Kohti Venäjän ja Naton välisten neuvottelujen epäonnistumista?

Neuvottelut, joita käydään tällä viikolla Genevessä Venäjän federaation ja läntisen leirin edustajien, mukaan lukien Yhdysvallat ja NATO, edustajien välillä, ovat kokeneet eilisestä illasta lähtien vakavan kovenemisen sen jälkeen, kun neuvottelut hylättiin, kaiken kaikkiaan ennustettavissa. Länsimaalaiset Kremlin pöydälle asettamat uhkavaatimuksen muodossa olevat vaatimukset. Sen jälkeen tilanne on edelleen huonontunut; ja suurelta osin Venäjän puolelta tulevat lausunnot herättävät pelkoa kahden leirin välisten suhteiden erittäin vakavasta kiristymisestä, mikä voi johtaa jopa aseelliseen konfliktiin Ukrainassa tai jopa sen ulkopuolella.

Muistakaamme, että Venäjä vaatii Natolta useita suuria myönnytyksiä toivoakseen kahdenvälisten suhteiden normalisoitumista, mukaan lukien Naton laajentumisen pysäyttämistä itään, mukaan lukien EU:n jäsenmaiden, kuten Ruotsin ja Suomen, osalta länsimaiden sitoutuminen olemaan tukematta Kiovaa sotilaallisesti, amerikkalaisten joukkojen vetäytyminen entiseen Neuvostoliittoon kuuluvista maista ja entisistä Varsovan liiton jäsenmaista sekä yhteisten harjoitusten lopettaminen näissä maissa. Toisin sanoen Moskova vaatii länneltä, että Naton yhteisen suojelun periaate poistetaan sisällöltään niiden maiden osalta, jotka aiemmin kuuluivat sen vaikutuspiiriin. Sellaisenaan Venäjän valtuuskunnan valitsemat sanat paljastavat venäläisen ajattelun nykyään, sillä heidän mukaansa nämä Venäjän entiset liittolaiset maat joutuivat "orvoiksi" Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen ja joutuivat lännen vangiksi. vahvistaa asemaansa. Moskova ei missään vaiheessa ota omaa vastuutaan puolalaisten, baltialaisten ja unkarilaisten halusta liittyä EU:hun ja varsinkin Natoon suojautuakseen Venäjän sotilaalliselta voimalta, ja näyttää vain pitävän kansainvälistä geopolitiikkaa vaikutuspiirien vastakkainasetteluna.

Air Force Mirage 2000 5 lähetetty NATO-operaatioon Baltic Air Policing Defense Uutiset | Sotilasliitot | Konflikti Donbassissa
Kaksi Mirage 2000-5F -lentokonetta lentävät tangorytmyksen jälkeen 21 Ämarin lentotukikohdassa Virossa.

Ilmeisesti näyttää mahdottomalta, että läntiset leirit hyväksyisivät sellaiset ehdot. Ilmeisesti amerikkalaiset ja eurooppalaiset neuvottelijat toivoivat näiden tapaamisten aikana, että Venäjän vaatimukset voitaisiin korvata muilla ehdotuksilla, kuten esimerkiksi takuulla siitä, ettei amerikkalaisia ​​ydinaseita sijoiteta näiden maiden maaperään, tai suurten harjoitusten vähentämisellä. lähellä Venäjän tai Valko-Venäjän rajoja, sillä nykyään näyttää siltä, ​​että Moskova ja Minsk tekevät yhteistä asiaa kaikin tavoin. Tavoitteena oli ilmeisesti rauhoittaa venäläisiä neuvottelijoita ehdottamalla ulospääsyä jättäen samalla äärimmäisen ankarien sanktioiden haamu Venäjää ja Venäjän johtajia, mukaan lukien Vladimir Putinia, vastaan, jos Moskova jatkuisi.


LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Konflikti Donbassissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit