5 etua Rafale päin Intian laivaston ilmailun Super Hornetia

Le Rafale M1, ohjelman ensimmäinen Ranskan laivaston ilmailulle tarkoitettu lentokone, on tänään Dassault Aviationin ja koko tiimin huomion keskipisteessä Rafale. Todellakin se on tämä lentokone, joka lähetettiin 6. tammikuuta Intian laivaston lentotukikohtaan Goaan osoittaa kykynsä toteuttaa Ski-Jump-tyyppiseltä alustalta, ei katapulteilla varustetusta lentotukialustasta. Nämä testit, joista ensimmäinen tehtiin tänä aamuna ja tapahtuivat nimellisesti, kestävät helmikuun alkuun asti ja niiden avulla voidaan validoida paitsi laitteen kyky ottaa ilmaa tästä ponnahduslaudasta, myös validoida sen suorituskyky tässä kokoonpanossa, erityisesti polttoaineen ja aseiden kantokyvyn suhteen, jotka molemmat vaikuttavat samanaikaisesti lentoonlähtöpainoon ja vastukseen, jonka Rafale ja sen kahden M88-suihkukoneen on kompensoitava lentoonlähtöä.

Kilpailija Rafale tässä kilpailussa, johon osallistuu 36–57 lentokonetta, jotka on tarkoitettu liikennöimään Intian laivaston kahdesta ponnahduslaudalla varustetusta lentotukialusta, tällä hetkellä käytössä olevasta INS Vikramadityasta ja INS Vikrant, joka on suorittamassa toimintatestauksiaan, ei ole kukaan muu kuin amerikkalaisen Boeingin F/A-18 E/F Super Hornet, jonka on käytävä läpi sama testivaihe kuin Rafale Goassa maaliskuussa. Tässä ratkaisevassa kilpailussa kahdelle valmistajalle Rafale Ranskalla on useita erittäin tärkeitä hyödykkeitä, yhteensä 5, jotka todennäköisesti vakuuttavat New Delhin ja Intian laivaston Washingtonin esittämien lukuisten väitteiden ja paineiden edessä suosimaan omaa koneistoaan.

1- Pienet mitat merkittävillä seurauksilla

Ensimmäinen etu Rafale Tässä kilpailussa ei ole mitään muuta kuin sen pienennetyt mitat, erityisesti Super Hornetia vastaan. Sen pituus on 15,27 metriä ja siipien kärkiväli 10,86 metriä Rafale on itse asiassa 3 metriä lyhyempi ja 3 metriä kapeampi kuin Super Hornet, sen pituus on 18,62 metriä ja siipien kärkiväli 13,62 metriä. Ennen kaikkea se on kooltaan pienempi kuin Mig-29K, 17,3 metriä pitkä ja 12 metrin siipien kärkiväli, kone, joka nykyään varustaa Intian laivaston ilmailun taistelulaivuet ja jonka ympärille suunniteltiin intialaisia ​​lentotukialuksia. Näiden ranskalaisten lentokoneiden pienentyneiden mittojen seuraukset ovat itse asiassa erittäin tärkeitä Intian laivastolle, koska se ei edellytä olemassa olevien lentotukialusten olemassa olevan infrastruktuurin mukauttamista etenkään kahden hissin osalta, jotka mahdollistavat lentokoneen siirtämisen. ohjaamosta halleihin. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että pituudestaan ​​johtuen Super Hornet vaatisi omalta osaltaan merkittäviä muutoksia näihin infrastruktuureihin, mikä johtaisi lisäkustannuksiin, alusten pysäyttämiseen ja lisäviivästyksiin.

IAC1 INS Vikrant Defense Analysis | Hävittäjäkoneet | Intian ja Pakistanin konflikti
Uusi intialainen lentotukialusta INS Vikrant otetaan käyttöön tänä vuonna. Se tarvitsee vain moderneja hävittäjiä tullakseen tehokkaaksi taistelulaivaksi.

Toisaalta nämä pienentyneet mitat antavat intialaisille lentotukialuksille mahdollisuuden nousta enemmän kuin Rafale kuin Super Hornet. Siten INS Vikramaditya voi majoittaa ja käyttää vain 10 tai 11 Super Hornetia parhaassa tapauksessa verrattuna 14:ään. Rafale. Lentotukialustan toimintakyky, sen kyky puolustautua ja iskeä riippuu kuitenkin suoraan lentokoneen lukumäärästä, jonka se pystyy käyttämään, ja 30–40 prosentin ero lentokoneen hävittäjän formaatissa on luonnollisesti suuri haaste varsinkin kiinalaisten alusten suhteen, jotka kuljettavat noin 15 J-XNUMX-konetta. Huomaa, että Intian lehdistön mukaan Rafale olisi myös yhteensopiva intialaisten lentotukialusten laskeutumispeilien ja pidätysaseiden kanssa, toisin kuin Super Hornetissa.

2- Mahdollisesti parempi suorituskyky

Jos Super-Hornet on vaikuttavampi kuin Rafale, se on myös raskaampi, sillä tyhjä massa on 14,5 tonnia verrattuna ranskalaisen koneen 10,2 tonniin. Molempien lentokoneiden siipipinta-ala on suhteellisen lähellä, 45,7 m2 Rafale verrattuna Super-Hornetin 46,5 m2:een. F/A 18 E/F:ssä on kaksi General Electriquen F414-reaktoria, jotka kumpikin kehittävät 63,2 KN kuivana ja 97,9 KN jälkipoltolla, joissa kaksi M88:aa Rafale kehittää vain 50 KN kuivana ja 75 KN jälkipolton kanssa. Super-Hornetin polttoaineen ja aseiden kantavuus, 15 tonnia 29,5 tonnin suurimmalla lentoonlähtömassalla, on kuitenkin täysin identtinen. Rafale jonka suurin lentoonlähtöpaino on 25 tonnia.

Super Hornet -säiliöalus USS Gearld Ford EMALS Defense Analysis | Hävittäjäkoneet | Intian ja Pakistanin konflikti
joiden tyhjä massa on yli 4 tonnia suurempi kuin Rafale M ja vastaava siipipinta-ala, Super Hornet kuluttaa paljon enemmän energiaa kuljettaakseen saman hyötykuorman kuin Rafale.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Intian ja Pakistanin konflikti

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit