Venäläinen S-70 Okhotnik-B -taisteludroni on odotettua salaperäisempi

Toisin kuin eurooppalaiset ilmavoimat, jotka aikovat luottaa tulevina vuosikymmeninä ohjattaviin hävittäjiin ja mahdollisesti Remote Carrier -lentokoneisiin metsästys- ja hyökkäystehtävissä, Venäjä on päättänyt kehittää uuden sukupolven Su-57:n ja Su-75:n rinnalla. hävittäjälentokoneita ja Grom-lentokoneita, raskas taisteludrone, joka on määrä ottaa näkyvälle paikalle ilmavarastoissa ja korvaa osan hävittäjistä ja hyökkäyslentokoneista, kuten Mig-29 ja Su-25. Tämä drooni, nimeltään S-70 Okhotnik B (venäjäksi hävittäjä), paljastettiin ensimmäisen kerran rullaus- ja lentokokeissa vuonna 2019. Mutta sen muoto ja erityisesti sen Su-30:ltä lainattu vaikuttava reaktori antoi sen leijua. epäilyttää sen todellista harkintavaltaa, vaikka venäläiset teollisuusmiehet olisivat korostaneet tämän arkkitehtuurin väliaikaisuutta.

Valokuvat, joissa dronin uusi versio suoritti ensimmäiset rullaustestinsä viime viikolla Novosibirskin paikalla, tekivät lopun näille spekuloinneille, ja niissä näkyy täysin uusittu ilmanotto- ja suihkusuutin turbojetin moottoria varten, jotta samalla voidaan lisätä tutkan varkautta, mutta myös toisen prototyypin infrapuna, jonka testivaiheen pitäisi alkaa lähiviikkoina, mukaan lukien lennon aikana. Näin koristeltu 14 metriä pitkä ja 19 metriä siipien kärkiväli Okhotnik B, jonka suurin lentoonlähtöpaino on 20 tonnia eli keskivertohävittäjän, pystyy suorittamaan syviä iskuja vastustajan laitteeseen, mutta myös yhteistyöhön varsinkin lentäjähävittäjiä Su-57, joka yksin pystyy hallitsemaan neljää näistä droneista, vuosikymmenen loppuun mennessä.

S70 OkhotnikB Back Combat Drones | Sotilaalliset droonit ja robotit | Venäjän federaatio
Tässä kuvassa huomaamme uudelleen suunnitellun poistosuuttimen, joka vaimentaa Okhotnik B -droonin infrapunasäteilyä

Okhotnik B ei lähesty metsästäjää vain mitoiltaan ja massaltaan, sillä on myös suorituskykynsä, sillä se on korkea aliääninopeus ja ennen kaikkea vaikuttava, yli 3500 km:n kantama ja kaksi asebunkkeria, jotka on suunniteltu samaan. ampumatarvikkeita kuten Su-57:ssä ja tulevassa Su-75:ssä, jotka pystyvät erityisesti vastaanottamaan ilmassa olevan Tzirkon-laivantorjuntaohjuksen ilmaversion, Larchinka-MD, aivan kuten Gremlin-ohjus tai GZUR, kompakti versio Kinzhal-hyperääniohjuksesta. Huomaamattomien tutka- ja infrapunaoptimoitujen droonien sekä yliäänisten laivantorjunta- ja ilma-maa-ohjusten yhdistelmä antaa Venäjän ilmavoimille merkittävän taktisen edun, ja tämä suhteellisen lyhyessä ajassa, mikä ei salli Euroopan ilmavoimia. suojella itseään tehokkaasti lyhyellä aikavälillä.

Itse asiassa S-70:n myötä Venäjän ilmailuteollisuus on selvästi saamassa takaisin hallitsevaa asemaa taisteludroneiden alalla, huolimatta tietystä alkuperäisestä viiveestä suhteessa Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Dronen on todellakin päästävä ensimmäiset toimintakykynsä vuosikymmenen puolivälissä, päivämäärä, jolloin se on alettava toimittaa Venäjän ilmavoimille, samanaikaisesti Su-57:lle, joka varmistaa ohjauksen. Tämä aikataulu on samanlainen kuin Yhdysvaltain laivaston MQ-25 Stingray, mutta myös kiinalainen GJ-11, joista jokainen on kuitenkin erikoistunut erilaisiin tehtäviin. Toisaalta kontrasti on vähintäänkin silmiinpistävä eurooppalaisen teollisuuden tällä alalla tekemän toiminnan kanssa, joka ei vielä kehittynyt. ei ohjelmaa, joka olisi verrattavissa kolmen maailman supervallan ohjelmiin, ja joka vuoteen 2027 mennessä onnistuu juuri toimittamaan ensimmäiset Euromale-järjestelmät, MALE-droonin, joka näyttää olevan sukupolvi takana amerikkalaisten, venäläisten ja kiinalaisten mallien jälkeen, jotka tulevat käyttöön samaan aikaan.

Su 57 ja S70 Okhotnik B Combat Drones | Sotilaalliset droonit ja robotit | Venäjän federaatio
Huomaa S31:n ensimmäisessä prototyypissä käytetyn AL70-suihkumoottorin erittäin huomaamaton suutin

Voidaan ihmetellä, kuinka kauan eurooppalaiset, mukaan lukien Ranska, jatkavat ohjelmiensa suunnittelua puolustusvälineidensä nykyaikaistamiseksi teollisten ja taloudellisten tarpeiden perusteella ottamatta huomioon sotilaallisten voimavarojen erittäin nopeaa kehitystä, joka Venäjällä on ja tulee olemaan. sekä määrällisesti että laadullisesti. Armata, Tzirkon, Su-57, Okhotnik B, S-500 .. niin monia järjestelmiä, joilla ei ole vastaavaa tai ei paraatia Euroopassa tai suurimmaksi osaksi edes Atlantin toisella puolella ja joiden pitäisi tulla käyttöön muutaman vuoden sisällä. jättäen enemmän kuin koskaan eurooppalaiset Kremlin armoille ja Valkoisen talon hyvän tahdon varmistaa heidän puolustuksensa. Eikö nyt olisi aika keskittyä Euroopan ja eurooppalaisten puolustukseen sen sijaan, että jahdattaisiin hyvin hypoteettista puolustuspolitiikkaa?

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit