Onko Yhdysvaltain laivaston tuleva DDG(x)-hävittäjä "siirtymähävittäjä"?

Kongressi on hyväksynyt uuden Arleigh Burke Flight III -luokan hävittäjän rakentamisen vuodelle 2022, ja Yhdysvaltain laivasto on ilmoittanut laajasta suunnitelmasta modernisoida Arleigh Burke Flight IIA -hävittäjänsä asentaakseen uuden SPY-tutkan -6 aktiivisella elektronisella antennilla. Lento III ja Constellation-luokan fregatit, myös Yhdysvaltain laivasto etenee hävittäjä Arleigh Burken korvaaja mutta myös Ticonderoga-luokan risteilijöitä, kun taas näiden kahden luokan 32 yksikköä on poistettava käytöstä tulevina vuosina. Viestintä uuden aluksen ympärillä, joka on toistaiseksi nimetty koodilla DDG(x) nimeämättömälle ohjushävittäjälle, on toistaiseksi ollut enemmän kuin rajoitettua. Mutta Yhdysvaltain laivaston tulevaisuutta käsittelevässä virallisessa esittelyssä lisätietoja tämän uuden taistelualuksen odotetuista ominaisuuksista ja suorituskyvystä esiteltiin kutsuttiin muodostamaan aseistettu nyrkki amerikkalaisten taistelijoiden pintalaivastolle seuraavan vuosikymmenen aikana.

Ilmeisesti Yhdysvaltain laivasto on (vihdoin) oppinut Zumwalt-luokan hävittäjien ja LCS-korvettien epäonnistumisista, laivoista, jotka halusivat tarjota ominaisuuksia, jotka olivat täysin rikki aiemmista aluksista ja jotka olivat toisaalta katkeria teknologisia epäonnistumisia ja budjetin kuiluja. Siksi ei ole enää kysymystä siitä, että halutaan luoda vallankumouksellinen laiva, DDG(X) ottaa alkuperäisessä muodossaan suuren joukon ominaisuuksia, jotka on peritty DDG Arleigh Burke Flight III:lta, kuten esim. AEGIS-ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmään integroitu SPY-6-tutkatai tulivoima, joka perustuu 96 pystysuoraan Mk41-siiloon SM-2-ilmatorjuntaohjuksille, SM-3-ballistisille ohjuksille, ESSM-keskipitkän kantaman ilmatorjuntaohjuksille, ilmatorjuntaohjuksille -ASROC-sukellusveneille sekä Tomahawk-risteilyohjuksille. Läheiseen puolustukseensa alukseen tulee myös kaksi CIWS SeaRAm -järjestelmää, joissa kummassakin on 21 ohjusta, sekä 127 mm:n ase.

ESSM Mk41 -puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Laseraseita ja suunnattua energiaa
VLS Mk41 -järjestelmä pysyy tulevan DDG(X):n aseistuksen ytimessä: alkuperäisessä versiossa on 96 siiloa ja varattu tiloja tämän tulivoiman laajentamiseksi.

Nämä ominaisuudet ovat lähes identtiset nykyaikaisten Arleigh Burkesin ominaisuuksien kanssa, ja eroja näiden kahden laivan välillä on etsittävä suunnittelusta, joka on 50 % varovaisempi sähkömagneettisella tasolla, infrapuna-kuin ääni, laajemmat lentohallit, selviytyvyys ja lisääntynyt kestävyys. merellä sekä täydellinen kaikuluotainsarja, jossa on integroitu runkoluotain, hinattava kaikuluotain ja säädettävä syvyys. Aluksen sisäiset järjestelmät ja erityisesti sen taistelujärjestelmät ja sen energiantuotanto ovat täysin uusia, koska DDG(X) pääominaisuuden ytimessä on erinomainen skaalautuvuus integroida uusia asejärjestelmiä ja antureita, kun saatavilla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Laseraseita ja suunnattua energiaa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit