Ennennäkemättömät merivoimien sijoitukset Välimerelle

Ranskan ja Euroopan sovitteluyrityksistä huolimatta jännitteet Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä ovat edelleen voimistuneet viime päivinä. Uusien joukkojen keskeytymättömän sijoittamisen Ukrainan rajalle Venäjälle, Krimille ja Valko-Venäjälle lisäksi Venäjän armeijat ovat sitoutuneet siirtämään voimakkaan 2. kaartin yhdistelmäarmeijan, Keski-sotilaspiirin tukikohdan, länteen. , tämä myötävaikutti Venäjän hyökkäyksen useiden päivien ajan havaittuun massiiviseen vahvistukseen länsirajoillaan. Näihin maa- ja ilmavoimien käyttöön on nyt lisätty monien merivoimien yksiköt, mikä luo ennennäkemättömän jännitteen Välimeren kylmän sodan jälkeen.

Venäjän laivasto onkin useiden fregattien, korvettien, tiedustelu- ja maihinnousualusten ohella käyttänyt viime tunteina sen kolme raskasta Atlant-luokan risteilijää, jotka NATO on nimennyt Slavaksiitäisellä Välimerellä, missä nämä kolme alusta, jotka ovat tehokkaimpia olemassa olevia taistelupintayksiköitä, kohtaavat Naton laivaston, joka on organisoitunut kolmen lentotukialuksen samanaikaiseen käyttöön, USS Harry Truman Yhdysvaltain laivastosta, Cavour Italian laivastosta, ja kansallisen laivaston Charles de Gaulle, jota saattoivat tusina hävittäjää ja fregattia ja useita sukellusveneitä, mikä luo itse asiassa voimakkaimman merivoimien keskittymisen sitten ensimmäisen Persianlahden sodan tai kylmän sodan synkimpien hetkien.

SLava Marsalkka Uztinov Uutiset Puolustus | Sotilasliitot | YHDYSVALLAT
Risteilijä Marsalkka Ustinov joulukuussa 2019 sen jälkeen, kun sen modernisointi valmistui vuonna 2016. Huomioi P-1000 Vulkan -laivantorjuntaohjusten siilot, jotka antavat alukselle tyypillisen siluetin

Vastakkainasettelun sattuessa molemmilla merivoimilla olisi todennäköisimmin identtinen tehtävä, nimittäin valvoa mahdollisesti pääsyä Mustallemerelle ja mahdollisuus siirtää laivastoyksiköitä tälle merelle ja tai sieltä pois meren sydämessä. kriisi Venäjän ja Ukrainan välillä. Slava-risteilijät, jotka ovat pitkiä 186 metriä ja uppouma 11.500 16 tonnia, on varustettu valtavalla tulivoimalla 1000 yliääni-alustentorjuntaohjuksella P-300 Vulkan, joiden kantama on 3 merimailia, ja ne on suunniteltu erityisesti poistamaan suuria laivastoyksiköitä, kuten lentotukialuksia. ja amfibioalukset. Lisäksi jokaisella aluksella on merkittävä lentoonpääsyn estokyky tehokkaalla Top Pair 60D -tutkalla ja 300 S-300F-ohjuksella, S-90P:n meriversiolla, jonka kantama on 25 km ja joka kykenee tavoittamaan jopa 40 kohdetta. km korkeudessa, täydennettynä 130 OSA-M itsepuolustusohjuksella, 6 mm kaksipiippuisella tykillä ja 630 CIWS AK-30 XNUMX mm ohjustentorjuntajärjestelmällä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit