Kiina tarjoaa Thailand 2 Type 039 Song -sukellusveneitä valmiustilaratkaisuna

Thaimaan viranomaiset valitsivat vuonna 2016 kansainvälisen kilpailun jälkeen Kiinan S-26T-sukellusveneen, joka on johdettu Yuan-luokan Type 039A:sta, maan sukellusvenejoukoksi, josta Thaimaan voimakkaalta laivastolta puuttuu toistaiseksi. Tyydyttävän suorituskyvyn ja luotettavan anaerobisen propulsion lisäksi kiinalainen tarjous perustui huomattavaan etuun, vain 460 miljoonan dollarin yksikköhintaan, mikä on puolet korkeimman tarjouksen tehneisiin kilpailijoihin verrattuna. Peking oli kuitenkin sisällyttänyt ehdotukseensa eurooppalaisia ​​laitteita, erityisesti MTU:n valmistamia saksalaisia ​​turbiineja, ilman, että se olisi vaatinut ennakkolupaa saksalaiselta moottorinvalmistajalta tässä asiassa.

Ensimmäisestä metallilevyn leikkauksesta uutisoitiin laajasti tiedotusvälineissä vuonna 2019, ja samalla Bangkok ilmoitti 2 lisäaluksen ja tyypin 071E hyökkäysaluksen tilaus Pekingistä, tilanne MTU:n kanssa ei ratkennut, ja ilman Covid-kriisin peräkkäistä tuottavaa pysähtymistä, on todennäköistä, että umpikuja, joka osuu tähän sopimukseen tänään, olisi ilmaantunut aiemmin. Saksalainen moottorinvalmistaja kieltäytyikin hyväksymästä Kiinan tilausta varustaa thaimaalaiset sukellusveneet, mikä aiheutti vähintään yhden vuoden ylimääräisiä viivästyksiä ensimmäisen sukellusveneen toimittamisessa Thaimaan laivastolle, minkä ei pitäisi puuttua nyt ennen vuotta 2024. paras tapaus.

Yuan-luokan sub Uutiset Puolustus | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Thaimaan S-26T-sukellusveneet ovat peräisin Kiinan laivaston AIP-käyttöisestä Type 039A Yuanista

Tämän ongelman ratkaisemiseksi ja sen riskin välttämiseksi, että Bangkok kääntyy toisen palveluntarjoajan puoleen, Peking on juuri tarjonnut Thaimaan viranomaisille heidän tarjoaa kaksi Type 039 Song -luokan sukellusvenettä valmiustilaratkaisuna, jotta Thaimaan laivasto voisi kehittää taitojaan odottaessaan tilattujen alusten toimitusta. Kiinan laivastolla on 13 näistä sukellusveneistä, jotka otettiin käyttöön vuosina 1998 ja 2000-luvun lopulla. Song on Yuanin edeltäjä, joka nykyään muodostaa Kiinan sukellusvenelaivaston selkärangan. Vaikka Songista puuttuu anaerobinen propulsio, ne ovat edelleen täysin suorituskykyisiä aluksia ja edustavat ensimmäistä sukupolvea Kiinassa suunniteltuja nykyaikaisia ​​sukellusveneitä, minkä ansiosta Thaimaan laivasto pystyy toteuttamaan suhteellisen lyhyellä aikavälillä ensimmäisen vedenalaisen kapasiteetin. kukoistava teatteri tällä alueella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit