Uusi kiinalainen sukellusvenemalli ilmestyy

Kuten Venäjä, Kiina kehittää sekasukellusvenelaivastoa, joka koostuu samanaikaisesti ydinkäyttöisistä sukellusveneistä ja tavanomaisesti toimivista aluksista. Nykyään tämä perinteinen laivasto koostuu pääasiassa tyypin 039 sukellusveneistä, jotka muodostavat Song-luokat (tyyppi 039, 13 yksikköä) ja Yuan-luokka, joka tällä kertaa sisältää AIP-anaerobisen propulsion ja jaettu kolmeen tyypin 3A/B/C alaluokkaan. Pekingin virallisen suunnitelman mukaan Kiinan merivoimilla on vuoteen 039 mennessä 42 Yuan-luokan sukellusvenettä noin 2025 yksikön perinteiselle sukellusvenelaivastolle. Tämän kiinalaisen sukellusvenelaivaston rakenteen valvonta on kuitenkin erityisen vaikeaa, koska laivoja rakennetaan ja testataan poissa näkyvistä, ja Kiinan sensuuri on yhä ankarampaa aiheesta, myös sosiaalisissa verkostoissa.

Se, mikä pätee tavanomaiseen kiinalaiseen sukellusvenelaivastoon, pätee myös ydinsukellusvenelaivastoon ja vielä enemmän uusien sukellusvenemallien suunnitteluun. Näin ollen vuonna 2018 satelliittikuvat esitettiin ensimmäistä kertaa uusi malli tavanomaisella moottorilla toimivasta sukellusveneestä suurella todennäköisyydellä. Mielenkiintoista on, että laivassa ei ollut kioskia, jonka päällysrakenteen nimi mahdollistaa muun muassa periskooppisten mastojen toteuttamisen sekä liikkeiden suorittamisen pinnalla paremmalla näkyvyydellä. Toistaiseksi havaittujen toiminnallisten vaihtelujen puuttuessa tämä prototyyppi ei kuitenkaan muodostanut uutta luokkaa, ja sen virallinen nimitys on edelleen tuntematon lännessä.

SUB China SAnskiosque Uutiset Puolustus | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | amfibinen hyökkäys
Ensimmäiset kuvat kiinalaisesta sukellusvenemallista ilman kioskia ilmestyivät syksyllä 2018

Näyttää siltä, ​​että kiinalaiset laivastoninsinöörit ovat toistaneet liikkeen, sillä äskettäin kiinalaisissa sosiaalisissa verkostoissa julkaistussa lyhyessä videossa näkyy upouusi sukellusvenemalli merellä. Yllätti jopa asiantuntevammat asiantuntijat, kun otetaan huomioon, että tähän mennessä. Tyyppi 039C ja sen timanttikioski, joka oli samanlainen kuin ruotsalainen A26 Blekinge, oli viimeinen Pekingin kehittämä perinteisen moottorin sukellusvenemalli. Mukaan HI Suttonin tekemät arviot, tunnetuin näistä länsimaisista asiantuntijoista julkisella aukiolla, uusi sukellusvene on kuitenkin paljon lyhyempi kuin Yuan, sen arvioitu pituus on noin 50 metriä verrattuna tyypin 77A 039 metriin. Lisäksi kaikkien Type 039 -mallien kioskille sijoitetut sukellustaangot siirrettiin siitä ylävirtaan, asentoon, joka on lähellä kioskittoman sukellusveneen sijaintia (ja hyvästä syystä), mutta myös minisukellusvene MS200 30 metriä pitkä ja 200 tonnia sukellusta, erikoistunut erikoisjoukkojen ja kommandotehtäviin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit