Intia, Indonesia: Pitäisikö meidän muuttaa ohjelman paradigmoja Rafale ennakoida tulevaa menestystä?

Vuosi 2021 on epäilemättä ollut Dassault Aviationin, Safranin, Thalesin, MBDA:n ja Teamin muodostavien noin 400 ranskalaisen yrityksen vihkimisen vuosi. Rafale146 kiinteää vientitilausta tai käytettyjen laitteiden korvauksia. Ja vuosi 2022 voi hyvinkin olla hyvä vuosi, kun kaksi suurta sopimusta on valmisteilla, Intia toisaalta laivastonsa vuoksi, ja toisaalta vahvistaa ilmavoimiaan Kiinan ja Pakistanin vallan lisääntyessä ja Indonesiassa, joka on nyt järjestelmällisesti integroinut Rafale hänen ilmavoimiensa kehitystä koskevissa esityksissään. Samaan aikaan Ranska itse tilasi lentokoneita ottamaan haltuunsa Mirage 2000 C -lentokoneensa, ja nykyään uusia on yli 100. Rafale joka on toimitettava vuoteen 2035 mennessä ilma- ja avaruusvoimille.

Tämä menestys ei kuitenkaan tuo Ranskalle todellisia teollisia ja toiminnallisia haasteita. Itse asiassa tuotantolinja Rafale de Merignac voi valmistaa Dassault Aviationin mukaan jopa 3 uutta lentokonetta kuukaudessa tai 36 lentokonetta vuodessa. Vuonna 2021 saadut tilaukset, ilmavoimien toimitusten suunnittelu ja parhaillaan neuvoteltavat enemmän kuin vakavat tulevaisuudennäkymät ovat jo riittävät täyttämään tämän teollisuuskapasiteetin seuraavan 10 vuoden aikana. Jos tätä tilannetta epäilemättä kadehtivat monet lentokonevalmistajat ympäri maailmaa, se ei luo todellisia haittoja, koska teollisuudessa ei ole enää liikkumavaraa vastata uusiin tilauksiin, joita ovat kansalliset tilaukset, vienti tai jopa korvaukset. käytettyjen laitteiden myyntiin, mutta silti erittäin lupaavat markkinat Rafale. Voimmeko tässä yhteydessä kuvitella ohjelman uusia paradigmoja? Rafale, jotta voidaan hyödyntää nykyistä dynamiikkaa lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä samalla kun vastataan ilmeisiin tarpeisiin lisätä Ranskan ilmavoimien massaa?

Rafale kreikka 1 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Kreikan sopimuksen allekirjoittamisesta kuuden ensimmäisen saapumiseen kului vain vuosi Rafale Kreikassa, mikä on ratkaiseva tekijä tämän sopimuksen onnistumisessa

Ennen kuin sitoutuu esittelemään optimoitua vaihtoehtoista ratkaisua, on tarkoituksenmukaista esittää muutama nykytilannetta selittävä oletus. Tänään itse asiassa ohjelma Rafale on niin sanotusti Ranskan viranomaisten valvonnassa, ja se on ollut jo lähes viisitoista vuotta. Kun Ranskan oli alun perin tilattava 320 lentokonetta, jotka toimitettiin kymmenien vuosien aikana muodostaakseen teollisuuspilarin, jolle Dassault Aviation voisi ajatella rakentavansa vientistrategiaansa, se pilotoi ohjelmaa "minimimäärällä" eli tekemällä lyhytaikaisia ​​tilauksia. Olennaista pitää tuotantolinja toiminnassa eli 11 laitetta vuodessa, samalla kun tavoiteltu laitemäärä lasketaan 225:een ja toimitukset hajautetaan noin kahdellekymmenelle vuodelle. Tämä johti laitteen tuotantokustannusten merkittävään nousuun, mikä oli haitta kansainvälisissä kilpailuissa.

Vuoden 2015 (Egypti ja Qatar) ja 2016 (Intia) tilaukset antoivat Ranskalle mahdollisuuden keskeyttää omat yritysostonsa säilyttääkseen niukat puolustusmäärärahansa tiettyihin muihin ensisijaisiin ohjelmiin, hankintasitoumus 11 Rafale Ranska kunnioittaa vuosittain, koska se on vakavasti heikentänyt muiden ohjelmien, kuten esimerkiksi FREMM:n, tavoitteita. Siitä lähtien tämän ohjelman hallitsevana paradigmana on ollut vientitilausten priorisointi kansallisten tilausten sijaan, jotta voidaan vastata asiakkaiden odotuksiin koskien nopeita toimituksia ja mahdollistaa muiden yhtä kiireellisten ohjelmien rahoittaminen armeijassa. Eivätkä vuoden 2021 tilaukset ole poikkeus, sillä Arabiemiirikuntien, Egyptin, Kroatian ja Kreikan odotetut toimitukset jakautuvat kaikki seuraaville 7 vuodelle, mikä jättää erittäin vähän teollista marginaalia uusien tuotteiden integroimiseen. Myös muita "kiireellisiä" tilauksia vientiasiakkailta kuin kansallisilta armeijilta.

Rafale e Mirage 2000 D kuva Ilmavoimat analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Vuoden 2013 valkoisessa kirjassa määritelty Ranskan ilmavoimien muoto sisältää vain 225 taistelukonetta Rafale Vuoteen 2030 mennessä luku on nyt liian pieni kansainvälisten suhteiden kiristyessä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit