Su-75 Checkmate palaa Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin yrittääkseen poistaa F-35:n pysyvästi

Rostec piti Yhdistyneet arabiemiirikunnat strategisena tulevaisuudennäkymänä tätä ohjelmaa koskevan viestinnän alusta lähtien. Moskova ja Abu Dhabi ovat itse asiassa keskustelleet yhteisestä kevythävittäjäohjelmasta useiden vuosien ajan, kun taas arabivaltio on jo ostanut useita merkittäviä laitteita venäläisiltä teollisuusmiehiltä, ​​mukaan lukien Pantsir S-1 -ilmatorjuntajärjestelmän. Kun Yhdistyneet arabiemiirikunnat ilmoittivat aikomuksesta ostaa 50 F-35A:ta Yhdysvalloista, Venäjän puolustusteollisuuden mahdollisuudet vakiinnuttaa maahan heikkenivät dramaattisesti. Kun Joe Biden keskeytti tämän ohjelman hänen liittymisensä jälkeen Valkoiseen taloon, Venäjän toiveet heräsivät uudelleen. Su-75 oli huomion keskipiste Dubain lentonäytöksessä marraskuussa 2021.

Mutta se on epäilemättä tilaus 80 koneelle Rafale lähellä Ranskaa julkistettiin joulukuussa 2021, sitten ilmoitus Abu Dhabin ja Washingtonin välisten neuvottelujen keskeyttäminen F-35:istä johtuen vuoden edistymisen puutteesta, mikä antoi väriä venäläisille laitteilleen tätä asiakasta kohtaan. Näiden jälkeen venäläiset palvelut moninkertaistavat avauksia yrittääkseen houkutella Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viranomaiset harkitsemaan yhteistyötä Checkmate-kehityksen puitteissa. Ja argumentit, venäläisiltä ei puutu, koska DefenseNews -sivuston mukaan, he eivät epäröisi tarjota 60 %/40 % yhteistuotantoa Su-75:stä, jossa on erittäin tärkeitä teknologian siirtoja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ilmailu- ja puolustusteollisuuden avaimeen. maa.

F35A Israelin Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Nykyään vain Israel on saanut luvan hankkia F-35:n Lähi-idässä, jonka juutalainen valtio tekee kaikkensa säilyttääkseen.

Itse asiassa Venäjän tarjous vaikuttaa erittäin houkuttelevalta Abu Dhabille, ja se voitaisiin tulkita Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Venäjän lähentymiseksi. Meidän on kuitenkin oltava varovaisia ​​tällaisen tulkinnan suhteen. Todennäköisin hypoteesi onkin, että Abu Dhabi toistaisi tässä Riadin vuonna 2017 toteuttaman strategian, jolloinSaudi-Arabia ilmoitti tilaavansa S-400-akkuja Venäjältä sen jälkeen, kun Washington esti tiettyjen kriittisten sotilasmateriaalien vientiluvat vastauksena Saudi-Arabian väliintuloon Jemenissä. Kuitenkin muutamaa kuukautta myöhemmin Saudi-Arabia sai tilata uudet Patriot PAC-3 akut ja varsinkin THAAD-ohjustentorjunta-akkujen hankinta, ja siitä tuli ensimmäinen maa, joka pystyi hankkimaan tämän erityisen herkän järjestelmän.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit