Nämä 7 tekniikkaa, jotka mullistavat taistelukentän vuoteen 2040 mennessä

Jos kylmän sodan viimeiset vuodet olivat tilaisuus lukuisille ja merkittäville teknologisille edistysaskeleille asevarustelun alalla, kun risteilyohjuksia, salaperäisiä lentokoneita ja laivoja sekä kehittyneitä komento- ja maantieteellisiä paikannusjärjestelmiä saapuivat, tämä dynamiikka pysähtyi kokonaan Neuvostoliiton hajoaminen. Suuren ja teknisesti edistyneen vihollisen puuttuessa ja lukuisten epäsymmetristen kampanjoiden vuoksi, joihin asevoimat osallistuivat, teknologisesta näkökulmasta havaittiin hyvin vähän merkittäviä edistysaskeleita vuosina 1990–2020, lukuun ottamatta yleistystä. kaikentyyppisistä ilmadrooneista. Mutta 2010-luvun alusta lähtien Kiinan, joka on päättänyt toisaalta kuroa kiinni ja ylittää kaikki maailman toimijat teknisesti, sekä sotilaallisen työkalun ja venäläisen tutkimuksen jälleenrakentamisen myötä puolustuksen teknologinen tempo on jälleen noussut. lisääntynyt huomattavasti viime vuosina niin, että se tuo esiin uusia teknologioita, jotka todennäköisesti muuttavat radikaalisti sotilaallisten operaatioiden suorittamista ja voimatasapainoa seuraavan 20 vuoden aikana.

Tässä artikkelissa esittelemme 7 kehitteillä olevaa teknologiaa, jotka ovat teknologisen kypsymisen eri vaiheissa, mutta joilla kaikilla on potentiaalia muuttaa taistelukenttää perusteellisesti vuoteen 2040 mennessä niin, että syntyy uusia, tähän asti tuntemattomia sodan tai vastakkainasettelun muotoja. tai jopa tehdä vanhentuneiksi tietyt tekniikat, jotka nykyään edustavat La Défensen organisaation strategista kulmakiviä: suunnatun energian aseet, kvanttitietokoneet, hypersonic-aseet, älykkyyden tekoäly, kiskoaseet, robotiikka ja kiistanalaiset neutriinoilmaisimet.

1 - suunnatut energia-aseet

Vuosi 2022 tulee olemaan avainvuosi suunnatun energian asetekniikoiden, nimittäin laseraseiden ja mikroaaltoasetekniikoiden, ilmaantumisen kannalta. Itse asiassa se on tänä vuonna US Army Guardian, joka tunnetaan myös nimellä DE-SHORAD Direct Energy – Lyhyen kantaman ilmapuolustus, tulee palvelukseen. Guardian on todellakin ensimmäinen suuritehoinen liikkuva ilma- ja droonientorjuntajärjestelmä, joka liittyy taisteluyksiköihin ja jonka teho 50 kW riittää luokan 1-3 droneihin, se painaa alle 25 kg, mutta myös siepata ja tuhota tykistö- ja kranaatinheitinkuoret sekä kevyimmät ilmasta pintaan suuntautuvat ohjukset. Samana vuonna Arleigh Burke Flight IIA -luokan hävittäjä USS Preble varustetaan myös itsepuolustuslaserjärjestelmällä, Helios-järjestelmällä, jonka teho on 60 kW. Israelissa pääministeri Naftali Bennet vahvisti 1. helmikuuta, että armeijat saavat "alle vuoden kuluttua" laserasejärjestelmä nimeltä "Laser Wall" käyttää 100 kW laseria Iron Dome -järjestelmän vahvistamiseen ja osittaiseen korvaamiseen puolustamaan maata Hamasin raketti- ja kranaatinheitinhyökkäyksiltä.

DEMSHORAD-testi e1629289407546 Analyysipuolustus | Yliääniaseet ja ohjukset | Laseraseita ja suunnattua energiaa
Yhdysvaltain armeijan DE-SHORAD Guardian astuu palvelukseen tänä vuonna – huomaa massiiviset jäähdytyselementit, jotka peittävät ajoneuvon rungon

Tämä suunnatun energian aseiden villitys vastaa kiireelliseen tarpeeseen vastustaa mahdollisia kevyiden dronejen, vaeltavien ammusten, rakettien ja tykistöjen hyökkäyksiä tekniikalla, joka on taloudellisesti tehokkaampi kuin nykyisin käytössä olevat ohjukset ja teknisesti tehokkaampi kuin perinteiset ohjukset. CIWS-tykistöjärjestelmät. Itse asiassa suurimmalla osalla näistä uhista on naurettavan alhaiset yksikkökustannukset, minkä ansiosta vastustaja voi toteuttaa kyllästymiskampanjoita pienemmillä kustannuksilla, kun taas samaan aikaan niitä vastaan ​​käytettyjen ohjusten yksikkökustannukset ovat 10 50 kertaa korkeammat. Lisäksi 100 kW:n laser voi tuhota kohteen jopa 20 km:n etäisyydellä, jossa tykistö CIWS-järjestelmä voi olla tehokas vain alle 4 km:n etäisyydellä, usein vähemmänkin, mikä vaatii 25 kertaa enemmän CIWS-järjestelmiä saman alueen kattamiseksi. . Suunnatun energian aseiden kehittäminen on kuitenkin vielä lapsenkengissään, ja monia teknologisia esteitä on vielä voitettava, jotta näiden uusien järjestelmien koko potentiaali voidaan hyödyntää.

Ensimmäinen näistä on näiden aseiden voima, sillä jos 50 tai 100 kW laser pystyy tehokkaasti eliminoimaan kevyet droonit tai kotitekoiset raketit, on välttämätöntä tarjota paljon suurempi teho, yli 300 kW, jotta se olisi tehokas raskaampia risteilyohjuksia vastaan. , lentokone tai drone. Taistelulaserien tehon lisääminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin triviaali aihe, sillä tämän tehoisen laserin luomiseen tarvitaan teknologian lisäksi myös sähköenergian saaminen näihin järjestelmiin. Lisäksi, olipa kyse tehon tuotannosta tai itse laserista, kaikki tuottavat erittäin suuren määrän lämpöä, joka on tarpeen hajauttaa jatkuvan ja toistuvan toiminnan ylläpitämiseksi, mikä asettaa merkittäviä haasteita materiaalien, mutta myös infrapunasäteilyn, kun taas monispektrinen salailu on tullut kaikkien taistelevien joukkojen prioriteetiksi. Erityisesti Yhdysvalloissa tehdään kuitenkin erittäin merkittäviä ponnisteluja vastatakseen näihin vaikeuksiin. Tavoitteena on saada täysi valikoima korkeaenergiaisia ​​suojajärjestelmiä sekä maa- että merivoimille ja lentoyhtiöille ennen vuoden loppua. vuosikymmen.

2- kvanttitietokoneet


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Laseraseita ja suunnattua energiaa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit