Yhdistyneet arabiemiirikunnat keskeytti F-35:n ostoneuvottelut

Keskellä vaalikampanjaa hänen valinnastaan ​​uudelleen Valkoiseen taloon Donald Trump teki ison iskun kesällä 2020 ilmoittamalla rauhansopimuksen allekirjoittamisesta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välillä. Sopimus saavutettiin nopeasti. Mukaan liittyivät muut Sunnilahden monarkiat pyrkiessään normalisoimaan suhteita Heprean valtioon vuosikymmeniä kestäneiden jännitteiden jälkeen Palestiinan asiasta. Vaikka oli monia lähentymiskohtia, erityisesti Iranin ydinohjelman mahdollisen riskin osalta, Yhdistyneet arabiemiirikunnat käyttivät tilaisuutta hyväkseen neuvotellakseen Donald Trumpin kanssa puolustusteknologian myynnistä, joka on tähän asti varattu sisäpiirin liittolaisille. Yhdysvallat, kuten Naton jäsenet tai Five Eyes. Donald Trumpin vaalitappio ei heikentänyt hänen päättäväisyyttään saattaa loppuun tämä erittäin tärkeä lähes 20 miljardin dollarin sopimus, mukaan lukien 50 F-35A, 9 MQ-9B Guardian drone -järjestelmät, sekä suuri varasto ammuksia.

Donald Trump kiinnitti presidentin sopimuksen vain muutama tunti sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt Valkoisesta talosta, ja tämä huolimatta monista kongressin ja hänen tulevan korvaajansa Joe Bidenin esittämistä varauksista. Osittain vaikutteita Israelin armeijan lujasta vastustuksesta antaa arabivaltiolle samat teknologiat kuin ne, joiden on tarkoitus taata Heprean valtion suojelu, mutta myös varovainen Abu Dabin äskettäin hankkimista venäläisistä ja kiinalaisista puolustustekniikoista, Joe Biden keskeytti presidenttisopimuksen vain kaksi viikkoa virkaan astumisen jälkeen, koska on lisääntynyt tiedon tarve tämän myynnin mahdollisista seurauksista, mukaan lukien Jemenin interventio. Sen jälkeen tilanne vaikutti hieman jäätyneeltä, sillä merkittävää edistystä ei ollut ilmoitettu useaan kuukauteen.

Donald Trumpin armeija Uutispuolustus | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Arabiemiirikunnat keskeyttää F-35 4 -ostoneuvottelut

Aiemmin tällä viikolla Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viranomaiset näyttivät kuitenkin menettäneen kärsivällisyytensä, kun he lähettivät amerikkalaisille kollegoilleen kirjeen, jossa he ilmoittivat tätä suurta sopimusta koskevien neuvottelujen keskeyttämisestä, mukaan lukien 50 F-35A- ja 9 MQ-9 Guardian -droonijärjestelmät. . Toteamalla, että neuvottelut voivat jatkua milloin tahansa, Abu Dabi perustelee tätä päätöstä sillä, että amerikkalaiset vaatimukset teknologisen ympäristön ja tietyllä tavalla geopoliittisen linjauksen suhteen eivät enää vastanneet maan odotuksia. Tämä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien omaksuma uusi kanta ei suinkaan ole pelkkä yritys lihaksikkaaseen neuvotteluun, vaan sillä on mahdollisuus määritellä uudelleen maan strateginen asema ja heikentää merkittävästi Yhdysvaltojen asemaa Persianlahdella, minkä vuoksi se aiheuttaa suurta kohua ulkomailla. Atlantin.

Toisin kuin Turkki, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ei ole ilmoittanut suoraan aikomuksestaan ​​hankkia venäläisiä CAATSA-lainsäädännön kattamia sotilasvarusteita, kuten S-400-järjestelmää tai Su-35-hävittäjää. Toisaalta maa on ylläpitänyt suoria suhteita Moskovaan ja Pekingiin useiden vuosien ajan, kun se on hankkinut Pantsir-ilmatorjuntajärjestelmiä ja panssarintorjuntaohjuksia toisessa ja pitkiä MALE Wing -drooneja. Lisäksi Abu Dabi ja Moskova ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan yhteisyrityksessä, jonka tavoitteena on kehittää yhteinen kevythävittäjä. Ei ollut yllättävää, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat olivat ytimessä Venäläisen Rostecin viestintäkampanja tulevasta Su-75 Checkmatesta. Lisäksi puolustuskysymysten lisäksi Abu Dabi tekee myös yhteistyötä Pekingin kanssa uudessa Silk Roads -projektissa ja valitsi kiinalaisia ​​yrityksiä ottamaan käyttöön maan 5G-infrastruktuurin.

Rafale mig29 egypti Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Toisin kuin Yhdysvallat, Ranska ei ole asettanut puolustustarvikkeita koskevia erityisehtoja Arabiemiraateille tai Egyptille. Rafale.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit