Ranskan laivaston uudet FDI-fregatit ovat odotettua huonommin aseistettuja

- Mainonta -

La ensimmäisen puolustus- ja interventiofregattien kölin laskemisen seremoniaRanskan laivaston FDI pidettiin 16. joulukuuta Naval Groupin toimipaikalla Lorientissa. Admiral Ronarc'h, ensimmäinen samannimisen 5-aluksen fregatti, joka otetaan käyttöön vuosina 2025–2030, painaa 4500 tonnia 122 metrin pituudelta, on yksi laivaston pintalaivaston uudistamisen pilareista. . Ja jos se ottaa käyttöön monia uusia ominaisuuksia Ranskan laivastolle, kuten Thales Seafire 500 aktiivinen levyantennitutka joka tarjoaa alallaan vertaansa vailla olevan suorituskyvyn ja erittäin kehittyneitä elektronisia ja kybersodankäyntiominaisuuksia, uusi fregatti, kuten sen 4 sisaralusta, ei petä perinnettä, joka on hyvin ankkuroitu Ranskan laivastossa Lafayette-luokan Light Furtive Fregateista lähtien. aluksen aseistus huomattavasti odotettua alhaisempi.

Jos FDI todellakin ottaa alukseen 76 mm aseen, 8 laivantorjuntaohjusta MM40 Block 3C Exocet ja 2 torpedoputkea sukellusveneentorjuntatorpedoon Mu90, sen ilmatorjunta ei lepää, kuten Aquitaine-luokan FREMM-aluksilla. , vain 16 Aster 15- ja 30 -ohjuksilla. Ei ole epäilystäkään siitä, että tästä lähtien ranskalaiset fregatit linjattaisiin Kreikalle myydyn mallin mukaan, jossa on 4 Sylver 50 -järjestelmää, jotka mahdollistavat 32 ohjuksen nostamisen, ja vielä vähemmän integroida CIWS-sulku ohjuspuolustusjärjestelmä, olipa kyseessä amerikkalainen SeaRam, joka varustaa kreikkalaiset fregatit, tai jokin muu malli. Hypoteesi IDF:n aseistuksen kohdistamisesta FREMM:n aseistukseen varustamalla ne kahdella Sylver 2 -järjestelmällä, jotka mahdollistaisivat 70 MdCN-risteilyohjuksen alukselle laskemisen, suljettiin pois, jolloin jäivät nämä fregatit, jotka ovat maksaneet 16 miljoonaa euroa. jokaisessa vain 800 Aster-ohjusta ja mahdollisuus lisätä 16 toisiaan täydentävää Sylver-järjestelmää myöhemmin, jonain päivänä, ehkä...

FDI HN CIWS ja SHORAD | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Kreikan IDF kuljettaa mukanaan 32 Aster-ilmatorjuntaohjusta sekä CIWS SeaRAM -järjestelmän. Tarkoittaako tämä sitä, että kansallisen laivaston alukset ovat mahdollisesti vähemmän alttiina kuin Helleenien laivastojoukot?

Tämä päätös, joka tehtiin puhtaasti budjettisyistä, jotta se ei nostaisi ohjelman hintaa, on laajalti arvosteltu. Todellakin, kriisit ja jännitteet ovat nykyään sekä paljon enemmän että paljon voimakkaampia, ja niihin osallistuvat maat, joilla on sotilaallisia välineitä, mikä mahdollistaa sen, että ne voivat helposti kyllästää fregatin puolustuksen vain 16 ohjuksella. Ilmatorjunta erittäin nopea dynamiikka, kuten Taiwanin, Ukrainan ja jopa Turkin ja Kreikan kriisit ovat osoittaneet. Kukapa näissä olosuhteissa voisi ajatella, että voisi olla hyödyllistä varata tiloja lisäohjusten siilojen sisällyttämiseen laivaan, tietäen, että jos tarve huomattaisiin riittävän varoitusajalla, se vaatisi useiden kuukausien immobilisoinnin? Edelleen, mitä järkeä on varustaa FDI tällä hetkellä parhaalla tutkalla, erityisesti hävittäjien ja ohjusten havaitsemiseen, jos laivalla itsellään ei ole keinoja neutraloida uhkiaan useilla vektoreilla?

- Mainonta -

DGA:n ja puolustusvoimien ministeriön päätös on sitäkin avoimempi kritiikin kohteeksi, koska julkaistujen tietojen mukaan näyttää siltä, ​​että ensimmäisiä suoria ulkomaisia ​​sijoituksia ei varusteta tehokkailla elektronisilla häirintäjärjestelmillä, joilla FREMM-fregatit Aquitaine-luokka on varustettu. , ja jotka ainakin Ranskan laivaston kannalta muodostavat parhaan suojan laivantorjuntaohjusten uhkaa vastaan. Näin ollen vaikka maat, kuten Venäjä, mutta myös Turkki, käyttävät merkittäviä keinoja suuren määrän laivojen vastaisia ​​ohjuksia ja droneja laukaistakseen alusta vastaan ​​sen puolustuksen kyllästämiseksi, Ranskan laivaston suorat sijoitukset ovat luonnollisesti helppo saalis. nämä järjestelmät, eikä niitä näin ollen voida ottaa käyttöön eristyksissä, koska se voisi olla haavoittuvainen. Voimmeko näissä olosuhteissa todella luokitella suorat sijoitukset 1. luokan fregatiksi, kuten nykyään? Ennen kaikkea voimmeko perustella viiden viimeisimmän FREMM:n peruuttamisen, jotka ovat paremmin aseistettuja, raskaampia ja halvempia kuin ne korvannut 5 FREMM:ää? Sillä jos teollisuuden itsemääräämisoikeuteen liittyvistä syistä voidaan vaikeuksitta ymmärtää, että suorien investointien ohjelma oli Naval Groupille välttämätön suunnittelutoimistojensa toimittamiseksi toiminnassa, on paljon vaikeampaa hyväksyä sitä tosiasiaa, että uusien alusten toimintakapasiteetti on pienempi kuin niillä. FREMM:istä, jotka ovat antaneet tiensä heille….

fregatti fremm alsace CIWS ja SHORAD | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
FREMM DA Alsace -fregatissa on 32 Aster-ilmatorjuntaohjusta sekä laivantorjunta- ja ASM-ominaisuudet, jotka ovat identtisiä suorien ulkomaisten investointien kanssa, yksikköhintaan, joka on sama kuin uuden fregatin hinta.
- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit