Le Rafale M hyvässä asemassa Intian laivaston varustamiseen

6 alkaen a Rafale M National Navy suorittaa mäkihypyn käyttöä koskevat kelpoisuustestit, osana kilpailua F / A 18 E / F Super Hornetin välillä Intian laivaston lentotukialusten varustamisesta. Näitä testejä, jotka suoritetaan Goan merivoimien lentotukikohdassa, jossa Ski Jump -alusta sijaitsee, jossa erityisesti Indian Tejasia testattiin, seuraavat helmikuussa samanlaiset testit amerikkalaiselle Super Hornetille, vaikka se olisi ollut on jo osoittanut kykynsä ottaa ilmaa tämäntyyppisestä asennuksesta joulukuussa 2020 Patuxent Riverin alueella Marylandissa. Kuitenkin kerran Rafale M on onnistunut näissä testeissä, eikä ole syytä epäillä, etteikö näin olisi, koska kaikki Dassault Aviationin suorittamat simulaatiot ovat osoittaneet ranskalaisen hävittäjän täydellisen kyvyn toimia sellaisella alustalla. olla vahvassa asemassa tässä kilpailussa, joka koskee 36:sta 57:ään taistelulentokonetta Intian laivaston ilmailulle.

Ranskalaisella lentokoneella on todellakin monia etuja amerikkalaiseen kilpailijaansa nähden, ennen kaikkea sen pienemmät mitat, mikä mahdollistaa koneen integroinnin Intian laivaston jo käytössä oleviin lentotukialuksiin, INS Vikramadityaan ja erityisesti INS Vikrantiin, jonka pitäisi tulla käyttöön. kuluvan vuoden aikana ilman, että joutuisi tekemään kalliita mukautuksia itse rakennuksiin. Siten, Rafale ja sen 15,2 metriä pitkä ja 10,8 metriä siipien kärkiväli on pienempi kuin Intian laivastossa jo käytössä olevilla Mig-29-koneilla, 16 metriä pitkä ja siipien kärkiväli 12 metriä, jossa Super Hornet on 18,3 metriä pitkä siipien kärkivälillä. 13,3 metriä, mikä on suurempi kuin intialaisilla lentotukialuksilla käytössä olevien hissien mitat, joiden pituus on alle 17 metriä. Siksi monet intialaisiin lentotukialuksiin asennetut asennukset, jotka on suunniteltu vastaanottamaan Mig-29K, ovat alimitoitettu sopeutumaan amerikkalaislentokoneeseen, ja sitä on muutettava, jotta se mahtuisi siihen, mikä johtaa merkittäviin kustannuksiin, mutta myös liikkumattomuuteen, joka on raskasta näinä Kiinan ja Pakistanin välisten jännitteiden aikoina.

MiG 29K suorittaa kosketuksen ja laskeutuu INS Vikramadityaan Narendra Modisin vierailun aikana Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Intialaiset lentotukialukset on suunniteltu käyttämään venäläistä Mig-29K-hävittäjää, joka on paljon pienempi lentokone kuin Boeingin Super Hornet. THE Rafale French sen sijaan on kompaktimpi kuin venäläiset lentokoneet, joten se ei vaadi intialaisten lentotukialusten rakenteellisia mukautuksia.

Lisäksi Rafale M tarjoaa ylivoimaisen suorituskyvyn kilpailijaansa verrattuna, olipa se valikoima tai kantokyky, eikä sillä ole erityistä heikkoutta verrattuna Super Hornetiin muilla alueilla. Siten ilmatorjuntasodankäynnissään Rafale voi nousta kahdella lisäpanssarivaunulla, 2 erittäin pitkän kantaman Meteor-ohjuksella, 2 ohjuksella Keskialueen tutkaohjattu Mica (NG) ja 2 infrapuna-ohjattua Mica-ohjusta itsepuolustukseen. Super Hornetissa ei kuitenkaan ole asejärjestelmää, joka tarjoaisi ylivertaista suorituskykyä, olipa kyseessä sitten AIM9X Sidewinder infrapunaohjauksella Mica NG IR:tä vastaan, AIM-120 keskipitkällä kantamalla tai Tulevan AIM-260:n pitäisi olla Euroopan Meteorin tasolla. Sama koskee laivantorjuntaohjuksia, risteilyohjuksia tai tarkkuuspommeja, joiden suorituskykyjärjestelmät ovat hyvin samankaltaisia ​​keskenään.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit