Yhdysvaltain laivasto varustaa Arleigh Burke Flight IIA -hävittäjänsä uudella EASA SPY-6 -tutkalla

Kuten Ticonderoga-risteilijät ja monet hävittäjät ja ilmatorjuntafregattit, jotka palvelevat Yhdysvaltojen liittoutuneiden laivaston kanssa, Amerikkalaiset Arleigh Burke -luokan hävittäjät, jotka muodostavat nykyään Yhdysvaltain pintalaivaston selkärangan ja niissä on käytössä 69 alusta, ja ne on varustettu kuuluisalla SPY-1-tutkalla, joka on AEGIS-ilma- ja ohjustorjuntajärjestelmän ydin. Mutta tämä 70-luvulla käyttöön otettu tutka alkaa kantaa vuosien taakkaa monista evoluutioista huolimatta, minkä vuoksi tällä hetkellä rakenteilla olevat Yhdysvaltain laivaston tulevat hävittäjät, Arleigh Burke Flight III varustetaan SPY-6-tutkalla, joka perustuu uusiin, paljon tehokkaampiin teknologioihin, ja erityisesti AESA-elektroniikkaantenneihin, eikä PESAan, kuten SPY-1.

Uuden SPY-6:n suorituskyky on kuitenkin niin paljon parempi kuin SPY-1:n, että Yhdysvaltain laivasto kääntyi suunnittelijansa Raytheonin puoleen valmistellakseen sen asennusta Burke Flight IIA -hävittäjiin, joista useimmat ovat tällä hetkellä käytössä. noin viisikymmentä aktiivista yksikköä, jotta Yhdysvaltojen pintalaivasto olisi tasaista suorituskykyä sitoutumisen mutta myös yhteistyön osalta. Vanhimmat Flight I -standardin hävittäjät puolestaan poistetaan palveluksesta tulevina vuosina, ja niiden nykyaikaistaminen ei sen vuoksi olisi kiinnostavaa. SPY-6 mahdollistaa ballististen ja aerodynaamisten kohteiden samanaikaisen seurannan ja kytkemisen, ja se tarjoaa huomattavasti paremman havaitsemisen, kohteen seurannan ja häirintävastuskyvyn kuin SPY-1. Lisäksi tämä tutka varustaa sekä Arleigh Burke -luokan hävittäjät että Constellation-luokan fregatit, siis pääosa amerikkalaisesta taistelulaivastosta, mikä mahdollistaa käyttäjien koulutuksen ja järjestelmien ylläpidon yksinkertaistamisen.

Spy 6 Defense News | Yhdysvallat | Pintalaivasto
Toisin kuin PESA-tutkat, sadat vierekkäiset moduulit, jotka muodostavat AESA-antennin, toimivat lähettimenä ja vastaanottimena, mikä tarjoaa suurta joustavuutta valvotun tilan skannauksessa ja parantaa suorituskykyä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Yhdysvallat | Pintalaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit