Voiko Ranskan ilmailuteollisuus toipua F-35:n menestyksestä Euroopassa?

Viime viikon lopulla ja odotetusti, Suomen viranomaiset ovat ilmoittaneet tehneensä valitsi amerikkalaisen F-35A-hävittäjän F-18:n seuraajaksi sen ilmavoimissa HX-kilpailun jälkeen, jossa amerikkalainen hävittäjä kohtasi jälleen muita länsimaisia ​​malleja, F/A 18 E/F Super Hornet, Gripen, Rafale et Typhoon. Kuten Sveitsissä, Suomen viranomaisten esittämät johtopäätökset ovat selvät, F-35 näyttää ylivoimaiselta muihin kilpailijoihin verrattuna kaikilla osa-alueilla, myös talousarvion kestävyyden osalta. Ja kuten Sveitsissä, monet äänet herätetään kyseenalaistaakseen tämän arvioinnin puitteissa säilytetyt numeeriset arvot. eivät vastaa muiden maiden havaintoja toteuttaa jo stealth hunter Lockheed-Martinista Norjasta johdossa.

Tosiasia on, että nykyään F-35:n hyökyaalto Euroopassa on lähes ehdoton, sillä laite on voittanut itsensä kaikissa kilpailuissa, joihin se on osallistunut kymmenen vuoden ajan, ja nyt peräti 8 Euroopan maata on valinnut sen. : Belgia, Tanska, Suomi, Italia, Iso-Britannia, Alankomaat, Puola ja Sveitsi, kun taas Espanja, Kreikka ja Tšekki ovat nyt näkyvissä Amerikkalaiset myyjät. Näemme myös esitä uudelleen vaatimalla hypoteesia F / A 18 E / F Super Hornetin tulevan tilauksen peruuttamisesta ja EA-18G Growler korvaamaan Luftwaffen Tornadon amerikkalaisen teollisuuden supertähtilentokoneen hyödyksi.

F-35- ja F-104-ohjelmien yhtäläisyydet

Tietysti voimme loputtomasti kiusata Yhdysvaltojen tai jopa Naton painostusta F-35:n mainostamiseksi. Lockheed-Martinin esittämien lukujen epärehellisyys kilpailuissa tai "eurooppalaisen" tunteen puutteesta eurooppalaisista itsestään. Mutta nämä keskustelut ja nämä väitteet ovat steriilejä, ja ne vain vahingoittavat Ranskan ilmailuteollisuuden kuvaa kansainvälisellä näyttämöllä. Toisaalta, kun otetaan huomioon F-35A:n objektiiviset ja tunnustetut heikkoudet, samoin kuin Euroopan armeijoiden ja maailman kasvavat ilmaresurssien tarpeet, on mahdollista vähäisellä ennakoinnilla ja tahdolla saada aikaan tämä Euroopan ilmailuteollisuuden ilmeinen romahdus omalla maaperällään. voima ja jopa niemeke valmistellakseen väistämätöntä vaihetta 2, joka on muotoutumassa tässä tiedostossa, ja kaikki näyttävät osoittavan, että se on lähellä sitä, mitä eurooppalaiset tiesivät 60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa. F-104 Starfighterilla, myös Lockheed-Martinilta.

F104 Saksa Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Jos F-104 oli kelvollinen sieppaaja, sen muuntaminen hävittäjäpommittajaksi Luftwaffelle oli katastrofi

Todellakin, näiden kahden ohjelman vertailukohtia on hyvin monia, jopa häiritsevän asian rajoissa. Kuten F-104:ssä, joka uhrasi kaikkensa saavuttaakseen parhaan mahdollisen nopeuden ja nousunopeuden, F-35 puolestaan ​​uhrasi hävittäjäkoneen monia puolia salaisuuden ja prosessointikapasiteetin hyväksi. sen antureista. Siten molemmilla lentokoneilla on rajoitettu ohjattavuus, suhteellisen alhainen kantokyky, rajoitettu toiminta-alue, varsinkin kun ne eivät voi kuljettaa ylimääräisiä pudotettavia säiliöitä. Molemmat vastaavat täydellisesti tarpeeseen, toinen sieppaamiseen ja toinen ilmapuolustuksen poistamiseen, mutta ne esiteltiin monikäyttöisinä laitteina, jotka pystyvät varmistamaan kaikki taistelutehtävät. Lopulta molemmilla on korkeat omistuskustannukset, korkeampi kuin tämän hetken laitteiden, tarjoamatta mitään varmennettua ratkaisevaa lisäarvoa.

Yhdysvaltain ilmavoimien reservit

Niinpä vuonna 1965, useiden Kaakkois-Aasiassa tapahtuneiden räikeiden epäonnistumisten jälkeen, Yhdysvaltain ilmavoimat päättivät vetää jalokivet Vietnamin teatterista sen jälkeen, kun Mig-17 ja Pohjois-Vietnam DCA ohittivat koneen, mikä teki siitä "yhden harvoista sieppaajista". on kirjannut enemmän tappioita kuin voittoja ilmataisteluissa maailmassa. Vaikka F-35A ei ole toistaiseksi antanut tällaisia ​​syitä kyseenalaistaa sen toimintakykyä, useat tekijät viittaavat siihen, että lentorata voisi olla sama. Näin ollen Yhdysvaltain ilmavoimat ei ole lakannut useisiin kuukausiin korostamasta mahdollisuus kehittyä NGAD-ohjelman puitteissa jonka pitäisi olla mahdollista suunnitella korvaava F-22 vuoteen 2030 mennessä, toinen kevyt lentokone, joka on tarkoitettu korvaamaan F-16 korkean suorituskyvyn ja Omistus maksaa tulevina vuosina paremmin sen tarpeita ja keinoja vastaavasti.

F 22 Lakenheathin alkuun Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan ilmaylivoiman kannalta yhden F-4:n tehtävien suorittamiseen tarvitaan 35 F-22A:ta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit