Japani kehittää oman sähkötykin ohjuspuolustustaan ​​täydentämään

Sähköaseiden eli kiskotykkiteknologialla oli muutama vuosi sitten monien esikuntien suosio, erityisesti Yhdysvalloissa, missä Yhdysvaltain laivasto oli investoinut useita satoja miljoonia dollareita oman mallinsa kehittämiseen. Mutta jo jonkin aikaa ja ennen kaikkea sen jälkeen, kun Pentagon hylkäsi ohjelman joka asettaa etusijalle suunnatun energian aseet, kuten korkeaenergiset laserit ja mikroaaltotykit, tämän aiheen villitys näyttää kuivuneen jonkin verran. Jopa kiinalainen ohjelma, joka oli vielä osunut otsikoihin kolme vuotta sittenRail Gun havaittiin säiliökuljetusaluksella testattavaksi, näyttää haihtuneen, ainakin julkisuudessa. Toisaalta Tokiolle tämä teknologia on strategisesti kiinnostava., erityisesti korjata tiettyjä tällä hetkellä käytössä olevan ohjustentorjuntakilven puutteita, ja siten kohtaavat uudet kiinalaiset, pohjoiskorealaiset ja venäläiset hypersonic-aseet.

Muista, että sähköase korvaa kemiallisen palamisen tuottaman energian kuoren työntämiseksi eteenpäin voimakas magneettikenttä tarjoaa erittäin suuret kuono-ulostulonopeudet, jotka voivat saavuttaa ja ylittää 2000 m/s tai 6 Mach. Itse asiassa näin kuljetetuilla ammuksilla on erittäin korkea kineettinen energia, mikä antaa niille suuremman kantomatkan, joka voi saavuttaa ja jopa ylittää 200 km, ja erittäin korkean nopeus, joka on yhteensopiva nykyaikaisen ilma- ja ohjuspuolustuksen tarpeiden kanssa. Lisäksi kemiallisen ponneaineen puuttumisen oletetaan keventävän logistiikkaa, mahdollistavan erittäin korkeat tulinopeudet, tarjoavan edistyneen kohteen seulonnan ohjaamalla laukausten tehoa ja vähentävän tulipalon riskiä, ​​jos ase ammutaan. kohde. Toisaalta, toimiakseen kiskotykit vaativat erittäin suuren sähköenergian lähteen sekä erittäin kehittyneitä materiaaleja kestämään valtavia lämpö- ja mekaanisia rasituksia.

Rail gun test prototyyppi Yhdysvalloissa Defense News | Railgun sähkötykki | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Kesäkuussa 2021 Yhdysvaltain laivasto ilmoitti keskeyttävänsä sähköaseohjelmansa rahoituksen.

Näistä houkuttelevista lupauksista huolimatta Rail Gun -teknologian, ellei sitä tiukasti sanottuna monissa maissa ole hylätty, tavoitteet ovat viime vuosina vähentyneet ja siihen sijoitetut investoinnit ovat vähentyneet merkittävästi. Tähän on useita syitä. Ensinnäkin perinteinen tykistötekniikka on edistynyt valtavasti viime vuosina, erityisesti uusien ammusten, joissa on lisätty työntövoimaa, saapuessa, mikä mahdollistaa olemassa olevien aseiden kantaman laajentamisen huomattavasti. Siten Leonardon M982 Vulcano -kuori 127 mm:n ja 155 mm:n versioina voi osua yli 70 km:n kohteisiin, ja Rheinmetallin Assegai V-LAP -ammukset voivat ylittää 80 kilometrin kantaman G6-haupitsista. Ottaen huomioon nykyaikaiseen tykistöyn liittyvät taktiset tarpeet, nämä kantomatkat ovat riittävät useimpiin skenaarioihin, kauempi isku on ballistisia ohjuksia käyttävien pitkän kantaman tykistöjen tai hävittäjien vastuulla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Railgun sähkötykki | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit