelmia, joilla on kiistaton toimintapotentiaali sekä Ranskan armeijalle että Ranskan teollisuuden vientiasiakkaita. Nämä ohjelmat jäävät kuitenkin puolustusvoimien ja DGA:n budjettipäätöksissä huomiotta, vaikka ne voisivatkin osoittautua ratkaiseviksi sekä toiminnallisesti että tulevaisuuden ja kansallisen puolustusteollisuuden kestävyyden kannalta. Tässä kaksiosaisessa artikkelissa esittelemme joitakin näistä lupaavimmista ohjelmista, jotka paljastavat Ranskan puolustusteollisuuden innovatiiviset valmiudet, jotka vastaavat samanaikaisesti kansallisia ja kansainvälisiä tarpeita ja joita tässä mielessä parannettava. Ranskan viranomaiset ottavat huomioon.

Uuden sukupolven tavanomainen sukellusvene SMX31 (Naval Group)

Säälittävän australialaisen jakson lisäksi, joka nykyään alkaa kysyä enemmän kysymyksiä kuin sen piti vastata Canberrassa, ranskalainen laivastoryhmä Naval Group on nykyään yksi harvoista kansainvälisellä näyttämöllä tunnetuista asiantuntijoista, joka pystyy suunnittelemaan ja valmistamaan sekä ydinvoimalla toimivia sukellusveneet, kuten Suffren-luokan SSN:t, ja tavanomaisesti toimivat sukellusveneet, kuten Scorpene ja Shortfin Barracuda. Se on myös ainoa valmistaja planeetalla, joka on onnistunut viemään tavanomaisia ​​propulsiosukellusveneitä, tässä tapauksessa 14 Scorpene-tyyppistä sukellusvenettä, joita on myyty Chileen, Malesiaan, Intiaan ja Brasiliaan viimeisen 20 vuoden aikana, vaikka vain Ranskan laivasto käyttää ydinkäyttöisiä sukellusveneitä. Mutta tämä kaupallinen ja teollinen hyväksikäyttö asettaa myös ranskalaisen ryhmän haavoittuvaan tilanteeseen, koska toisin kuin Saksa, Ruotsi, Venäjä tai jopa Etelä-Korea ja Japani, Naval Group ei voi luottaa kansallisiin ohjelmiin rikastaakseen ja kehittääkseen tavanomaisten propulsiokäyttöisten sukellusveneiden valikoimaa. vaikka niiden osuus sen viennistä on yli 50 prosenttia.

Taiteilijan näkemys Naval Groupin SMX31-esittelystä analysoi Défense | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilashelikopterien rakentaminen
Naval Groupin esittelemä SMX31 tarjoaa radikaalisti uuden suunnittelun tavanomaisten propulsiosukellusveneiden, joiden vetoisuus on pieni ja keskikokoinen.

Jos Scorpene on suurelta osin osoittanut arvonsa ja Australiassa abortoitu Shortfin barracuda edustaa kuitenkin ainutlaatuista ratkaisua perinteiselle sukellusveneelle, jolla on valtamerikapasiteetti, ranskalaisen ryhmän on valmisteltava seuraava sukupolvi tulevina vuosina, jotta se yrittää pysyä tehokkaana. näillä erittäin kilpailluilla markkinoilla. Näin hän kehittiSMX-31-konsepti, sukellusvene, jolla on perinteinen propulsio, vallankumouksellinen monessa suhteessa, ja todennäköisesti se sijoittuu tällä alalla maailman hierarkian kärkeen useiksi vuosiksi, jopa vuosikymmeniksi, jos se koskaan voi nähdä päivänvalon. Tämä 3000 6 tonnin sukellusvene on todellakin tiiviste uutta teknologiaa, joka edustaa kaiken ranskalaisen ryhmän tällä alalla hankkiman taitotiedon ja kokemuksen huipentumaa. Uusi sukupolvi ja sen innovatiivinen propulsiojärjestelmä, 15 solmun matkanopeus useille viikkoja sukeltaessa, se pystyy toteuttamaan vaikuttavan valikoiman aseita ja taisteluvarusteita torpedoista risteilyohjuksiin ympäristön vaihtamiseen, kulkemaan vedenalaisten miinojen ja erityyppisten droonien läpi vain XNUMX miehen miehistöllä olosuhteissa. akustinen harkintakyky ja erittäin edistynyt yhteistyö.

Mitä kiinnostaa Ranskan armeijat?

Ranskan laivaston kenraalin esikunnan mukaan sen olisi nykyään parempi hankkia 2 lisää Suffren-luokan SSN:ta kuin rahoittaa 4 uuden tavanomaisella käyttövoimalla toimivan sukellusveneen, kuten SMX -31, suunnittelua. Tämä asento ei ole mikään uusi, koska tässä on vain kysymys käytettävissä olevan rajoitetun investointikapasiteetin keskittämisestä laitteisiin, jotka tarjoavat suurimman välittömän kokonaispotentiaalin. Tämä sama päättely sai Naval Action Forcea ja Naval Aeronauticsia komentavat amiraalit sanomaan 90-luvun alussa, että oli parempi hankkia käytettyjä amerikkalaisia ​​F/A 18 -lentokoneita Crusadersin ja Super Etendardsin tilalle ohjelman rahoittamisen sijaan Rafale. On selvää, että tänään Rafale lentävät ja kehittyvät edelleen, mukaan lukien ensimmäiset vuonna 1 toimitetut F2000-koneet, kun taas F/A 18 on poistettu käytöstä kaikkialla maailmassa. Sama perustelu pätee tässäkin, koska SMX-31:n Ranskan laivastolle tarjoamat ominaisuudet ovat globaalista näkökulmasta paljon mielenkiintoisempia kuin pelkkä Suffrenin laivaston lisääminen, muuten tarpeen.

Suffren Submarine SSN SSN Marine Nationale 1 Defense Analysis | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilashelikopterien rakentaminen
SMX31 ei voi korvata Suffren-luokan SSN:ita. Toisaalta se voi suorittaa monia tehtäviä, jotka uskotaan tälle sukellusveneelle paljon kevyemmällä budjetilla ja ihmisjalanjäljellä, mikä mahdollistaa Ranskan laivaston muutoin joustavamman valtaannousun.

SMX-15 todellakin tarjoaisi kykyjensä, suuren harkintakykynsä, mutta ennen kaikkea erittäin pienen ihmisjalanjäljensä ja vain 31 hengen miehistön, joka on lisäksi ilman ydinosaamista, ansiosta paljon enemmän joustavuutta tehon lisäämisessä. ANS:n tarjoamat tehtävät, erityisesti varmistaakseen tietyt tehtävät, kuten satamien ja arsenaalien turvaaminen, erityisesti SSBN:ien ja suurten laivastoyksiköiden sisään-/ulostulon, mutta myös tiedustelu- ja pääsynestotehtävät, joiden toimimisesta on kyse suljetuilla merillä, kuten Välimerellä, tai suojellakseen erittäin merellisiä merialueita, jotka ovat nyt erityisen alttiina. Sillä jos on totta, että SMX-31 ei pysty suorittamaan tiettyjä ANS:lle uskottuja tehtäviä, on myös totta, että ANS on monilta osin ylipätevä ja siksi erittäin kallis moniin sen nykyään suorittamiin tehtäviin. 'hui, tehtäviä, jotka voitaisiin uskoa kevyemmille ja halvemmille yksiköille, kuten sukellusveneelle, jolla on tavanomainen käyttövoima ja pieni jalanjälki. Sama päättely pätee myös pintayksiköiden alalla, hyvin aseistettujen korvettien laivueella, jolla on epäilemättä suuri hyöty Ranskan laivaston korkeamman tason hallinnassa.

Mitkä ovat potentiaaliset vientimarkkinat?

Ilmeisen kotimaisen kiinnostuksen lisäksi SMX-31 voisi olla Naval Groupin sukellusvenetarjouksen keihäänkärki seuraavien 2-3 vuosikymmenen aikana, sillä se yllättää kaikki maailman valmistajat, kun se asettuu parhaillaan käynnissä oleviin ohjelmiin. tai kilpailevien valmistajien piirustuslaudoilla. Pitkän kantaman laivojen vastaisten järjestelmien demokratisoituessa ja joskus jopa yliäänisten järjestelmien demokratisoituessa kuitenkin maailman laivaston sukellusveneiden kapasiteettia koskevat vaatimukset kasvavat tulevina vuosina, osittain Suffrenin SSN:n kattamien valtamerten kykyjen osalta. Lyhytfin Barracuda, mutta myös kohti rannikko- ja/tai puolustuskapasiteettia, joille Naval Groupin uusi konsepti tarjoaisi vertaansa vailla olevan suorituskyvyn ja vertaansa vailla olevan hinta-laatusuhteen. Vaikka vientiin tarkoitettujen sukellusveneiden rakentaminen on strategista toimintaa Ranskan laivastoryhmän kestävyyden kannalta, SMX-31 olisi epäilemättä suuri voimavara näillä markkinoilla tulevina vuosina.

A26 puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilashelikopterien rakentaminen
Ruotsalainen A26 malli ennakoi seuraavan sukupolven tavanomaisia ​​propulsiosukellusveneitä, mutta jää jäljessä SMX31:n tarjoamista innovaatioista.

Sitä vastoin ilman tätä uutta erittäin innovatiivista mallia Naval Group joutuu tarjoamaan, kuten se nykyään tekee, Scorpenea laajennetulla kapasiteetilla, joka on itse peräisin Agostasta, jonka houkuttelevuus on todennäköisesti hiipumassa vuosien mittaan uusien mallit, kuten saksalainen Type 212 NG, ruotsalainen A26 ja erityisesti japanilainen Taigei ja eteläkorealainen Dosan Ahn-cho, näillä kahdella maalla on lännen suurin tavanomaisen moottorin sukellusvenelaivasto. Jos Naval Group kuitenkin riistetään sukellusveneiden vientimarkkinoilta, tämä voisi vaarantaa ryhmän sukellusvenetoiminnan kestävyyden, jonka tiedämme olevan niin olennainen Ranskan kansallisen pelotteen toteuttamiselle, sillä laivastolla ei yksinään ole kapasiteettia tankata. tällainen teollisuudenala toiminnassa 30 vuoden sukupolvijaksonsa aikana. Lisäksi ranskalainen konserni voi valtion sopimusten lisäksi luottaa vain osakkeenomistajiinsa Thalesiin ja Ranskan valtioon sekä omiin voittoihinsa, että se harkitsee innovatiivisten laitteiden kehittämistä omaan pääomaan, mikä muodostaa joka kerta merkityksettömän riskin, varsinkin kun Ranskan valtio ei ole taipuvainen tukemaan tämäntyyppistä aloitetta, kuten tämän artikkelin aikana näemme.

High Performance Racer Helicopter (Airbus-helikopterit)

Bell V-22 Ospreyn ilmestymisestä ja sitten Futur Vertical Lift -ohjelman käynnistämisestä lähtien amerikkalainen teollisuus näyttää jatkaneen yksin kahden vuosikymmenen ajan korkean suorituskyvyn sotilashelikopterien alalla. Kaksi suurta amerikkalaista ryhmää, Bell ja Sikorsky, käyvät todellakin kovaa kilpailua tällä alueella, olipa kyseessä FLRAA-ohjelman UH-60 Black Hawksin korvaaminen tai OH-58 Kiowa ja osa Ah -64 apachea. FARA-ohjelmalle laitteilla, jotka pystyvät ylläpitämään yli 200 tai jopa 250 solmun matkalentonopeutta, ja evoluution ja kiihtyvyyden kapasiteetit ilman yhteistä mittaa nykyisillä pyörivillä siipillä. Tällä alueella eurooppalainen helikopterivalmistaja Airbus Helicopters on vielä suunnitellut tyylikkään yksinkertaisen teknologian, joka on suorituskyvyltään amerikkalaisten ratkaisujen tasolla: Racer.

RACER Airbus -puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilashelikopterien rakentaminen
Airbus Helicopters Racer tarjoaa tehokkaan ja tyylikkään ratkaisun pyörivien siipien lisääntyneisiin suorituskykytarpeisiin

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilashelikopterien rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit