Intia, Etelä-Korea: Ranska hyökkäyksessä ydinsukellusveneiden alalla

Ranskan asevoimien ministeri Florence Parly matkustaa tänä viikonloppuna Intiaan tapaamaan intialaista kollegansa Shri Rajnath Singhiä sekä muita New Delhin virkamiehiä keskustellakseen useista aiheista strategisen ja teollisen yhteistyön alalla. kaksi maata, pitkäaikaisia ​​kumppaneita ja liittolaisia. Lisäksi kysymys mahdollisesta lentokoneiden lisätilauksesta Rafale, yhteistyö helikopterialalla näköetäisyydellä, mahdollinen sopimus Intian rannikkovartioston varustamisesta Caracal-helikoptereilla ja strategisen yhteistyön kysymykset Tyynenmeren teatterissa ovat ravistuneet viime kuukausina sekä Kiinan että uuden Aukus-allianssin yhdistäessä Yhdysvaltoihin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Australiaan, Ranskan ministerillä olisi myös valtuudet keskustelee intialaisen kollegansa kanssa mahdollisesta yhteistyöstä maiden välillä ydinhyökkäyssukellusveneiden alalla, ja jopa Barracudan, Ranskan nykyaikaisimman ydinsukellusveneen, mahdollinen vienti. Samaan aikaan noin 4000 kilometrin päässä Ranskan ja tällä kertaa Etelä-Korean viranomaisten kerrotaan olevan käynnissä muita neuvotteluja, jotta Soul varustaa uudet AIP KSS-III -propulsiosukellusveneensä ydinkattilalla paikallinen lasku. On selvää, että Ranskan viranomaiset, samoin kuin Naval Group, ovat hyökkäyksessä ydinkäyttöisten hyökkäyssukellusveneiden viennin alalla.

Surullinen jakso, jossa ranskalainen laivastoryhmä peruutti Australian sopimuksen 12:n tavanomaisella Shortfin Barracuda -sukellusveneen suunnittelusta ja niiden korvaamisesta kahdeksalla amerikkalaisella tai brittiläisellä ydinsukellusveneellä. malli ja kalenteri ovat vielä määrittelemättä, oli aiheuttanut paljon mustetta valumaan viime syyskuussa. Joillekin analyytikoille se oli jopa kriittinen isku Naval Groupille, joka vaati sotilassukellusveneiden tuotannon uudelleenorganisointia Euroopassa. Voi kuitenkin hyvinkin olla, että tämän peruutuksen vaikutukset ja Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan päätös hyväksyä ydinkäyttöisten sukellusveneiden vientimyynti Australiaan ovat luoneet erittäin suotuisan ympäristön Yhdysvalloille. vakiinnuttamaan asemansa näillä nousevilla mutta erittäin lupaavilla markkinoilla.

Naval Groupin 12 Barruda-lyhennettä Australian laivastolle muuttavat voimatasapainoa Tyynenmeren puolustusanalyysissä | Australia | Brasilia
Canberran 12 Shortfin Barracudan peruuttaminen voisi olla ainutlaatuinen mahdollisuus Naval Groupille

Itse asiassa sallimalla ydinkäyttöisten sukellusveneiden viennin Joe Biden, Boris Johnson ja Scott Morrison ovat avanneet oven, jota turvallisuusneuvoston viisi jäsentä pitivät siihen asti tiukasti suljettuina. Yhdistyneiden kansakuntien edustajat, tämän erityisen teknologian säilyttäjät. Hyvin kyseenalaisen argumentin kautta ja ydinsulkusopimuksessa olevan porsaanreiän hyödyntäminen, kolme maata ovat perustelleet tämän kehityksen murtamalla 3 vuoden sydämellisen ymmärryksen tällä alalla ja avaamalla nyt tien muille tämän osaamisen omaaville maille, Venäjälle, Kiinalle ja Ranskalle, ehdottaa ydinvoimalla toimivien merimiesten suunnittelua vientimarkkinoille.

Ydinvoimateknologia tarjoaa monia etuja sukellusveneelle, olipa kyseessä hyökkäys, eli suunniteltu tuhoamaan vihollisen laivoja ja sukellusveneitä tai kantorakettia, toisin sanoen ballistisia ohjuksia ydinpelotteen kuljettamiseen. Toisin kuin toisinaan esitetään, se ei tee sukellusveneistä hienovaraisempia, hiljaisempia, se olisi jopa päinvastoin, koska akkujen varassa oleva sukellusvene ei aiheuta loismelua toisin kuin ydinkattilan. Toisaalta ydinkäyttöisellä sukellusveneellä on erittäin tärkeä ja lähes rajoittamaton energialähde, jonka ansiosta alus voi kehittyä suurella nopeudella erittäin pitkän ajan kuluessa ilman, että sen tarvitsee nousta uudelleen pintaan. Perinteisessä sukellusveneessä sen sijaan on vain akkuihinsa varastoitunut energia, joten se voi joko mennä nopeasti tai pysyä veden alla pitkään ( useista päivistä useisiin viikkoihin tehokkaimmilla AIP -järjestelmillä ), mutta ei molemmat. Siksi on yleistä sanoa, että ydinsukellusvene voi tehdä kaiken sen, mitä tavallinen sukellusvene voi tehdä, mutta päinvastoin ei pidä paikkaansa. Ja mitä laajempi toimintateatteri on, kuten Tyynenmeren tai Intian teatterin tapauksessa, sitä enemmän ydinvoima on perusteltua, jotta laivastot joutuvat toimimaan siellä.

Suffren soleil analysoi puolustusta | Australia | Brasilia
Suffren-luokan SSN tarjoaa nykyään vähintään identtisen suorituskyvyn anglosaksisen Virginian ja Astuten tarjoaman tason kanssa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Australia | Brasilia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit