Kaatuuko Australian ydinsukellusveneohjelma?

Kukaan ei ole unohtanut Australian pääministerin Scott Morrisonin, hänen brittiläisen kollegansa Boris Johnsonin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin syyskuussa 2021 tekemää murskaava ilmoitus, joka päätti ranskalais-australian Shortfin-sukellusveneohjelman Barracuda. ydinkäyttöisten sukellusveneiden laivaston hyväksi toteutetaan uuden allianssin puitteissa, joka yhdistää kolme maata ja joka on nimetty lyhenteellä AUKUS. On totta, että Australian Shortfin Barracuda tavanomaisella valtameren sukellusveneohjelma oli ollut tulisten kohteena useiden vuosien ajan, erityisesti siksi, että Australian 3 miljardin dollarin kokonaisbudjetti esitettiin suurena yleisön silmissä. ei täsmentänyt, että ohjelman alussa julkisesti esitetty alkuperäinen 90 miljardin dollarin budjetti koski vain 50 sukellusvenettä, kun niitä oli 8, eikä siinä otettu huomioon lähes 12 vuoden ohjelman inflaatiota.

Nyt näyttää siltä, ​​että samat virheet ovat tekemisissä uudessa ohjelmassa, jonka tarkoituksena on korvata ranskalaiset sukellusveneet 8 ydinkäyttöisellä amerikkalais- tai brittisukellusveneellä. Itse asiassa, kun aika kuluu ja itsenäiset tutkimukset valkenee, näyttää siltä tämä konservatiivien pääministeri Scott Morrisonin valitsema polku sisältää monia sudenkuoppia, joskus jopa identtinen niiden kanssa, jotka kuulostivat ranskalais-australialaiselle ohjelmalle. Ja kun kysymykset ja huolenaiheet lisääntyvät, ensimmäiset vastausten alut näyttävät maalaavan huolestuttavan kuvan Australiasta, sen taloudesta ja laivastosta.

barracuda shortfin hyökkäysluokka Analysoi puolustus | Australia | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Shortfin Barracuda -ohjelman peruuttamisen seuraukset Australialle voivat hyvinkin olla maan turvallisuudelle ja julkiselle taloudelle odotettua vahingollisempia.

Ensimmäinen sudenkuoppa, jonka vuoksi australialainen kunnianhimo voisi murtua, ei ole mikään muu kuin itse ohjelman kohtuuton hinta. Australian Strategic Coverage Instituten mukaan, ohjelman kokonaiskustannukset 8 sukellusveneelle olisivat itse asiassa parhaassa tapauksessa 70 miljardia dollaria. Mutta tässä summassa ei oteta huomioon inflaatiota, ja raportin laatijat pitävät sitä jopa erittäin epätodennäköisenä, koska he arvioivat, että se voisi lopulta odottaa 171 miljardia dollaria, mukaan lukien inflaatio, eli kaksinkertainen korko. Ranskalais-Australialainen ohjelma niin paljon tuomittiin Australian julkisuudessa. Tämä investointi vastaisi silloin 8,5 prosenttia maan BKT:sta sekä neljä täyttä vuotta Australian puolustusbudjetista. Väestömäärään verrattuna tämä on lähes 4 7000 dollaria henkeä kohti ohjelman keston aikana.

Lisäksi tähän ohjelmaan sovellettavat teolliset korvaukset vaikuttavat yhä enemmän hypoteettisilta, kun taas vaikeudet, jotka liittyvät sellaisen teollisuuden perustamiseen, joka pystyy kokoamaan tällaisia ​​sukellusveneitä, ilmaantuu maassa, jolla ei ole kokemusta tältä alalta eikä missään. siviiliydinteollisuus. Koska tällaisen toimialan perustamiseen liittyvien kustannusten ja vaikeuksien lisäksi ongelmana on myös sen saavuttamiseen kuluva aika, kun tiedetään, että tällainen tavoite vaatisi perusteellisia muutoksia ammatillisessa koulutuksessa ja jopa akateemisessa koulutuksessa. Melbournen kannalta kyse olisi siviiliydinohjelman vastineen käyttöönotosta, joka pystyy paremmin työskennellä rikastetun sotilasluokan polttoaineen kanssa, vaikka maa sulkee pois mahdollisuuden varustaa itseään siviiliydinvoimalla, mikä luo tähän aiheeseen niin taloudellisen kuin yhteiskunnallisen paradoksin.

Rool Out Virginia Shipyard Defense Analysis | Australia | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Todennäköisesti Australian ANS:n on tuotettava US Industry, mikä on ainoa ratkaisu yrittää vähentää tämän ohjelman jo ennestään hyvin pitkiä viivästyksiä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Australia | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit